Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσοχοϊδης 12/2013-"Καμία αύξηση διοδίων" vs 2/2014 Αυξήθηκαν τα Διόδια

Νέα απόφαση - βόμβα από τον Άρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ στα ακίνητα


Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο "χαράτσι" (το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ. 293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.
Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επιβαρύνσεις οι οποίες θίγουν την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όπως και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.
Παράλληλα, κρίθηκε ότι η επιβολή του παραβιάζει το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, όπως και το άρθρο 2 του Συντάγματος που προστατεύει το σεβασμό και την αξία των πολιτών, το άρθρο 4 που επιβάλλει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, το άρθρο 20 που προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στα δικαστήρια, το άρθρο 21 που προστατεύει την οικογένεια καιτο άρθρο 78 που ξεκαθαρίζει ότι φόρος εισπράττεται μόνο εφόσον προβλέπεται από νόμο.

ΠΗΓΗ:news247.gr/

Φαρμακονήσι: Η ΜΥΑ/ΛΣ καταδύθηκε στα 73 μέτρα και ανέσυρε την ... αλήθεια!


Σε μια "αποστολή τιμής" το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακροφυλακή εκτέλεσε ίσως την πλέον δύσκολη υποβρύχια επιχείρηση στο είδος της που έχει πραγματοποιηθεί παγκοσμίως προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βουλώσει τα στόματα των ανθελλήνων που τολμούν να αμφισβητούν τον ανθρωπισμό και τον επαγγελματισμό των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας:

Προκειμένου να αποδειχθεί ότι η πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους 12 πνιγμένους λαθρομετανάστες οφειλόταν σε αιτίες που δεν είχαν καμία σχέση με τους χειρισμούς των στελεχών, ομάδα βατραχανθρώπων της ΜΥΑ/ΛΣ καταδύθηκε σε βάθος 73 μέτρων όπου βρίσκεται το ναυάγιο και έφερε στην επιφάνεια όλα εκείνα τα στοιχεία που διαψεύδουν τους συκοφάντες, κατ'αρχήν της Ελλάδας και εν συνεχεία του ΛΣ/Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, εντοπισαν το ναυάγιο, καταδύθηκαν με συσκευές κλειστού κυκλώματος παρά το κίνδυνο που υπάρχει σε τέτοια βάθη, έφτασαν στην σάπια βάρκα, έφεραν στην επιφάνεια τέσσερα πτώματα, δύο ενηλίκων και δύο παιδιών, βιντεοσκόπησαν όλο το ναυάγιο από την μία άκρη μέχρι την άλλη με κοντινές λήψεις και απέδειξαν πανηγυρικά ότι:

-Από το σάπιο, κυριολεκτικά, σκάφος, είχε αποκοπεί η πλώρη, όπως ακριβώς είχαν περιγράψει οι άνδρες του Λιμενικού/Ακτοφυλακής που εκτελούσαν την επιχείρηση ρυμούλκησης προς το Φαρμακονήσι.

-Το σκάφος είναι στραμμένο προς την πλευρά του Φαρμακονησίου, όπως ακριβώς είπαν οι άνδρες του ΛΣ/Ακτοφυλακή.

-Τα περισσότερα πτώματα είναι ... κλειδωμένα στο αμπάρι, συνήθης τακτική των Τούρκων δουλεμπόρων.

-Φυσικά κανένα πτώμα δεν φέρει τραύματα από σφαίρες (γιατί το ακούσαμε και αυτό από τους λάθρο, ότι τους πυροβολούσαν)

Η επιχείρηση εκτελέστηκε από ομάδα πέντε βατραχανθρώπων και είναι ίσως μοναδική στα παγκόσμια χρονικά. Δεν τελείωσε σήμερα, αφού μελετάται ο τρόπος που η σάπια βάρκα με τα υπόλοιπα πτώματα θα ανελκυστεί, αλλά οι εικόνες από το βίντεο είναι πεντακάθαρες.

