Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

BP: Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη, αλλά αυξήθηκε το χρέος

Από το newmoney.gr
Νέα άνοδο σημείωσε το καθαρό χρέος της BP κατά το α' τρίμηνο του έτους, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον των τελευταίων δέκα ετών, καθώς η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου δεν κατάφερε να καλύψει τις δαπάνες και τα μερίσματα.

Η συνεχιζόμενη αύξηση δανεισμού δείχνει πως η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο αγωνίζεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της, που εξακολουθούν να αφορούν πληρωμές δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, παρά την αύξηση που σημείωσαν οι τιμές του αργού κατά πάνω από 50% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Κι ενώ ο CEO, Bob Dudley, δεσμεύτηκε ..

Πρόσκληση για δράση, για να γίνει η πετρελαϊκή βιομηχανία περισσότερο ελαστική

Από το naftikachronika.gr
Την άποψή του ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία θα πρέπει να αποφύγει βραχυπρόθεσμα τους παράγοντες που πιθανά να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα τις επενδύσεις καθώς η αγορά αναπτύσσεται, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Saudi Aramco στην εισήγησή του στην 18η Διεθνή Σύνοδο Πετρελαίου που διεξήχθη στο Παρίσι.

Ο Amin H. Nasser ανέφερε ότι η αναμενόμενη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 2 δισεκατομμύρια έως το 2050 σημαίνει ότι η συνολική ζήτηση θα παρουσιάσει ουσιαστική αύξηση σε σχέση με σήμερα. Η αύξηση της ζήτησης θα επηρεάσει..

Νέο «Πίρι Ρεΐς» Ναυπηγεί η Τουρκία

Από το energia.gr
Μεγαλεπήβολα σχέδια ερευνών για ενεργειακούς πόρους στις θάλασσες που την περιβάλλουν ανακοίνωσε η Τουρκία. Και τούτο ασχέτως του εάν έχει σε αυτές δικαιώματα οικονομικής εκμεταλλεύσεως. Είναι γνωστή η αντίδρασις της Άγκυρας στις καθ’ όλα νόμιμες ενέργειες της κυπριακής κυβερνήσεως για ανάθεση σε μεγάλες εταιρίες ερευνών στα «οικόπεδα» της ΑΟΖ της Μεγαλονήσου, καθώς και οι δεδηλωμένες τουρκικές προθέσεις για διεκδίκηση του μισού Αιγαίου. Τώρα όμως ομιλούν και για έρευνες στον Εύξεινο Πόντο. Πολύ χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανεκοίνωσε την επικείμενη καθέλκυση και άλλου υδρογραφικού σκάφους, το οποίο θα μπορεί να αναλάβει έρευνες σε όλη την περιβάλλουσα την χώρα θαλάσσια έκταση.

Πρόκειται για το πλοίο «Ορούτς Ρέις», που θα έχει την..

Στις 24 Μαΐου η Γ.Σ. των ΕΛΠΕ για διάθεση κερδών και διανομή μερίσματος

Από το energypress.gr
΄Στις 24 Μαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την έγκριση διάθεσης κερδών χρήσεως 2016 και διανομής μερίσματος.

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι να μετάσχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, την 24η  Μαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί των ακολούθων θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης:

Η SOCAR κατασκευάζει νέα εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR ξεκίνησε να κατασκευάζει μια νέα σταθερή εξέδρα άντλησης πετρελαίου στο πεδίο Darwin Bank στην παράκτια ζώνη της Κασπίας Θάλασσας. 

Η SOCAR ανέφερε, ότι η εξέδρα προορίζεται για την διάτρηση 16 φρεατίων παραγωγής.

Η εταιρεία σχεδιάζει να..

8 η ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Η 8η Μάη του 2015 αποτελεί για όλους τους εργαζόµενους στα Ελληνικά Πετρέλαια, Ηµέρα Μνήµης και Τιµής σε όλους τους αδικοχαµένους συναδέλφους µας.

Η µέρα που σταµάτησε ο χρόνος, αποτελεί µία ακόµα θλιβερή υπενθύµιση του πόσο επικίνδυνη και απαιτητική είναι η φύση της δουλειάς µας.

Η 8η Μάη αποτελεί επίσης..

Διαρροή αερίου σε εργοστάσιο πετροχημικής εταιρείας στην Σκοτία

Από το worldenergynews.gr
Η διαρροή αερίου που αναφέρθηκε νωρίτερα από ένα εργοστάσιο της εταιρείας χημικών Ineos ετέθη υπό έλεγχο, ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκοτίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το συμβάν έχει τεθεί υπό έλεγχο στο εργοστάσιο και ειδικευμένο προσωπικό επιλαμβάνεται» του προβλήματος, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η εταιρεία Ineos ανακοίνωσε νωρίτερα ότι..

Ελληνικά Πετρέλαια: Αποδεχόμαστε τους όρους του Π.Σ.

Από το corfupress.com
Αποδεκτούς χαρακτηρίζουν στελέχη της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια τους όρους που έθεσε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι οποίοι οδήγησαν στην απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα πετρέλαια στο Ιόνιο.

Με non paper που δόθηκε στη δημοσιότητα, σχολιάζουν τα πέντε σημεία που περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους η ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποφάσισε να απορρίψει τη Μ.Π.Ε. για την άντληση υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, κάνοντας λόγο για...