Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Το φυσικό αέριο δεν είναι μεταβατικό καύσιμο, οπότε ας σταματήσουμε να το λέμε

 


Το φυσικό αέριο βαπτίζεται ευρέως ως το μεταβατικό καύσιμο. Η ιδέα είναι ότι καθ' οδόν από τον άνθρακα προς τις ΑΠΕ πρέπει να περάσουμε από το αέριο, το οποίο εκλύει τις μισές εκπομπές CO2 μέσω της καύσης του. Όμως, αν δούμε τις χώρες που μείωσαν σημαντικά τον άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή, παρατηρούμε ότι ο άνθρακας δεν αντικαταστάθηκε από το αέριο και δεν συμπεριφέρεται ως μεταβατικό καύσιμο.

Οι χώρες μειώνουν τον άνθρακα, όμως η κατανάλωση αερίου δεν αυξάνεται, αλλά παραμένει..

Γιατί η Μεσόγειος κρύβει τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα



 Τις προσεχείς δεκαετίες το “μπλε υδρογόνο”, που παράγεται από φυσικό αέριο, αλλά και το ίδιο το φυσικό αέριο αναμένεται να αποτελέσουν τo κύριo στήριγμα στην πράσινη ενέργεια κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου 2021-2050. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας η Μεσόγειος κρύβει πλούσια κοιτάσματα. Αναφορικά με την Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2018, μία συστηματική έρευνα πετρελαιοπιθανών περιοχών θα..

ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης - Στο επίκεντρο η καθαρή ενέργεια και οι ΑΠΕ

 




Εγκρίθηκε σήμερα η απόσχιση του κλάδου διύλισης πετρελαιοειδών και πετροχημικών των Ελληνικών Πετρελαίων, στο πλαίσιο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η αλλαγή της ταυτότητας του Ομίλου με στόχο τις ΑΠΕ, οι οποίες θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην..

Πόσα GW νέων εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο χρειάζεται ξαφνικά ΆΜΕΣΑ η Γερμανία; Πόοοοσα;;;

 





Το Ινστιτούτο Οικονομικών της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (EnergieWirtschaftliche Institut an der Universität zu Köln, EWI) ιδρύθηκε το 1943 ως συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και εταιρείες της ενεργειακής βιομηχανίας. Πρόσφατα εξέτασε την ενεργειακή πολιτική της νέας τρικομματικής κυβέρνησης, αυτής που..

Η Διαπραγμάτευση …

 



Εδώ και ημέρες έχει βουίξει ο τόπος για την περίφημη διαπραγμάτευση που θα έκανε ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας κατά την επίσκεψη του στην Αγία Πετρούπολη και την συνάντηση του εκεί με την ηγεσία της Ρωσικής ενεργειακής Gazprom, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων όρων αγοράς φυσικού αερίου από την χώρα μας. Αφού η εν λόγω εταιρία αποτελεί βασικό..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ OIL

 


Υπογράφηκε το συμβόλαιο για αδειοδότηση του Τεμαχίου 5 της κυπριακής ΑΟΖ σε ExxonMobil και Qatar Petroleum



Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία των εκπροσώπων της αδειούχου κοινοπραξίας, των Πρέσβεων των ΗΠΑ και του Κατάρ, καθώς και αξιωματούχων του Κράτους, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) κα Νατάσα Πηλείδου υπέγραψε, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού..

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, ΕΛΠΕ και Italgas

 



Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) και την «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» στην Italgas SpA έναντι συνολικού τιμήματος 733 εκατ. ευρώ.

Τη συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) υπέγραψαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