Το υλικό θα παραδοθεί στην ανακρίτρια που διεξάγει την σχετική ανάκριση, ενώ τα πτώματα οδηγούνται για νεκροψία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ 14,3 δισ. δολάρια η Gazprom

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ 14,3 δισ. δολάρια η Gazprom
Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom δεν έχει ακόμη ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την τιμολόγηση του φυσικού αερίου που διαθέτει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να κατηγορήσει την εταιρεία για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής της.
Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ 14,3 δισ. δολάρια η Gazprom
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου στον κόσμο, προμηθεύτρια του 25% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, είναι υπό διερεύνηση από τον Σεπτέμβριο του 2013 για αντιανταγωνιστικές πρακτικές, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης η υπερχρέωση των πελατών της και ο αποκλεισμός αντίπαλων προμηθευτών.

Τον περασμένο μήνα η Gazprom εμφανίστηκε πρόθυμη να κλείσει την έρευνα που διαρκεί εδώ και 17 μήνες, ωστόσο ανθίσταται στις πιέσεις που δέχεται για να αλλάξει την τιμολογιακή πρακτική της στην ανατολική Ευρώπη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες από τις παραχωρήσεις που διατίθεται να κάνει ώστε να αποφύγει την επιβολή προστίμου που μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στα 14,3 δισ. δολάρια ή το 10% του τζίρου της για το 2012.

Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της Gazprom και της Ρωσίας στις Βρυξέλλες πριν από τα Χριστούγεννα και διαπίστωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε δύο από τους τρεις τομείς για τους οποίους εκφράζει ανησυχίες η Ένωση.
Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ 14,3 δισ. δολάρια η Gazprom

"Λάβαμε καλές αναφορές σε δύο από τα τρία θέματα όμως για τις τιμές δεν πήραμε ακόμη αυτό που θέλουμε", είπε χαρακτηριστικά. "Έτσι, συνεχίζουμε να συντάσσουμε το κείμενο των αιτιάσεών μας, που μπορεί να υιοθετηθεί τους επόμενους μήνες. Εάν στο μεταξύ (. . .) υποβληθούν ικανοποιητικές προτάσεις που θα εξαλείφουν τις ανησυχίες μας τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε απόφαση", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Δύο κοινότητες σε Κύπρο και μοιρασιά πετρελαίου-φυσικού αερίου"


Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι επιβεβαίωσε πώς το σχέδιο για το κοινό ανακοινωθέν που θέλει την Κύπρο να μετατρέπεται σε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» είναι καθ’ υπαγόρευση των ΗΠΑ και έριξε τη βόμβα πώς το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από την Κυπριακή ΑΟΖ θα μοιρασθεί ισομερώς στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Δεν υπήρχε άλλωστε καμία αμφιβολία ότι αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος και επιτυγχάνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, των κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.

Ο κ. Ψάκι είπε πώς αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε Αθήνα και Λευκωσία. Ήρθε να κλείσει τις εκκρεμότητας που υπήρχαν σε ένα σχέδιο που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε υποδείξει στον κ. Βενιζέλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

«Οι συνομιλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο ήταν παραγωγικές για την κ. Νούλαντ». Υπήρξε βέβαια και συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ν. Έρογλου.

«Ενόσω οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διενεργεί έρευνες για ενέργεια στις υπεράκτιες περιοχές της, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως και το σύνολο των πόρων της, πρέπει να μοιράζονται ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζ. Ψάκι.

Η απάντηση αυτή δόθηκε σε ερώτηση αν υπήρξε αντίδραση από τις ΗΠΑ για την νέα τουρκική παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ και την καταδίωξη του Νορβηγικού ερευνητικού σκάφους από τη φρεγάτα της Άγκυρας «Giresun».

