Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Γιατί οι ΗΠΑ αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο;




Παρά το γεγονός ότι είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός, οι ΗΠΑ στρέφονται στο ρωσικό αργό για να εξυπηρετήσουν τις πιο απομονωμένες παράκτιες αγορές και να διατηρήσουν τα διυλιστήρια σε βέλτιστα επίπεδα

Η έκρηξη του fracking έκανε την Αμερική τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο πριν από μερικά χρόνια, αλλά οι ΗΠΑ..

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΣΕΕ

 


Η ακρίβεια, κατώτατος μισθός αλλά και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων στη χώρα μας, τα οποία διαμορφώνουν βαρύ κλίμα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει..

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΠΟΕΜ-ΟΕΧΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 

 

Venezuela's February oil exports boosted by heavy crude, fuel oil sales

 


Venezuela's exports of oil and refined products last month recovered to mid-2021 levels, boosted by sales of its flagship crude grade and fuel oil bound for Asia, according to tracking data and documents from state-run oil company PDVSA.

Higher exports come as Russia's invasion of Ukraine and..

Exxon Mobil: Ανακοίνωσε επενδύσεις μέχρι και 25 δισ. δολ. ετησίως στα επόμενα πέντε χρόνια

 


Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 25 δισ. Δολάρια ετησίως στα επόμενα πέντε χρόνια για να επεκτείνει τις δραστηριότητες της upstream, και σε προϊόντα όπως τα βιοκαύσιμα και τα λιπαντικά.

Η ExxonMobil δήλωσε ότι στοχεύει επίσης να εξοικονομήσει..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Σε χαμηλό 20ετίας τα στρατηγικά αποθέματα

 






Τα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα, οδηγώντας τους βασικούς κόμβους αποθήκευσης σε χαμηλά πολλών ετών, καθώς η ισχυρή ζήτηση έκανε τα διυλιστήρια και άλλους χρήστες να πληρώνουν ακριβότερες τιμές για να εξασφαλίσουν προμήθειες.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και επλήγη με κυρώσεις που διέκοψαν το εμπόριο πετρελαίου..

Ethanol producers, oil refiners challenge EPA U.S. vehicle rules



 The American Fuel And Petrochemical Manufacturers, several corn and soybean growers associations and others are challenging the U.S. Environmental Protection Agency's (EPA) tougher vehicle emission rules.

The corn growers, a Valero Energy subsidiary and other ethanol producers said the new EPA rules revising emission requirements through 2026 "effectively..

Η Ιταλία παγώνει τη χρηματοδότηση στο ρωσικό Arctic LNG 2

 




Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε την Ιταλία να αναστείλει το μερίδιό της στη χρηματοδότηση του έργου 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων Arctic LNG 2 υπό την ηγεσία της ιδιωτικής ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Novatek σύμφωνα με το Reuters την Τρίτη.

Οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν λάβει πρωτοφανή μέτρα για να απομονώσουν..