Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Μείωση των καθαρών κερδών της Total κατά 35% στα 1,8 δισ. δολ το α' τρίμηνο

Από το worldenergynews.gr
Μείωση των καθαρών κερδών για την Τotal το α’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας.

Η Total σημείωσε σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μετά την πτώση της ζήτησης λόγω της κρίσης του ιού coronavirus.

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας ανέφερε..

VOUCHER ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

Από το inegsee.gr
Η τυπική και η μη τυπική εκπαίδευση αποτελούν αυτόνομα συστήματα τα οποία ωστόσο επικοινωνούν, συμπληρώνονται και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται να συνεργούν στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για τη χάραξη και την υλοποίηση της εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής. 

Ειδικότερα, η επαγγελματική κατάρτιση –εκτός..

Nέα χρονοδιαγράμματα των ερευνών υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη - Τι δείχνει η αναβολή 1 έως 1,5 έτους στις γεωτρήσεις της Κύπρου

Από το energypress.gr
Αναβάλλονται για το απώτερο μέλλον, χωρίς να αποκλείεται αυτό να συνεπάγεται και ένα χρόνο, οι προγραμματισμένες από πλευράς εταιρειών γεωτρήσεις στην Ελλάδα, καθώς μιλάμε για έρευνες σε προκαταρκτικό στάδιο, δηλαδή σε επίπεδο επεξεργασίας πρώιμων δεδομένων και σχεδιασμού των σεισμικών.

Απόρροια της διπλής καταιγίδας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενηµερώνουµε ότι για λόγους ασφαλείας λόγω της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19, οι εθελοντικές αιµοδοσίες του Σωµατείου µας για να πραγµατοποιηθούν στις 25 Μαΐου στις ΒΕΑ και στις 27 Μαΐου στις ΒΕΕ, σύµφωνα µε εντολή του Θριασίου Νοσοκοµείου, θα πρέπει οι συνάδελφοι αιµοδότες να δηλώσουν..

Έργα Επέκτασης στο Λιμάνι του Πειραιά: Ξεκίνησε η Ανεξέλεγκτη Απόρριψη Χιλιάδων Τόνων Τοξικού Ιζήματος στα Αλιευτικά Πεδία και Οικοσυστήματα του Σαρωνικού

Από το archipelago.gr
Ιδιαίτερη ανησυχία για δραματικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, προκαλεί η διαδικασία απόρριψης χιλιάδων τόνων τοξικού ιζήματος από τον πυθμένα του λιμανιού του Πειραιά σε θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού. Το ίζημα αυτό χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο υλικό, καθώς περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις από πολυάριθμες τοξικές ουσίες. Για παράδειγμα, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την περιοχή των βυθοκορήσεων, το αποδεδειγμένα καρκινογόνο βενζο(a)πυρένιο (BaP) έχει καταγραφεί σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις, 15620% περισσότερο από τις τιμές που καταγράφονται στην ανοικτή θάλασσα. Αξιοσημείωτο..

Πώς η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου απειλεί την επιβίωση πολλών Oil ETFs

Από το capital.gr
Η αγορά πετρελαίου είναι μια πολύ ιδιαίτερη αγορά. Σίγουρα δεν είναι μια αρκετά ελεύθερη αγορά,  αλλά είναι αναμφίβολα μια τεράστια αγορά για να αφεθεί να καταρρεύσει. Ιδιαίτερη και μη αρκετά ελεύθερη αγορά, διότι η προσφορά, τουλάχιστον αυτή που αφορά το 45%, είναι προϊόν που το καθορίζουν πολιτικές συμφωνίες, ενώ η ζήτηση είναι ανελαστική και γνωστή εκ των προτέρων. Είναι τεράστια αγορά, γιατί με στοιχεία 2019 η αγορά πετρελαίου έφθασε σε κύκλο εργασιών τα 2 τρισ. δολάρια. 

Ιστορικά δεδομένα μας δείχνουν..

Με το πλοίο Akademik Cherskiy η Μόσχα Περιμένει να Ολοκληρώσει τον Αγωγό Nord Stream 2

Από το energia.gr
Ένα ειδικό πλοίο αγωγών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για να ολοκληρώσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Γερμανία έφτασε στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με μαρτυρία στο πρακτορείο Reuters προχθές Κυριακή. Η άφιξη του πλοίου Akademik Cherskiy δείχνει ότι το έργο του αγωγού παραμένει προτεραιότητα για τη Μόσχα παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία.

Ο αγωγός Nord Stream 2 σχεδιάστηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Την Δευτέρα στις 4/5/2020 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας η ολομέλεια της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ με θέμα συζήτησης την συνδικαλιστική συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων στο χώρο των ΕΛΠΕ. 

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ προσηλωμένη στις βασικές αρχές που την διέπουν πάντα, προσαρμοσμένη όμως σε λειτουργίες που διευρύνουν..

Συνάντηση της Τάνιας Ελευθεριάδου με τους εργαζόμενους στα πετρέλαια

Από το xronometro.com
Σήμερα 4/5/2020 συναντήθηκα με το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στην «Ενεργειακή Αιγαίου Καβάλας Α.Ε.», «Το Βαρέλι». Τα μέλη του Δ.Σ., μού μετέφεραν την ανησυχία των 270 περίπου εργαζομένων για το μέλλον και την βιωσιμότητα της εξορυκτικής δραστηριότητας της εταιρίας, που μετρά 46 χρόνια ζωής από τότε που ανακαλύφθηκε και 39 χρόνια από τότε που έδωσε τα πρώτα βαρέλια πετρελαίου.

Επίσης δήλωσαν, προς τιμή τους, ότι είναι..