Τι είπε η κ. Ψάκι; «Είναι σημαντικό να αποφεύγονται ενέργειες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Με λίγα λόγια είπε στους Τούρκους συνεχίστε ανενόχλητοι να παραβιάζετε την Κυπριακή ΑΟΖ, άλλωστε σε ένα βαθμό δικιά σας θα είναι μετά το νέο σχέδιο Ανάν, αλλά αποφύγετε να το κάνετε τώρα εν’ όσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες κλεισίματος του Κυπριακού.

«Σε όλες τις συναντήσεις εκφράστηκε η σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού ως μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα φέρει ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Νούλαντ.

Είναι αυτό ακριβώς το σχέδιο που έρχεται να συζητήσει στην Αθήνα ο κ. Αναστασιάδης έχοντας βέβαια αποδεχθεί να γίνει η Κυπριακή Δημοκρατία «ελληνοκυπριακή κοινότητα», ενταφιάζοντας μαζί με την ελληνική κυβέρνηση την Κυπριακή Δημοκρατία και τα δικαιώματα των Κυπρίων, εκχωρώντας εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές στους Τουρκοκύπριους, στους Τούρκους.

Ε, ρε θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που τόλμησε να πει το μεγάλο «ΟΧΙ».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Στις 18 και 25 Μαΐου οι αυτοδιοικητικές εκλογές


Τροπολογία που καθορίζει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση ο πρώτος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαϊου και ο επαναληπτικός θα γίνει στις 25.5 μαζί με τις Ευρωεκλογές.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΕΠΔΧΒ για ΔΙΚΗ 18 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ για ΔΙΚΗ 18 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 


ΠΗΓΗ:poedxb.gr

"Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ" Γ.Λιλλήκας προς Ν.Αναστασιάδη: "Παραιτήσου και κάνε εκλογές τώρα"


Να παραιτηθεί ο Ν.Αναστασιάδης και να διενεργήσει άμεσα εκλογές απαιτεί ο πρώην Κύπριος ΥΠΕΞ Γ.Λιλλήκας, μετά και την επαναφορά από τον Κύπριο Πρόεδρο του εθνοκτόνου σχεδίου "Ανάν". 

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Συμμαχία Πολιτών» πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε παραίτηση και προκήρυξη εκλογών, επειδή με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία του Κυπριακού και το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επέστρεψε στον «γνωστό Αναστασιάδη του 2004».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος, ο Γ.Λιλλήκας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν, σε συστράτευση και τον κυπριακό λαό να επαγρυπνεί και να τελεί σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις.

Ο Γ.Λιλλήκας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για πάρα πολλούς μήνες επέμενε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να ξεκινήσουν συνομιλίες αν δεν ξεκαθαρίσει το πλαίσιο και οι αρχές λύσης του Κυπριακού και επέμενε στον όρο του ξεκαθαρίσματος.

Παρατήρησε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη χθεσινή δήλωση του παραδέχεται ότι πολλές παράγραφοι και όροι που περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν επιτρέπουν πολλές ερμηνείες.

Για κάποιον λόγο ο Ν.Αναστασιάδης έκανε στροφή 180 μοιρών και επέλεξε να οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατια προς κατάλυση. Κράτος παρέλαβε και κράτος πρέεπι να παραδώσει. Δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στους επιβεβλημένους σχεδιασμούς από τις ΗΠΑ, χωρίς να το εγκρίνει ή να το απορρίψει ο κυπριακός λαός.

Η Κύπρος δεν είναι το "μαγαζάκι του Νικόλα" (Αναστασιάδη) για να το πουλήσει όπου θέλει μαζί με τους "διαμένοντες".

Από την ομογενειακή εφημερίδα "Πρωινή" είχαμε προειδοποιηθεί για τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον και τις απαιτήσεις των Αμερικανών, ως προς Κυπριακό,Σκοπιανό, και τις σχέσεις μας με την Ρωσία. 

