Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


"Εκρηκτική" Αύξηση της Παραγωγής Πετρελαίου των ΗΠΑ ως το 2025 Προβλέπει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΑ

Από το energia.gr
Η αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου αναμένεται να ισοδυναμεί με το σύνολο της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας έως το 2025, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ, την περασμένη Παρασκευή στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu

"Υπάρχει τεράστια αύξηση του σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ και αυτό αλλάζει..

Απλά μαθήματα μοντέρνας Φυσικής στην εποχή της "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης".


Από το greeklignite.blogspot.com
Έχω γράψει κι άλλη φορά πως έχουμε περισσότερες "επιστημονικές" εργασίες για τη δήθεν "ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη" απ' όσες μπορούμε ν' αντέξουμε. Η τελευταία μας έρχεται απ' το Goddard Space Flight Center της ΝΑΣΑ και δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτώβρη στο Geophysical Research Letters. Έχει τίτλο "Warm Arctic, Increased Winter Sea Ice Growth?" και ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως στη διάρκεια του χειμώνα ο πάγος της Αρκτικής αυξάνεται ταχύτερα σε πάχος επειδή..

Ε.Ε.: Συμφωνία μείωσης 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα φορτηγά

Από το naftemporiki.gr
Οι υπουργοί Περιβάλλοντος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα φορτηγά και τα λεωφορεία κατά 30% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, όπως ανακοίνωσε η αυστριακή προεδρία. Η απόφαση κάνει επίσης λόγο για τη δυνατότητα επανεξέτασης του μέτρου το 2022, σύμφωνα με το Reuters.

Τα φορτηγά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο των εκπομπών που σχετίζονται με τις μεταφορές στην Ευρώπη, η οποία δε..

Προς πώληση το πρώτο φορτίο αεροπορικών καυσίμων του διυλιστηρίου Nghi Son στο Βιετνάμ

Από το worldenergynews.gr
Το διυλιστήριο πετρελαίου Nghi Son του Βιετνάμ προσέφερε το πρώτο φορτίο καυσίμων αεριωθουμένων, εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη της εμπορικής παραγωγής, σύμφωνα με πηγές του Reuters τη Δευτέρα 24/12/2018.

Το φορτίο προς εξαγωγή είναι έτοιμο για φόρτωση από την 1η Ιανουαρίου έως τις 10 Ιανουαρίου.
"Ο όγκος και η τιμή εξαγωγής εξακολουθούν..

Σενάριο για εργοστάσιο LNG στην Κρήτη ρίχνει στο τραπέζι ο Γ. Μπασιάς

Από το energypress.gr 
Η σημαντική προοπτική εύρεσης εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης είναι πολύ πιθανό να εγείρει και επιπλέον απαιτήσεις σε υποδομές.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ενός εργοστασίου LNG στην Κρήτη.

Αυτή την εκτίμηση διατύπωσε, για πρώτη..

Δεύτερος γύρος αδειών για παράκτια πεδία στον Λίβανο στις αρχές του 2019

Από το worldenergynews.gr
Το Υπουργείο Ενέργειας στο Λίβανο μαζί με τη Αρχή Πετρελαίου της χώρας (Lebanese Petroleum Administration/ LPA) ανακοίνωσαν μέσω της ιστοσελίδας τους τα μπλοκ για  τα οποία θα υποβληθούν προσφορές κατά τη διάρκεια του 2ου γύρου αδειοδότησης του Λιβάνου για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων σε παράκτια περιοχή.

Το LPA πρότεινε 4 μπλοκ για τον..

ΕΥΧΕΣ