Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

.
Από το poenergias.gr
Την έναρξη μιας περιόδου εξίσου δύσκολης με τις προηγούμενες καλείται να αντιμετωπίσει η
κυβέρνηση με το καλημέρα του Σεπτεμβρίου. Ολοκλήρωση προαπαιτούμενων για την
εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τα εργασιακά . Η μείωση
εισοδημάτων, η συνεχιζόμενη επιβολή φόρων, η οικονομική στασιμότητα και ανασφάλεια και
το προσφυγικό δεν είναι τα μόνα εμπόδια που καλείται να υπερπηδήσει η ελληνική κοινωνία
σχεδόν επτά χρόνια μετά τη χρεοκοπία.

Η προσγείωση στην πραγματικότητα καταγράφει :

Η βρετανική Centrica υπογράφει συμφωνία £2 δις για εισαγωγή φυσικού αερίου από το Κατάρ

Από το naftikachronika.gr
Η βρετανική εταιρεία ενέργειας Centrica, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους φυσικού αερίου προς οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές στην Βρετανία, προχώρησε σε νέα συμφωνία με την Qatargas για προμήθεια φυσικού αερίου αξίας £2 δις.

Σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η νέα συμφωνία, αφού λήξει η υπάρχουσα τον Δεκέμβριο του 2018, θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2019 έως και τον Δεκέμβριο του 2023. Η ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου που ετησίως θα εισάγεται από..

Βρέθηκαν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΟΜΕΣ μέσα ΣΤΗΝ ΓΗ σαν ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΑΞΟΝΕΣ… (video)

Από το diadrastika.com
Επιστήμονες εντόπισαν δύο τεραστίων διαστάσεων δομές οι οποίες φαίνεται να είναι «φτιαγμένες» από εντελώς διαφορετικό υλικό από το υπόλοιπο του μανδύα της Γης…

Δύο συμπαγείς δομές βρίσκονται βαθιά μέσα στη Γη, περίπου στις αντίθετες πλευρές του πλανήτη. Οι δύο δομές, έχουν η κάθε μία το μέγεθος μιας ηπείρου και είναι 100 φορές ψηλότερες από το Έβερεστ. «Kάθονται» στον πυρήνα, 1.800 μίλια βαθιά και περίπου στα μισά του δρόμου προς το κέντρο της Γης.

«Ενώ η προέλευση και τη σύνθεση των δομών είναι ακόμη άγνωστες, υποψιαζόμαστε ότι κατέχουν σημαντικές ενδείξεις για το πώς σχηματίστηκε η Γη και πώς λειτουργεί σήμερα», δήλωσε ο επιστήμονας Edward Garneno του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Η ανακάλυψη αυτών των δομών δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Geoscience.

«Η Γη απλώνεται σαν..

Σε υψηλό 25 ετών η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαίου
Από το capital.gr
Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία πλησίασε τα 11 εκατ. βαρέλια τους τελευταίους μήνες, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας.

"Η παραγωγή πετρελαίου ανήλθε στα 10,71 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο του 2016, αν και σε μηνιαία βάση είναι μειωμένη κατά 1,6%. Ωστόσο, η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 0,1% τον Αύγουστο του 2016 συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2015", ανέφερε η ημερήσια εφημερίδα Kommersant.

Η αύξησης της παραγωγής αργού προηγήθηκε της..

Shell: Ξεκίνησε η παραγωγή σε βάθος νερού-ρεκόρ 2.900 μέτρων

Από το energypress.gr
Η Shell ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή στην πιο βαθιά γεώτρηση παγκοσμίως σε όρους βάθους νερού, στον Κόλπο του Μεξικού.

Πρόκειται για το έργο Stones, το οποίο αντλεί πετρέλαιο μέσω πλωτής πλατφόρμας σε βάθος νερού 2.900 μέτρων. Η παραγωγή εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 50.000 βαρέλια ανά ημέρα στα τέλη του 2017, ενώ το κοίτασμα εκμεταλλεύεται εξ ολοκλήρου η Shell.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανακάλυψη έγινε το 2005 και η τελική επενδυτική απόφαση ελήφθη το 2013.

Η Δανία συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Δανία συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας πετρελαίου
Από το naftikachronika.gr
Ο Οργανισμός Ενέργειας της Δανίας (Danish Energy Agency – DEA) δημοσίευσε μία νέα έκθεση με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις του σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα για την περίοδο μέχρι και το 2035.

Όπως προκύπτει από την έκθεση η Δανία -με την εξαίρεση λίγων μόνο ετών- θα συνεχίζει να παραμένει ένας καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου μέχρι ..

Ανεφάρμοστα τα μέτρα για το λαθρεμπόριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανεφάρμοστα τα μέτρα για το λαθρεμπόριο
Από το kathimerini.gr
Την ώρα που όλα τα στοιχεία πιστοποιούν την έκταση του φαινομένου της φοροδιαφυγής, στο απυρόβλητο εξακολουθεί να κινείται το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων, καθώς ο νόμος 4093/2012 για την καταπολέμησή του παραμένει ανεφάρμοστος πέντε χρόνια μετά τη θέσπισή του. Στο μεταξύ, μέσα σε αυτά τα χρόνια και με στόχο πάντα την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς, έχουν ξοδευτεί πάνω από 100 εκατ. ιδιωτικοί και δημόσιοι πόροι, άπειρες εργατοώρες για τη μελέτη, καταγραφή και αντιμετώπιση του φαινομένου, έχουν ανακοινωθεί πολλάκις από συναρμόδιους υπουργούς «άξονες μέτρων», «μαύρες» και «άσπρες» λίστες, «μυστικά αυτοκίνητα» και «σαρωτικοί έλεγχοι». Ωστόσο, δεν έχουν εκδοθεί ..

Έστειλες βιογραφικό; Μην τρομάξεις αλλά ο διευθυντής προσωπικού ξέρει τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι

Από το mononews.gr
Και αν θεωρούσατε την τωρινή δύναμη των social media τρομακτική, η παρακάτω είδηση μάλλον θα σας “αποτελειώσει”, ειδικά για όσους σκέφτονται να στείλουν σύντομα σε κάποια επιχείρηση το βιογραφικό τους σημείωμα. Τα πλέον δημοφιλέστερα διαδικτυακά μέσα αποτελούν το νέο μυστικό όπλο των υπευθύνων για τις προσλήψεις προσωπικού. Οι περισσότεροι HR διευθυντές μιας εταιρείας πλέον, απευθύνονται σε αυτά με σκοπό την αναζήτηση των νέων υποψήφιων εργαζομένων τους.

Ακόμα όμως και σήμερα, είναι εξαιρετικά περίπλοκο για κάποιον να εντοπίσει μέσα από το Google το προσωπικό προφίλ του εκάστοτε υποψηφίου. Εδώ επεμβαίνει η startup εταιρεία “The Social Index” για να επιταχύνει την διαδικασία της αναζήτησης.. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και έκτοτε έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα και συνεργάζεται μόνο με έμπιστες επιχειρήσεις.


Η διαδικασία είναι απλή. Όταν ένας υποψήφιος κάνει αίτηση για μια ανοιχτή θέση εργασίας τότε απευθείας λαμβάνει..