Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Νέα διαρροή πετρελαίου από το διυλιστήριο της Repsol, ανακοίνωσαν οι αρχές του Περού

 



Νέα διαρροή πετρελαίου στ΄ανοιχτά των περουβιανών ακτών σημειώθηκε σήμερα ενώ εργασίες πραγματοποιούνταν σε υποθαλάσσιο αγωγό του διυλιστηρίου της ισπανικής πετρελαϊκής εταιρίας Repsol προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της πετρελαιοκηλίδας που σημειώθηκε..

ΕΛΠΕ: Περιορισμένης έκτασης ανάφλεξη σε μονάδα των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ελευσίνας



 Περιορισμένης έκτασης ανάφλεξη υπήρξε το μεσημέρι σε μονάδα των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ελευσίνας, σύμφωνα με ενημέρωση από τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Το φαινόμενο αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης της εγκατάστασης, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό έχει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Πώς ένας νέος πετρελαϊκός αγωγός μπορεί να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη στην κεντρική Ασία

 




To κρατικό διυλιστήριο του Ιράν, NIORDC, υπέγραψε συμφωνία ύψους $425 εκατ. με την Bank Mellat για την κατασκευή ενός αγωγού προμήθειας 150.000 βαρελιών πετρελαϊκών προϊόντων/ημέρα. Σύμφωνα με ιρανικά μέσα, το μεγάλο project θα χρησιμεύσει για την προμήθεια πετρελαιοειδών στα βορειοανατολικά της χώρας αλλά και στα γειτονικά..

Tullow Oil: Αναμένει υψηλότερες ταμειακές ροές το 2021

 





Η Tullow Oil, με εστίαση στη Δυτική Αφρική, αναμένει ότι οι ταμειακές ροές της το 2021 θα είναι υψηλότερες από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως στα 250 εκατ. Δολάρια και αναμένει οι ταμειακές ροές του έτους να διαμορφωθούν στα 100 εκατ. Δολάρια, με ...

Greenpeace & WWF ζητούν ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ για τις σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό

 




Πρόσφατα, με έκπληξη και ανησυχία ενημερωθήκαμε για την παρουσία ερευνητικού σκάφους που διεξάγει σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σε σημεία εντός της περιοχής “οικόπεδο 10”, που έχει παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ για εκμετάλλευση. Σήμερα αποστείλαμε επιστολή από κοινού με το WWF Ελλάς στην..