Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η Γαλλία βάζει τέλος στις νέες άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Η Γαλλία πρόκειται να σταματήσει τη χορήγηση νέων αδειών για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ηπειρωτική χώρα και στα υπερπόντια εδάφη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος Nicolas Hulot.

"Δεν θα υπάρξουν νέες άδειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων, θα περάσουμε το νόμο αυτό το φθινόπωρο", δήλωσε ο Hulot στο γαλλικό κανάλι ειδήσεων BFMTV, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σημειώνεται, ότι..

Στο στόχαστρο των Ρώσων «μπαίνει» η κυριαρχία του Κατάρ στην παγκόσμια αγορά LNG

Από το worldenergynews.gr

Ο ρωσικός παραγωγός φυσικού αερίου Novatek αποσκοπεί στην «ανατροπή» του Κατάρ από τη θέση  του μεγαλύτερου εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο έργο LNG.

Ο μεγαλύτερος μη κρατικός παραγωγός φυσικού αερίου αναμένεται να αρχίσει να εξάγει LNG από την πρώτη φάση του έργου Yamal, που βρίσκεται πολύ πάνω από τον κύκλο της Αρκτικής, προς το τέλος του τρέχοντος έτους και μπορεί να επισπεύσει το τελικό του στάδιο κατά έξι μήνες, δήλωσε ο CFO της εταιρείας  Mark Gyetvay.

Αλλά η έναρξη ..

Έπιασαν οι ζέστες: μήπως περισσεύει στον ΑΔΜΗΕ λίγο ρεύμα να στείλει στην Καλιφόρνια;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Καλιφόρνια είναι η μεγαλύτερη οικονομικά Πολιτεία των ΗΠΑ, η 6η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και μια απ' τις περιοχές που επιλέγουν να ζήσουν οι πλούσιοι και διάσημοι του καπιταλιστικού μας κόσμου. Από πέρυσι έχει ξεπεράσει σε οικονομικό μέγεθος τη Γαλλία, αλλά αυτό που δεν πρόκειται να ξεπεράσει ποτέ είναι το σκάνδαλο του Megawatt laundering, που θα την συνοδεύει εσαεί.

Από τα απανωτά μπλακ άουτ του 2000-2001 πέρασαν αρκετά χρόνια, μέχρι κι ο Σβαρτσενέγκερ την κυβέρνησε και πλέον η Καλιφόρνια λέει προς τα έξω πως θέλει να γίνει "πράσινη οικονομία". Μιλάνε πολύ..

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου – Μειώθηκαν στο φυσικό αέριο

Από το worldenergynews.gr
Οριακή αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των πλατφορμών εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου των Η.Π.Α. την εβδομάδα 19-23 Ιουνίου 2017.

Σε εβδομαδιαία βάση, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 11, στις 758.

Ωστόσο, μετά από καιρό, καταγράφηκε συρρίκνωση...