Τώρα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας η "λύση" του Κυπριακού. Ας ερωτηθεί για αυτό ο κυπριακός λαός.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε 

 Το τελευταίο χρονικά περιστατικό στη µονάδα 32 (flexicocker) στις ΒΕΕ, έρχεται να προστεθεί σε µια σειρά θεµάτων που άπτονται ζητηµάτων ασφάλειας των εργαζοµένων και των εγκαταστάσεων. 
 Το Σωµατείο µας από την πρώτη κυριολεκτικά στιγµή, έπραξε τα απαιτούµενα και σε αυτό το θέµα όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει και σε όλα τα προηγούµενα, απαιτώντας και λαµβάνοντας πλήρη ενηµέρωση, καθώς και τις απαραίτητες δεσµεύσεις για την απαιτούµενη αποκατάσταση του φαινοµένου στρέβλωσης του περιβλήµατος του εν λόγω αεριοποιητή (gasifier) στη συγκεκριµένη 
µονάδα.  Η εγγύηση της ασφάλειας κάθε συναδέλφου παραµένει ύψιστη προτεραιότητα µας και ως εκ τούτου, πέρα από τις προφορικές ή γραπτές διαβεβαιώσεις που έχουµε ήδη λάβει, επιφυλασσόµαστε ως προς την άσκηση παντός νοµίµου δικαιώµατός µας, προς τη δέουσα και οριστική επίλυση όλων των θεµάτων ασφάλειας που υπάρχουν ή τυχόν προκύψουν στο µέλλον. 
 Η αδιάλειπτη και αγαστή συνεργασία µε τις επί τόπου ΕΥΑΕ σε όλα τα ΕΛΠΕ αλλά και µε όλους τους εµπλεκόµενους αρµόδιους φορείς, εξασφαλίζει την ασφάλεια εργαζοµένων και εγκαταστάσεων και επικαιροποιεί τη σταθερή θέση του ΠΣΕΕΠ ως θεµατοφύλακα των θεσµών και µάλιστα τόσο µεγάλης σπουδαιότητας. 

ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

ΠΗΓΗ:pseep.gr

Απάντηση από τα ΕΛΠΕ 6/2/2014: "Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, αλλά μην ανησυχείτε"


Η πλήρης απάντηση της "Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ" έχει ως εξής:

Σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας μας, σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα στο Διυλιστήριο Ελευσίνας, τα ΕΛΠΕ αναφέρουν τα ακόλουθα:


Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί τεχνικού προβλήματος στο Διυλιστήριο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στην Ελευσίνα.


Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως η μόνη επίσημη και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, διαβεβαιώνουν κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας του κοινού που να συνδέεται με τη λειτουργία του Διυλιστηρίου Ελευσίνας. Συγκεκριμένα:


·         Το εν λόγω τεχνικό πρόβλημα δεν αποτελεί εξαιρετικό γεγονός για βιομηχανικές εγκαταστάσεις αυτού του μεγέθους και πολυπλοκότητας.

·         Η λειτουργία του Διυλιστηρίου Ελευσίνας δεν έχει επηρεαστεί εξ αιτίας του τεχνικού προβλήματος.
·         Το θέμα αντιμετωπίζεται πλήρως από τους άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους ανθρώπους των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και με πρώτη προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια, η οποία αποτελεί βασική αρχή του Ομίλου.
·         Στο έργο τους αυτό, οι άνθρωποι των ΕΛΠΕ συνεπικουρούνται από εξειδικευμένους Έλληνες και ξένους τεχνικούς συμβούλους, όπως πανεπιστημιακοί φορείς αλλά και η ExxonMobil, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, της οποίας η υπερσύγχρονη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στο Διυλιστήριο Ελευσίνας.
·         Η Διοίκηση και οι άνθρωποι των ΕΛΠΕ λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως, με ταχύτητα και ασφάλεια, ενώ βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΕΚΕ-ΔΑ, ΚΕΠΕΚ, Δήμος Ελευσίνας κ.λπ.).

