Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Η Συγκέντρωση Αερίων του Θερμοκηπίου στην Ατμόσφαιρα το 2017 Σημείωσε Ρεκόρ… 800.000 Ετών

Από το energia.gr
Τα κυριότερα αέρια του θερμοκηπίου που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα της Γης, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και το οξείδιο του αζώτου, έφθασαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ το 2017, ανερχόμενα σε ύψη που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και 800.000 χρόνια.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η πρόσφατη έκθεση για το κλίμα το 2017 (‘State of the Climate in 2017'), η οποία αποτελεί..

Ιρλανδία: Η πρώτη χώρα που πουλά τις επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα

Από το naftemporiki.gr
Η Ιρλανδία θα καταστεί η πρώτη χώρα στον κόσμο που απομακρύνει δημόσια χρήματα από τα ορυκτά καύσιμα μετά από μια απόφαση ορόσημο του κοινοβουλίου της χώρας την Πέμπτη.

Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή Τόμας Πρινγκλ, θα υποχρεώσει το Ίδρυμα Στρατηγικών Επενδύσεων της Ιρλανδίας να πωλήσει..

Η Πολωνία αγοράζει περισσότερο LNG και μειώνει την εξάρτηση της από το ρωσικό αέριο

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική επιχείρηση φυσικού αερίου της Πολωνίας, PGNiG, ανακοίνωσε  την Παρασκευή ότι οι αγορές φυσικού αερίου από το Κατάρ και αλλού αυξήθηκαν κατά 60% το διάστημα Ιανουαρίου –Ιουλίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η χώρα διαφοροποιεί τις πηγές της για να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η PGNiG πρέπει να αγοράζει..

Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ κατά της ιδιωτικοποίησης ΕΛΠΕ απέστειλαν οι εργαζόμενοι

Από το kathimerini.gr
Εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ απέστειλε το σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, καλώντας το Ταμείο να απόσχει από κάθε ενέργεια ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία να σημειωθεί ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η διαδικασία των Virtual Data Room έχει ανοίξει για δύο ενδιαφερόμενους, την ελβετική Glencore και την ολλανδική Vitol, ενώ η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Το σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ χαρακτηρίζει..