Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Το «στοίχημα» της BP για επενδύσεις στη Μέση Ανατολή - Οι δυσκολίες και οι σημαντικές παράμετροι

 


Η BP δήλωσε ότι θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μέση Ανατολή έως το 2021. Παρά την υπόσχεσή της για μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρεία έχει τονίσει το ενδιαφέρον της για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μέση Ανατολή. Προς το παρόν, η BP λειτουργεί σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο του κόσμου στο Ιράκ, τη Ρουμαλία, παράγοντας περίπου 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd). Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν.

Η απήχηση χαμηλού κόστους στη Μέση Ανατολή φαίνεται να προσελκύε..

Στα 50 δολ/βαρέλι «βλέπει» τις τιμές πετρελαίου στις αρχές του 2021 το Ιράκ



 Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του επόμενου έτους, χάρη στις συμφωνίες παραγωγής του ΟΠΕΚ +, αν και οι τιμές εξακολουθούν να είναι ασταθείς λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ, Ihsan Abdul Jabbar Ismaael το Σαββατοκύριακο.

«Οι τιμές βελτιώνονται, αλλά εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες στις..

Ποιοι ευθύνονται για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη ;



Πριν από ένα περίπου χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου 2020, ως αρμόδιος τομεάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ως βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είχα καταθέσει Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη, αναφορικά με την τραγική πρωτιά της χώρας μας στην Ε.Ε. σε πρόωρους θανάτους εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συγκεκριμένα, έκρουα τον καμπανάκι του κινδύνου για την..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Κινήσεις ενεργειακής ασφάλειας για το Τόκιο

 


Η Ιαπωνία συμφώνησε με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ (KPC) προσφέροντας χώρο αποθήκευσης 3,14 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου δωρεάν.

Βάσει της συμφωνίας, η KPC μπορεί να χρησιμοποιήσει δεξαμενές αποθήκευσης στη βάση διύλισης Eneos Kiire στη νότια Ιαπωνία της Kagoshima ως βάση..