Προκαλεί θλίψη και απορία το γεγονός ότι, επιχειρείται να δοθεί δυσανάλογη έκταση και βαρύτητα σε ένα κοινό τεχνικό πρόβλημα, δημιουργώντας αίσθηση ανησυχίας στους πολίτες των όμορων περιοχών με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.



Γεράσιμος Στανίτσας │ Διευθυντής Επικοινωνίας Ομίλου


ΠΗΓΗ
:xaidarisimera.blogspot.gr

«Να αποσυρθεί το ν/σ για τις καταργήσεις φορέων»


Την απόσυρση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Διοικητικές Απλουστεύσεις- καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα» ζητεί με ψήφισμά του το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως εκτιμά η ΑΔΕΔΥ, το νομοσχέδιο οδηγεί σε «διάλυση του Δημόσιου Τομέα, στο κλείσιμο δεκάδων φορέων του Δημοσίου και στην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων». 

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι με αυτό επιδιώκεται «η δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά Δημοσίου», ενώ «παράλληλα, προωθούνται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούν στην έμμεση κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από την πρόσληψη "ωφελούμενων" και άλλων με 480 ευρώ τον μήνα, με 5μηνες συμβάσεις».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΣΟΚ: "Κοινότητα" αποκάλεσε ο Α.Σαμαράς την Κυπριακή Δημοκρατία - "Γιατί, Αντώνη;"


Σοκ από την αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη: Χαρακτήρισε "κοινότητα" το κυπριακό κράτος και κατ'αυτό τον τρόπο φυσικά έδωσε την ευλογία του για την αποδοχή του νέου σχεδίου Ανάν, ενώ δικαίωσε και τον γ.γ. του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει επίσης το κυπριακό κράτος ως "ελληνοκυπριακή κοινότητα"!

Συγκεκριμένα ο Α.Σαμαράς, δήλωσε ότι «έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Ποιες κοινότητες; Πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς είναι ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Δηλαδή έχουμε ένα κράτος και μία κοινότητα που συνομιλούν, όχι δύο κοινότητες, όπως μας είπε σήμερα ο Α.Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως την φρασεολογία της Άγκυρας που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος!

Αυτό ήταν και το σημείο επάνω στο οποίο στάθηκε σαν βράχος και ο τελευταίος Εθνάρχης ο τότε πρόεδρος της Κϋπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, τον Απρίλιο του 2004 στο περίφημο δάγγελμά του:

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω 'κοινότητα' χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

«Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας.

Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Τότε βέβαια, ο Α.Σαμαράς δεν ήταν καν βουλευτής, οπότε είναι πιθανόν να μην θυμάται τα παραπάνω λόγια, αλλά νομίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο Α.Σαμαράς ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο "το δεύτερο ελληνικό κράτος".

Τώρα "το δεύτερο ελληνικό κράτος" έγινε "κοινότητα". Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει προαγωγή και να γίνει και "δήμος".

Στον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μπορεί κάποιος να του καταμαρτυρήσει πολλά, ιδιαίτερα μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 που έκανε την τεράστια κυβίστηση  και από πολέμιος βρέθηκε υπερασπιστής του Μνημονίου.

Αλλά οι πατριωτικές του θέσεις εμφανίζονταν σε γενικές γραμμές σταθερές. Μέχρι σήμερα που έκανε το "δεύτερο ελληνικό κράτος" μία "συνιστώσα κοινότητα"...

Κρίμα!

Δείτε και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις:
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Νέες κρατήσεις. Το "τρικ" που φέρνει αυξομειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου


Μειώσεις από 4 ευρώ έως 65 ευρώ αλλά και αυξήσεις από 9 έως 17 ευρώ το μήνα θα δουν από τον ερχόμενο μήνα στους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι (που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992) εξαιτίας των αλλαγών που θα έχουν στις κρατήσεις για επικουρική σύνταξη.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι μεταβολές αυτές προκαλούνται όχι τόσο από τη θέσπιση της ενιαίας εισφοράς 3% για την επικουρική ασφάλιση που ισχύει από την 1η/12/13 σε όλα τα Ταμεία, αλλά από ένα τρικ που αποκαλύπτεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για το πώς θα εφαρμοστούν οι νέες κρατήσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τρικ είναι πως πλέον οι κρατήσεις θα γίνονται όχι επί των ασφαλιστέων-συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που βάσει του νέου μισθολογίου διατηρούνται στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2011 αλλά θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών τους και όχι στις συντάξιμες αποδοχές του Οκτωβρίου του 2011, όπως προβλέπει ο νόμος 4024/11.
Μέχρι τώρα ο νόμος προέβλεπε ότι οι κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση γίνονται ως το ποσό των 1.666 ευρώ. Οι αποδοχές άνω του ποσού αυτού δεν θεωρούνταν συντάξιμες και έτσι δεν έμπαινε εισφορά.
Όμως, με χθεσινή εγκύκλιο του ΕΤΕΑ καταργείται το όριο των 1.666 ευρώ και πλέον δίνει την εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου να επιβάλουν την εισφορά 3% στο σύνολο των αποδοχών, δηλαδή και σε αποδοχές που υπερβαίνουν τα 1.666 ευρώ.
Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός με βασικό μισθό 1.626 ευρώ και συνολικές αποδοχές 2.134 ευρώ. Οι ασφαλιστέες αποδοχές του βάσει μισθολογίου του 2011 είναι τα 1.626 ευρώ καθώς με αυτές τις αποδοχές θα υπολογιστεί η σύνταξή του. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 λοιπόν πλήρωνε εισφορά στο ΤΕΑΔΥ 3% επί των ασφαλιστέων-συντάξιμων αποδοχών και 2% επί των επιδομάτων. Συνολικά η κράτηση για την επικουρική σύνταξη έφτανε στα 56,94 ευρώ το μήνα. Από τον Δεκέμβριο όμως θα έχει εισφορά 3% και κανονικά θα έπρεπε να πληρώνει 48,78 ευρώ. Από τη στιγμή όμως που αποφασίστηκε να επιβάλλεται η εισφορά 3% στο σύνολο των αποδοχών του ο εν λόγω υπάλληλος θα έχει αύξηση κρατήσεων στα 61,02 ευρώ!
Αντίθετα κερδισμένοι βγαίνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πλήρωναν εισφορές πάνω από 3% (5% στο ΤΕΑΠΟΚΑ) εφόσον όμως έχουν οριακά μεγαλύτερες αποδοχές από τα 1.666 ευρώ επί των οποίων επιβάλλονται οι υψηλότερες κρατήσεις.

ΠΗΓΗ:news247.gr/

Μήπως έφερε ο Καραμανλής το Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα ήδη από το 2004;


Ένας από τους βασικούς μύθους της ελληνικής κρίσης είναι αυτός που θέλει τη χώρα δήθεν να έχει προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μάλιστα μέσα από παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου πολύ πριν το πρώτο Μνημόνιο.

Το πρώτο σκέλος του μύθου διαψεύδεται αυτονόητα από την πραγματικότητα. Η Ελλάδα ουδέποτε προσέφυγε απευθείας στο Δ.Ν.Τ αλλά στο κοινό μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.

Το δεύτερο σκέλος του μύθου χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια να διαψευστεί καθώς εκεί πρέπει κανείς να τα βάλει με νομπελίστες οικονομολόγους όπως ο Λάκης Λαζόπουλος. Τον μύθο υποτίθεται ότι θεμελιώνει αυτό εδώ το video η επίκληση του οποίου πρόσφατα προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο του LSE.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την τεχνική και όχι την οικονομική βοήθεια του Δ.Ν.Τ, όπως κάνουν δεκάδες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι «έφερε το Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα», γιατί αν είναι έτσι τότε τον έχει προλάβει νωρίτερα κάποιος άλλος κύριος, ο γνωστός και ως Καταλληλότερος.

