Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πτώση για το αργό καθώς η απόφαση της Fed αύξησε τις ανησυχίες για τη ζήτηση ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαια
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του αργού, καθώς η απόφαση της Federal Reserve να μην αυξήσει τα επιτόκιά της ήγειρε ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία και τις προοπτικές της ζήτησης για ενέργεια.

Το συμβόλαιο του αργού WTI παραδόσεως Οκτωβρίου που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, υποχώρησε κατά 2,22 δολάρια ή σε ποσοστό 4,7% για να διαμορφωθεί στα 44,68 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου το brent παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 1,46 δολ. ή 2,97% και τερμάτισε τις συναλλαγές στα 47,62 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Ανάστατοι οι κάτοικοι: Περίεργη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου ανοιχτά του Πλωμαριου Λέσβου;

Φωτογραφία για Ανάστατοι οι κάτοικοι: Περίεργη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου ανοιχτά του Πλωμαριου Λέσβου;
Ανάστατοι οι κάτοικοι του Πλωμαριου Λέσβου κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες από την θαλάσσια περιοχή Αγία Βαρβάρα Πλωμαριου.

Ανοιχτά της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής διακρίνεται σε κοντινή απόσταση με σπίτια και την παραλία μια πλατφόρμα σαν και αυτή που έχουν για εξόρυξη πετρελαίου.

Κάτοικοι επικοινωνώντας μαζί μας, είπαν ότι ...

Την πρώτη υποβρύχια μονάδα συμπίεσης εγκαινίασε η Statoil (video)

Η νορβηγική πετρελαϊκή Statoil εγκαινίασε την πρώτη υποβρύχια μονάδα συμπίεσης φυσικού αερίου παγκοσμιώς στο κοίτασμα Άσγκαρντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η μονάδα αναμένεται να προσθέσει 306 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου στην παραγωγή του κοιτάσματος κατά την διάρκεια ζωής του. Καθώς το κοίτασμα ωριμάζει μέσα στο χρόνο, η πίεση στο εσωτερικό του μειώνεται και για αυτό το λόγο χρειάζεται να ενισχυθεί με συμπιεστές.

«Πρόκειται για ένα από ..

Το αιγυπτιακό κοίτασμα «Ζορ» δεν εκτείνεται στην κυπριακή ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαια
Πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών το υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου «Ζορ» που βρίσκεται στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, δεν εκτείνεται στη κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα θαλάσσια οικόπεδα 10 και 11 με τα οποία συνορεύει.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι καμία από τις υφιστάμενες εκτιμήσεις, ως προς τα γεωλογικά δεδομένα στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν θεωρείται οριστική και επίσημη, καθώς οι εξετάσεις και οι αναλύσεις εμπειρογνωμόνων συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα.

Οι σύμβουλοι του υπουργείου Ενέργειας, η γαλλική Beicip-Flanlab, μετά από ...

OΠΕΚ: Στα 80 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του πετρελαίου το 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚ
Ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί σταδιακά έως 80 δολάρια το βαρέλι το 2020, καθώς η αύξηση εκτός των μελών του αποδυναμώνεται.

Η μέση τιμή πώλησης του ΟΠΕΚ θα αυξηθεί κατά περίπου 5 δολάρια κάθε χρόνο έως το 2020 από τα 55 δολάρια φέτος, σύμφωνα με μια εσωτερική έκθεση της έρευνας του οργανισμού, όπως μεταδίδει το Bloomberg News.

Το Ιράν και η Βενεζουέλα δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν μια τιμή τουλάχιστον 70 δολάρια αυτό το μήνα και οι περισσότερες χώρες- μέλη δεν μπορούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τρέχουσες τιμές.

Η τιμή του αργού έχει...

Περαιτέρω πτώση της τιμής του πετρελαίου - Η υπερπροσφορά επικυριαρχεί της μείωσης των αποθεματικών των ΗΠΑ

Περαιτέρω πτώση της τιμής του πετρελαίου - Η υπερπροσφορά επικυριαρχεί της μείωσης των αποθεματικών των ΗΠΑ
Η τιμή του πετρελαίου επέδειξε πτώση από το μεγαλύτερο μηνιαίο της επίπεδο εν μέσω υποθέσεων πως μία μη-αναμενόμενη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ δεν θα έχει μεγάλη επίδραση στην παγκόσμια υπερπροσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μειώθηκαν κατά 1,7% στη Νέα Υόρκη την Πέμτπη, μετά από άνοδο 5,7% της προηγούμενης ημέρας. Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια την περίοδο 4-11 Σεπτεμβρίου.

Το πετρέλαιο έχει επιδείξει συνολική πτώση 23% από το peak του Ιουνίου, εν μέσω συνεχιζόμενης παγκόσμιας υπερπροσφοράς. Αν και η παραγωγή αργού των ΗΠΑ μειώθηκε για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα αποθέματα της χώρας παραμένουν 100 εκατ. βαρέλια πάνω από τον πενταετή εποχικό μέσο όρο.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr