Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΟΠΕΚ: Συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Από το capital.gr 
Σε συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής συμφώνησε ο ΟΠΕΚ, καταλήγοντας σε έναν συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής, με τον οποίο ξεπεράστηκαν οι απειλές του Ιράν για βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία αύξησης της παραγωγής. 

Καταλήξαμε σε μια προσαρμογή στα χαρτιά για..

ΓΣΕΕ:ΝΑ «ΑΠΟΠΕΜΨΟΥΝ»ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΒΙΑΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ


Από το gsee.gr
Με αφορμή ανακοίνωση και σχετικό αίτημα της Δ.Α.Σ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ), σύμφωνα με τα οποία ζητείται η «αποπομπή» του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, βασιζόμενα σε δημοσιεύσεις της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» και αναφερόμενα στο συλλογικό εγχείρημα των εργαζομένων της προβληματικής εταιρείας του Καζίνο Ρίο, θεωρούμε για ακόμη μια φορά διασπαστική τη στάση τους.

Εμείς δεν διασπούμε τα συνδικάτα και ούτε θα στέρψουμε να υπονομεύσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα με κάθε ευκαιρία και αφορμή. Τους προτείνουμε ..

Τα παιδιά εκτίθενται σε περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από τους ενήλικες

Από το naftemporiki.gr
Τα παιδιά εκτίθενται σε 30% περισσότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς το χαμηλότερο ύψος οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, σύμφωνα με νέα έκθεση της περιβαλλοντικής ΜΚΟ Global Action Plan.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph, οι γονείς καλούνται να επιλέξουν πιο ήσυχους δρόμους για να προστατεύσουν τα παιδιά από τον τοξικό αέρα, καθώς και να μειώσουν τη χρήση των Ι.Χ., επειδή η ρύπανση μέσα στα οχήματα είναι κατά 50% υψηλότερη από ό,τι στο πεζοδρόμιο.

Η εισπνοή μολυσμένου αέρα αυξάνει..

Πώς πραγματοποιείται η διαχείριση των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στους χώρους εργασίας της Ευρώπης;

Από το osha.europa.eu
Μια νέα έκθεση παρουσιάζει λεπτομερώς τα πορίσματα που προέκυψαν από την ανάλυση της τελευταίας έρευνας ESENER-2 του EU-OSHA, εστιάζοντας ειδικότερα στους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους. Από την έκθεση προκύπτει ότι η δέσμευση της διοίκησης και η συμμετοχή του προσωπικού διαδραματίζουν..

Η NASA αποκάλυψε το σχέδιο προστασίας της Γης από διαστημικές απειλές

Από το pronews.gr
Το σχέδιό της για την προστασία της Γης από αστεροειδείς που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ολόκληρες ηπείρους αποκάλυψε χθες η NASA.

Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σε συνεργασία με το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου και  άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθούν καλύτεροι τρόποι εντοπισμού των αστεροειδών. Όπως εκτιμάται θα χρειαστούν χρόνια μέχρις..

Τελευταίο αντίο στον συν. Κόκλα Αλέξανδρο

Από το pseep.gr 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

           Προκαλεί πάντα µεγάλη θλίψη ο χαµός νέων ανθρώπων µε άδικο τρόπο πάνω στην ακµή της ζωής τους.
          Για την οικογένεια των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ ο ξαφνικός και άδικος χαµός του συναδέλφου Κόκλα Αλέξανδρου, αποτέλεσε ένα τεράστιο σοκ. Ένας συνάδελφος αγαπητός..

«Μπορεί το πετρέλαιο να τραβήξει την Ελλάδα από τη φτώχεια;» - Άρθρο του oilprice.com για τις έρευνες κοιτασμάτων

Από το worldenergynews.gr
Οι επόμενοι μήνες και τα επόμενα χρόνια θα σηματοδοτήσουν την αρχή μίας νέας εποχής για τις έρευνες πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στις θαλάσσιες περιοχές. 

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε άρθρο του oilprice.com με τίτλο: «Μπορεί το πετρέλαιο να τραβήξει την Ελλάδα από τη φτώχεια;»

Σύμφωνα με άρθρο, η ελληνική πολιτική ελίτ θα πρέπει ..

Η Lukoil εκτιμάει πως η τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί μεταξύ 70-75 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος της χρονιάς

Από το energypress.gr
Η Lukoil περιμένει η τιμή του βαρελιού στο πετρέλαιο να παραμείνει στα επίπεδα των 75 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2018, όπως δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της εταιρείας, Vagit Alekperov.

“Η τιμή του πετρελαίου, πιστεύω, θα παραμείνει ..

Κρήτη και υδρογονάνθρακες το 2050

Από το capital.gr
Είναι γεγονός σχεδόν αδιαμφισβήτητο ότι το 2006 ξεκίνησαν παγκόσμιες τεκτονικές ανακατατάξεις οι οποίες συμβαίνουν μία φορά στα 100 χρόνια.

Τί άλλαξε από το 2006:

- Άλλαξε σχεδόν ολόκληρο το γεωπολιτικό status της περιοχής μας. Ηγέτες οι οποίοι μεσουρανούσαν για δεκαετίες ολόκληρες σήμερα..

ΟΠΕΚ: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως προτείνει η Σαουδική Αραβία

Από το capital.gr
Η ανάπτυξη της παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στη λεκάνη Πέρμια αντιμετωπίζει προκλήσεις και είναι πιθανό να επιβραδυνθεί σημαντικά τα επόμενα έτη, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. 

Η μειωμένη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση πετρελαίου στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους απαιτεί..

Ρωσία: Ο πάγος μπλοκάρει τις εξαγωγές LNG από την Αρκτική προς την Ασία

Από το worldenergynews.gr
Ο πάγος εμποδίζει τις αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το νεοσύστατο εργοστάσιο εξαγωγής της Ρωσίας στο Yamal, ανακοίνωσε η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικών δεξαμενόπλοιων Rosatomflot.

Οι ασυνήθιστα σοβαρές συνθήκες πάγου έχουν..