Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Woods (Exxon): Oι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την παραγωγή πετρελαίου

 





Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil,  Darren Woods δήλωσε σε συνέδριο της ενεργειακής βιομηχανίας την Πέμπτη ότι σκοπεύει να διπλασιάσει την ποσότητα πετρελαίου που παράγεται από τις αμερικανικές σχιστολιθικές..

Νέες τεχνολογίες για ασφαλέστερους και υγιέστερους εργαζόμενους: οι δυνατότητες των έξυπνων ψηφιακών συστημάτων για την ΕΑΥ





 

Έφτασαν τα έξυπνα ψηφιακά συστήματα για την προώθηση της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ). Η χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα wearables και η επαυξημένη πραγματικότητα θα είναι όλο και πιο διαδεδομένη για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.


 

Το μέλλον της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Κολομβίας Ecopetrol είναι σε κίνδυνο

 




Παρά τη μακρά ιστορία ως η καλύτερα διαχειριζόμενη εθνική εταιρεία πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής, η Ecopetrol της Κολομβίας κατακλύζεται από αβεβαιότητα. Για πάνω από μια δεκαετία, η εταιρεία ολοκληρωμένης ενέργειας αγωνίζεται να επεκτείνει σημαντικά τα λιγοστά αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της. Τώρα η Ecopetrol αντιμετωπίζει πολλούς σοβαρούς αντίθετους ανέμους που..

Η Ελλάδα ανάμεσα στις πέντε ακριβότερες χώρες της Ευρώπης στα καύσιμα





Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πιο πέντε ακριβότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά τις τιμές πώλησης της αμόλυβδης (95 οκτανίων) και του πετρελαίου κίνησης, με προοπτικές μάλιστα για ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις καθώς φτάνει ..

Η επένδυση της Eni για την παραγωγή βιοκαυσίμων





 Σε γεωργικές καλλιέργειες σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες επενδύει η Eni, ώστε να παράγει μόνη της περίπου το 20% των πρώτων υλών που χρειάζεται για την..

Η Lukoil αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου στο West Qurna 2 του Ιράκ στα 480.000 bpd

 





Η ρωσική Lukoil αύξησε την παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα πετρελαίου στο νότιο τμήμα του Ιράκ West Qurna 2 κατά 80.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε συνολικά 480.000 bpd, δήλωσε..

Η πλημμύρα των εισαγωγών βιοντίζελ θα μπορούσε να πνίξει την ευρωπαϊκή αγορά

 






Μια πλημμύρα δυνητικά «αμφίβολων» εισαγωγών βιοντίζελ στην Ευρώπη από την Κίνα πρέπει να υποβληθεί σε στενότερο έλεγχο της ΕΕ διαφορετικά θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της βιομηχανίας βιοκαυσίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε την Τετάρτη η κορυφαία εταιρεία παραγωγής EWABA.

Η European Waste-based Advanced Biofuels Association (EWABA) δήλωσε..