Ας θυμηθούμε μαζί κάποια δημοσιεύματα:

19 Σεπτεμβρίου 2004- Φορολογικές αλλαγές με την «εγγύηση» του ΔΝΤ προωθεί το οικονομικό επιτελείο. Oκτώ μέτρα, τα οποία μεταβάλλουν τα δεδομένα στην αναπτυξιακή και φορολογική πολιτική ανακοινώνει τον Oκτώβριο η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ.

4 Μαϊου 2005- Με την καθοδήγηση του ΔΝΤ ο έλεγχος των δημόσιων δαπανών. Εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρίσκονται στην Ελλάδα από την Πέμπτη έως τις 18 Μαΐου, προκειμένου να προσφέρουν τεχνική βοήθεια για τη διαχείριση των δημόσιων δαπανών, μετά από πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.



8 Ιουλίου 2005- Tην Τετάρτη το πόρισμα του ΔΝΤ για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την τόνωση των εσόδων. (...) Αξίζει να σημειωθεί πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας, θα υποβάλει το πόρισμά του έως την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην ηγεσία του υπουργείου.



13 Ιουλίου 2005- Διαρθρωτικές αδυναμίες στο σύστημα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού και στην οργάνωση των φορολογικών μηχανισμών, διαπίστωσε το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο βρίσκεται περισσότερο από δέκα ημέρες στην Αθήνα.

Αν λοιπόν κάποιοι βαφτίζουν «προσφυγή στο ΔΝΤ» και «προδοσία» το αίτημα για τεχνική βοήθεια από το Δ.Ν.Τ, γιατί ξεχνούν στην τάχα τόσο αξιόπιστη αφήγηση τους και τον Καραμανλή; Γιατί προτιμούν να τα βάζουν μόνο με τον Παπανδρέου;

Γιατί τόσο ψέματα όταν οι αριθμοί είναι αμείλικτοι; Ο οικονομικός αναλφαβητισμός είναι μια πρώτη εξήγηση αλλά μάλλον δεν αρκεί. Πολλοί κερδίζουν από αυτή τη συσκότιση. Άλλοι κερδίζουν ψήφους κι άλλοι γλιτώνουν τη λαϊκή κατακραυγή για τα εγκλήματα τους που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό

