Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Φοινικέλαιο: «Πράσινο ξέπλυμα» από την Κομισιόν

Από το ypaithros.gr
Ολοι στις Βρυξέλλες θυμούνται το πρόσφατο αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου να παγώσουν και στη συνέχεια να καταργήσουν σταδιακά την ενσωμάτωση του φοινικελαίου στα ευρωπαϊκά βιοκαύσιμα, στο πλαίσιο των περσινών διαπραγματεύσεων σχετικά με την οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις δημοσιοποίησε ένα νομοθετικό σχέδιο που αποσκοπεί..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Από το pseep.gr
       «Εµείς δεν θέλουµε συµµάχους στην Ευρώπη», φαίνεται να αναφωνούν ορισµένοι, µέσα από αυτά που όχι µόνο γράφουν αλλά και αναρτούν και διαδίδουν µέσω διαδικτύου, ώστε να λάβει γνώση κάθε ένας.
       Εµείς, ωστόσο, θέλουµε συµµάχους στην Ευρώπη. Ειδικά αν οι σύµµαχοι αυτοί είναι οι Νοµοθέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτοί που παράγουν..

Γ. Φιντικάκης: Μοντέλο... Ολυμπιακής στη ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Στις προεκλογικές προσλήψεις ετοιμάζεται να βουλιάξει η κυβέρνηση τη ΔΕΠΑ που σαν άλλη Ολυμπιακή θα δει σύντομα το προσωπικό της να αυξάνεται κατά 400%, και μάλιστα κατά παράβαση του ΑΣΕΠ.

Σε μια εταιρεία δεμένη στα χρέη 130 εκατ. ευρώ του ομίλου Λαυρεντιάδη, και με τον πρώην επικεφαλής της να κατηγορείται για κακουργηματική..

Καλό και εμπορεύσιμο το κοίτασμα στον «Γλαύκο» - Ίσως το καλύτερο που βρέθηκε μέχρι τώρα στην Κύπρο

Από το energypress.gr
Έχει ανακαλυφθεί ένα καλό κοίτασμα, που είναι χωρίς αμφιβολία εμπορεύσιμο, με χαρακτηριστικά που σχηματίζουν την εικόνα ότι είναι το καλύτερο κοίτασμα που βρέθηκε μέχρι τώρα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αυτό δείχνουν με ασφάλεια τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη γεώτρηση στον στόχο «Γλαύκος».

Τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά..

Τερτίπια του ΥΠΕΝ για να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Σε καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ προχωράει του υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να μονιμοποιήσει τους 200 συμβασιούχους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ. 

Το εργασιακό, αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου διχοτόμησης της ΔΕΠΑ που αποτελεί προαπαιτούμενο..

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή, ενώ υποχώρησαν τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων, ανακοίνωσε  την Πέμπτη 21/2/2019  η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες ..

"Πουλάτε-πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε!". Άλλο το πούλημα κι άλλο το ξεπούλημα των λιγνιτών!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στις 6/2/2019 κατατέθηκαν τελικά οι προσφορές στο διαγωνισμό για πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή. Ο διαγωνισμός έγινε μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση COMP 38.700, απόφαση η οποία προκλήθηκε μετά από καταγγελία το 2003 στην Κομισιόν ότι η Ελληνική Δημοκρατία είχε χορηγήσει στην ΔΕΗ αποκλειστική άδεια για αναζήτηση και εκμετάλλευση του λιγνίτη στην Ελλάδα, κατά παράβαση του άρθρου 86 της Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όταν το 2016 η συζήτηση έκλεισε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απέναντι στη ΔΕΗ, που την υποστήριζε η Ελληνική Δημοκρατία, βρέθηκε η Κομισιόν, υποστηριζόμενη απ' την Elpedison Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ, την Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη ΑΕ (θυγατρική του Ομίλου Βιοχάλκο) και την Μυτιληναίος AE, την Protergia AE και την Αλουμίνιον της Ελλάδος ΒΕΑΕ, δηλαδή τον Όμιλο Μυτιληναίου.  

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά την ολοκλήρωση ..