Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η αλήθεια για την Ευρωπαϊκή ηλεκτροπαραγωγή - μια διαφορετική ματιά.

 


Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύθηκε στο Coal Age ένα ενδιαφέρον άρθρο, με τίτλο "The Truth about European Electrical Power Production"- (Η αλήθεια για την Ευρωπαϊκή ηλεκτροπαραγωγή) και υπότιτλο "Αναγκασμένοι απ' τις πολιτικές, οι ηγέτες στηρίζουν τη μετάβαση σε ανανεώσιμη ενέργεια με πυρηνικά". Εν πολλοίς το άρθρο αντανακλά τις ίδιες απόψεις, που διατυπώνει το ιστολόγιο απ' το 2013. Ωστόσο, ο όρος windmills, που είδα στο άρθρο, μπορεί να είναι αγαπημένος της αιολικής βιομηχανίας, αλλά δεν είναι σωστός: άλλο ο γραφικός ανεμόμυλος του παρελθόντος, τελείως άλλο μια τερατώδης σημερινή ανεμογεννήτρια. Σε ελεύθερη μετάφραση, το μεγαλύτερο..

Irving cuts contract, refinery workforce at Saint John plant

 


Irving Oil is reducing its contract and plant workforce at Canada’s largest oil refinery due to challenges caused by the coronavirus pandemic, the company said.

The Canadian oil giant is cutting its contract workforce at its 320,000 barrel per day..

Στα 56 δολ/βαρέλι «βλέπει» τις τιμές πετρελαίου η ΕΙΑ για το α' τρίμηνο του 2021

 


Στα 56 δολ/βαρέλι προσδιορίζει η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) για το πρώτο τρίμηνο του έτους, τον δείκτη αναφοράς του αργού πετρελαίου

Πρόκειται για αύξηση 6 δολαρίων από τον μέσο όρο των 50 δολ. τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, εξαιτίας των προσδοκιών ότι η παγκόσμια ζήτηση..

Trinidad and Tobago returns to market searching for refinery buyer



 Trinidad and Tobago will return to the open market to seek a buyer for its oil refinery that ceased operations two years ago after rejecting a proposal from a local group, Finance minister Colm Imbert said.

Imbert said Patriotic Energies, a subsidiary of a trade union which represents oil workers, could not provide any credible offer of financing for the Petrotrin oil refinery. The government decided to “return to the open market to see if there is..

Ο Μπάιντεν ακυρώνει τον αμφιλεγόμενο αγωγό πετρελαίου Keystone XL

 





Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Τζον Μπάιντεν ακύρωσε το σχέδιο κατασκευής του αγωγού Keystone XL που θα μετέφερε αργό πετρέλαιο από τον Καναδά στα διυλιστήρια του Κόλπου του Μεξικού, ένα σχέδιο που εδώ και μια δεκαετία προκαλούσε αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και οργανώσεις αυτοχθόνων που ανησυχούσαν για τη γη τους.

Ο ημιτελής αγωγός, ο οποίος πρόκειται τώρα να διαλυθεί και να..

Η Τεχνολογία CCUS Κλειδί για τη Μετάβαση του Πετρελαϊκού Κλάδου στη Νέα Ενεργειακή Εποχή



 Μετά τους τόνους λάσπης που δέχονται καθημερινά εταιρείες και εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό κλάδο και της μεγάλης κλίμακας δυσφημιστικής εκστρατείας που έχει εξαπολυθεί το τελευταίο διάστημα από τους "πολιτικά ορθούς" γραφειοκράτες των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον και τυχάρπαστους ακτιβιστές-περιβαλλοντολόγους παντός είδους, κατηγορώντας τον κλάδο ότι ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για την Κλιματική Αλλαγή, οι πετρελαϊκές..

Ορατό το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του Πρίνου - Στα 1.800 βαρέλια η επίδοση του 2020, στα… 1.500 η πρόβλεψη για 2021



Η πάλαι ποτέ κερδοφόρος δραστηριότητα στον Πρίνο δείχνει να πνέει τα λοίσθια. Τη χρονιά που πέρασε η παραγωγή του κοιτάσματος ανήλθε σε μόλις 1.800 βαρέλια ημερησίως, ενός πετρελαίου κακής ποιότητας το οποίο πωλείται με discount 7-8 δολάρια κάτω από την τιμή του brent. Η ποσότητα αντιστοιχεί πλέον σε λιγότερο από 4% της συνολικής παραγωγής της Energean που πέρυσι ανήλθε σε 48.000 βαρέλια ως επι τω πλείστον φυσικού αερίου. Το 2021 μάλιστα η παραγωγή του Πρίνου εκτιμάται ακόμη χαμηλότερη, στα 1.500 βαρέλια, καθώς..

Πως η Εκμετάλλευση των Ελληνικών Υδρογονανθράκων θα Αναβαθμίσει την Γεωπολιτική Θέση της Ελλάδας

 


Η έρευνα για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση άρχισε επί υφυπουργείας Γιάννη Μανιάτη όταν τον Ιούνιο του 2011 προσκάλεσε γεωφυσικές εταιρείες να κάνουν γεωφυσικές έρευνες, με δικά τους χρήματα, non-exclusive geophysical Survey, σε μια έκταση 220000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Ιόνιο και την Κρήτη. Ουσιαστικά είχε χαράξει de Jure, τις ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και Ελλάδας με την Λιβύη. Παρουσιάστηκαν 8 γεωφυσικές εταιρείες που με δικά..

Συνομιλίες της HitecVision για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Exxon UK

 







Η εταιρεία HitecVision και η βρετανική μονάδα Neo έχουν ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τα ανάντη περιουσιακά στοιχεία της Exxon στην κεντρική και βόρεια Βόρεια Θάλασσα, ανακοίνωσε η Hitec την Πέμπτη 21/1/2021.

Οι προσφορές για τα βρετανικά πεδία πετρελαίου και φυσικού..