ΠΗΓΗ:parapolitiki.com/

Άνθρακες ο θησαυρός του Θερμαϊκού


Δώρο – άδωρο αποδεικνύονται οι ανακοινώσεις που έγιναν πρόσφατα από το ΥΠΕΚΑ περί έναρξης των ερευνών υδρογονανθράκων στο Θερμαϊκό και τον κόλπο Ορφανού στην Χαλκιδική. Θυμίζουμε ότι για τις δύο περιοχές είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον, από τις εταιρείες Energean Oil & Gas και την ισραηλινή εταιρεία Ratio Oil για ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης του νόμου, που δίνει τη δυνατότητα να κατατεθεί πρόταση για εκμετάλλευση συγκεκριμένης περιοχής, με την παραχώρηση να γίνεται μετά από διεθνή διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να μετάσχουν και τυχόν άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, η υπόθεση δεν προχωράει καθώς ατύπως έχει διαμηνυθεί – εκτιμάται ότι το θέμα έχει προσλάβει και διπλωματική διάσταση – ότι εάν και εφόσον υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, αυτό θα πρέπει να περιοριστεί στα έξι μίλια από τις ακτές, χωρίς να υπάρχει ερευνητική δυνατότητα πέραν της απόστασης αυτής. Ακόμη και για το Θερμαϊκό κόλπο, όπου θεωρητικά υπάρχει – υπό όρους – η δυνατότητα ανακήρυξης «κλειστού κόλπου», φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Από την πλευρά των ενδιαφερόμενων επενδυτών ωστόσο έχει εδώ και καιρό γίνει γνωστό ότι η έρευνα δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια μικρή μόνο απόσταση από τις ακτές.
Σημειώνεται μάλιστα ότι εξαρχής η πρόταση που είχε κατατεθεί προς την ελληνική κυβέρνηση, προσδιόριζε τις περιοχές ενδιαφέροντος σε μια έκταση 5 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Θερμαϊκό και 2 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο Ορφανού Χαλκιδικής που περιλάμβαναν κομμάτια εκτός των 6 μιλίων. Σημειώνεται ότι οι δύο περιοχές είχαν ερευνηθεί στο παρελθόν από τις εταιρείες Texaco και Oceanic με δισδιάστατα σεισμικά τα οποία είχαν δείξει ανάλογες δομές με τον Πρίνο και άρα εκτιμάται ότι η περιοχή εμφανίζει σημαντικό ενδιαφέρον και καλές προοπτικές.
Ωστόσο με τα δεδομένα που έχουν προκύψει και το δραστικό περιορισμό της προς για έρευνα έκτασης το επενδυτικό ενδιαφέρον θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι παύει να υφίσταται. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΓΕΝΟΠ: Προεδρείο για τον Ρέλια, δικαστήριο για τον Φωτόπουλο...


Έπειτα από πολλούς μήνες που είχε παραμείνει ακέφαλη, λόγω παραίτησης του Νίκου Φωτόπουλου, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει πλέον νέο προεδρείο, με τον Σταμάτη Ρέλια να αναλαμβάνει το «τιμόνι» της Ομοσπονδίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φωτόπουλος εκπροσωπεί πλέον τους εργαζόμενους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.
Ο νέος της Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλιας αναλαμβάνει τα συνδικαλιστικά «ηνία» της Ομοσπονδίας σε μια περίοδο που η προωθείται ο τεμαχισμός της ΔΕΗ και η πώληση των δραστηριοτήτων της «με το κομμάτι». Ο κ. Ρέλιας πολιτικά προέρχεται και αυτός από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με σαφή διαφοροποίηση τα τελευταία χρόνια από τη φιλομνημονιακή πολιτική.
Πρώτος Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ηλίας Μαστρολέων, ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα παρέμεινε ο Αντώνης Καρράς.
Η ανάδειξη προεδρείου στη ΓΕΝΟΠ έγινε την ίδια ημέρα που στο ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφιζόταν ο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, αλλά και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη των 18 συνδικαλιστών, που είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012, κατά τη διάρκεια της κατάληψης του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ.
Τότε, συνδικαλιστές της Δημόσιας Επιχείρησης είχαν εισβάλει στο κτίριο έκδοσης λογαριασμών για να βρουν στοιχεία επιχειρηματιών και εφοπλιστών που δεν πλήρωναν το «χαράτσι», τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα στη συνέχεια από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Oι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για την ΑΟΖ


Για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό, οι ΗΠΑ σπάνε δημοσίως την σιωπή τους και στέλνουν ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για την ΑΟΖ και το Κυπριακό
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κύπρου", στα πλαίσια μιας συνέντευξης τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Jen Pkasi άσκησε κριτική στην Άγκυρα σχετικά με το τελευταίο περιστατικό στα ανοιχτά της Κύπρου.
Η Victoria Nulan μετέφερε στην τουρκική πλευρά το εξής μήνυμα: Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες, οι οποίες ενδέχεται να αυξήσουν την ένταση στην περιοχή.
Το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης βρίσκει σήμερα αντίκτυπο στον τουρκικό τύπο. Ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο χαρακτηριστικά για μια «άκρως ανησχυτική» εξέλιξη.

ΠΗΓΗ:energypress.gr