Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Συμμόρφωση BP με τους Στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα

Από το energia.gr
Η BP ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποστηρίξει την έκκληση ομάδας θεσμικών επενδυτών και θα διευρύνει την ενημέρωση που παρέχει ως προς το πώς η στρατηγική της εταιρείας εναρμονίζεται με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Επενδυτές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Climate Action 100+ πρότειναν ένα ψήφισμα προς την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2019. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Πληροφορίες της ExxonΜobil για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στον «Γλαύκο» - Βίντεο

Από το worldenergynews.gr
Για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στο στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10 κάνει λόγο το ΣΙΓΜΑ της Κύπρου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την ExxonMobil.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το μέγεθος του φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί αναμένεται ότι θα γίνουν εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την σημερινή σύσκεψη ..

Πρόεδρος ΕΥΚ: Οι προκλήσεις αξιοποίησης του Φ.Α σε ΑΟΖ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το sigmalive.com
Συνέντευξη στο South EU Summit έδωσε η Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Τούλα Ονουφρίου. Η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (CHC) ιδρύθηκε το 2014 και σήμερα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, προώθηση και εκμετάλλευση όλων των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της χώρας που βρίσκονται στην κυπριακή  ΑΟΖ.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πιστεύω, είναι πολύ ..

Έφθασε στο Ισραήλ η εξέδρα φυσικού αερίου του Leviathan

Από το worldenergynews.gr
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu εγκαινίασε την  Πέμπτη 31/1/2019  την εξέδρα  φυσικού αερίου του Leviathan, παρακάμπτοντας  αποτελεσματικά διαδηλώσεις από κατοίκους και περιβαλλοντολόγους που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ κοντά στην ακτή.

Το Leviathan, που ανακαλύφθηκε το 2010, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις φυσικού αερίου παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία...

Ομάδα Φυσικής Κλίματος Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας ΕΚΠΑ: Πού είναι η "υπερθέρμανση";


Από το greeklignite.blogspot.com
Στο τεύχος Ιανουαρίου 2019 του περιοδικού Journal of Atmospheric and Solar-Terrestrial Physics δημοσιεύθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία από την Ερευνητική Ομάδα Φυσικής Κλίματος του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο "Has global warming already arrived?" Με βάση το περιεχόμενο, ένας εναλλακτικός τίτλος θα μπορούσε να είναι "Πού είναι η "υπερθέρμανση";"

Η εργασία εξετάζει δορυφορικά θερμοκρασιακά δεδομένα της τροπόσφαιρας και της κατώτερης στρατόσφαιρας απ' το Δεκέμβριο 1978 μέχρι τον Ιούλιο 2018. Η πιο πάνω εικόνα δείχνει, για το πιο πάνω χρονικό διάστημα, τη μέση μηνιαία "παγκόσμια" θερμοκρασιακή απόκλιση από τη μηνιαία μέση θερμοκρασία στο διάστημα 1981-2010 (στικτή γραμμή), τη γραμμική ..

Ανακοίνωση Χορού ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας διοργανώνει τον Ετήσιο Χορό του την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στο κέντρο ΙΕΡΑ Ο∆ΟΣ (Ιερά Οδός 18 – 20, Αθήνα) µε τους Βασίλη Καρρά, Χρήστο Μενιδιάτη, Χρήστο Χολίδη, Ειρήνη Παπαδοπούλου και Βο. Ώρα προσέλευσης 22:30.

Η τιµή της πρόσκλησης..

Μέσα στο α’ 3μηνο ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πλοίου LNG της ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Κοντά στη προκήρυξη διαγωνισμού για τη πρόσληψη τεχνικού συμβούλου που θα αναλάβει την κατασκευή του πλοίου LNG το οποίο θα τροφοδοτεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο άλλα πλοία στον Πειραιά και σε άλλα ελληνικά λιμάνια, βρίσκεται η ΔΕΠΑ.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου, ενώ την ίδια ώρα πυκνώνουν οι επαφές της ΔΕΠΑ με τους δυνητικούς πελάτες, αλλά και με τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν μέρος του πλάνου. Σημειωτέον ότι..

Η ExxonMobil δημιουργεί τρεις νέες εταιρίες εξερεύνησης και παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη 31/1/2019 ότι θα ξεκινήσει μια σημαντική αναδιοργάνωση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της εξερεύνησης και παραγωγής για την αντιμετώπιση της ασθενούς παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και για την ενίσχυση της τιμής της μετοχής.

Η Exxon, η οποία σχεδιάζει ..

Δημιουργήθηκε το πρώτο ρομπότ που μπορεί να «φανταστεί» τον εαυτό του

Από το newmoney.gr
Οι άνθρωποι είναι ικανότατοι στο να φαντάζονται τον εαυτό τους και χάρη σε αυτή την ικανότητα να δημιουργούν διάφορα μελλοντικά σενάρια ή να στοχάζονται το παρελθόν τους. Τώρα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης δημιούργησαν το πρώτο ρομπότ που είναι ικανό να «φανταστεί» τον εαυτό του, δημιουργώντας εκ του μηδενός μια εικόνα του εαυτού του και μαθαίνοντας από αυτήν να προσαρμόζεται ..

Τα γαλλικά συνδικάτα προχωρούν σε 24ωρη απεργία στον τομέα της ενέργειας στις 5 Φεβρουαρίου

Από το worldenergynews.gr
Ο κλάδος εξόρυξης και ενέργειας της γαλλικής συνδικαλιστικής οργάνωσης CGT  καλεί σε 24ωρη απεργία τους εργαζομένους  για να διεκδικήσουν υψηλότερους μισθούς και συντάξεις, ανέφερε η ένωση την Πέμπτη 31/1/2019.

Η CGT δήλωσε ότι ευθυγραμμίζει τη διαμαρτυρία της με..