Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η Γαλλία ενέκρινε την πρώτη ολική απαγόρευση εξόρυξης πετρελαίου στον κόσμο

Από το naftemporiki.gr
Το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε αυτή την εβδομάδα νέο νόμο που απαγορεύει την εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2040 τόσο στην ηπειρωτική Γαλλία, όσο και στις υπερπόντιες περιοχές της.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η Γαλλία δεν θα χορηγήσει νέες άδειες ή δεν θα ανανεώσει τις υπάρχουσες που επιτρέπουν την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της αμφιλεγόμενης μεθόδου του fracking (υδρορωγμάτωσης).

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει..

Το "άθλιο" ή "δυστυχισμένο" καλοκαίρι της Δανίας γκρεμίζει την κλιματική προπαγάνδα.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Ο τίτλος στα Δανέζικα είναι "Ja, sommeren var elendig i år: Laveste makstemperatur nogensinde" και το άρθρο δημοσιεύτηκε στο DR, (Danish Broadcasting Corporation), το -κατά δήλωσή του- πιο παλιό (απ' το 1925) Δανέζικο μέσο. Τα Δανέζικα δεν είναι και η πιο εύκολη γλώσσα, οπότε χρειαζόμαστε τη βοήθεια της μηχανικής μετάφρασης και η Google μεταφράζει "Ναι, το καλοκαίρι ήταν δυστυχισμένο φέτος: η χαμηλότερη θερμοκρασία ποτέ", ενώ η Microsoft το αποδίδει "Ναι, το καλοκαίρι ήταν άθλια φέτος: χαμηλότερη θερμοκρασία max ποτέ".

Είτε ήταν "άθλιο" είτε "δυστυχισμένο", το άρθρο απλά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δανέζικου Μετεωρολογικού Ινστιτούτου (DMI) πως ..

«Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» για 5η Συνεχή Χρονιά, Δίπλα στους Ανθρώπους των Απομακρυσμένων Περιοχών της Ελλάδας

Από το energia.gr
Ύστερα από 4 χρόνια ένθερμης υποστήριξης από τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, ξεκινά το 5ο κατά σειρά ταξίδι του προγράμματος «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει». Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης υποστηρίζεται αποκλειστικά από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Η «Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» ρίχνει..

Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 18/12/17 συνεδρίασε το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ καθώς και το Γενικό Συµβούλιο. Θέµα της συνεδρίασης του ∆.Σ. ήταν η εξουσιοδότηση για ορισµό ηµεροµηνιών πραγµατοποίησης δύο 24ωρων και 2 48ωρων προειδοποιητικών καθώς και δύο 10ηµερων γενικών απεργιών, εκδηλώνοντας και µε αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή µας στην προγραµµατιζόµενη πώληση και του τελευταίου ποσοστού των ΕΛΠΕ που κατέχει το ∆ηµόσιο. Στο δε Γενικό Συµβούλιο τέθηκε..

Βενζινοπώλες: Να σταματήσει ο σφαγιασμός των καταναλωτών με φορομπηχτικές πολιτικές

Από το capital.gr
Για φορομπηχτική πολιτική στραγγαλισμού της οικονομίας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη Εξίσωση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και βενζίνης. Αναλυτικά, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:

"Η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου κίνησης (410€/1000L) και βενζίνης στο επίπεδο της αμόλυβδης βενζίνης – 95 (700€/1.000L), έρχεται να ανατρέψει..

Δέκα θέσεις στην ευρωπαική κατάταξη σκαρφάλωσε μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα στην τιμή του ντίζελ κίνησης!

Από το energypress.gr
Ακριβώς ένα χρόνο πριν, η Ελλάδα κατείχε την 15η θέση στην ευρωπαική κατάταξη των 28 χωρών μα βάση τις τιμές του ντίζελ κίνησης, δηλαδή βρισκόταν λίγο πάνω από τη μέση. Εκτοτε, και λόγω της αύξησης των φόρων, αναρριχήθηκε... δέκα ολόκληρες θέσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει το 5ο ακριβότερο ντίζελ κίνησης στην Ευρώπη.  

"Τέτοια απότομη άνοδος μέσα σε ένα χρόνο μιας χώρας στην ευρωπαική αγορά δεν έχουμε ξαναδεί", όπως λένε άνθρωποι που παρακολουθούν επί χρόνια τις διεθνείς εξελίξεις στα υγρά καύσιμα.  

Κάπως έτσι..

Ανοίγει ο «φάκελος» αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ – Μετά τις προσφορές για ΔΕΣΦΑ η έναρξη της διαδικασίας

Από το worldenergynews.gr
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή περί τα τέλη Φεβρουαρίου με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, ετοιμάζεται το ΤΑΙΠΕΔ να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. 

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο είναι αποφασισμένο να ανοίξει το ταχύτερο το φάκελο των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων καθώς πιέζεται να..

ELPEDISON: Το πρώτο «όχι» στον λιγνίτη της ΔΕΗ

Από το newmoney.gr
Την πρόθεσή τους να μην διεκδικήσουν τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ εκφράζουν ανώτατα στελέχη της Elpedison, λίγες μέρες μετά την αποστολή από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ πρόσκλησης για συμμετοχή στο market test.

Η εν πολλοίς αναμενόμενη στάση της ελληνογαλλικής εταιρείας που ελέγχεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον όμιλο Ελλάκτωρ, την Χαλκόρ και την γαλλική Edison, θυγατρική του ενεργειακού κολοσσού της EDF, αποτυπώνει και την απροθυμία των Ευρωπαϊκών αλλά και ελληνικών ομίλων να συμμετάσχουν στο εγχείρημα της πώλησης του λιγνίτη.

Όπως αναφέρουν..