Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Πώληση κρατικής περιουσίας και δημόσιας γης μέσω ομολόγων, με ανάδοχο τον ESM

Πώληση κρατικής περιουσίας και δημόσιας γης μέσω ομολόγων, με ανάδοχο τον ESM
Τιτλοποιούνται και περνούν σε μια εταιρεία real estate όλα τα δημόσια ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται από το Κράτος – Η αρχή θα γίνει με ιδιοκτησίες των υπουργείων Άμυνας και Γεωργίας
Ομόλογα κρατικών ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θα αντιστοιχούν σε δημόσια περιουσία η οποία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Τα ομόλογα θα διατεθούν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα για να συγκεντρωθούν πρόσθετα έσοδα.

Τα ομόλογα προετοιμάζονται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) εκπρόσωποι του οποίου έρχονται την Παρασκευή στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι ο ESM πέρα από τον συμβουλευτικό ρόλο στο σχεδιασμό των ομολόγων πιθανόν να αναλάβει και την αναδοχή τους κατά τη διάθεσή στη διεθνή αγορά.

Τα ομόλογα ακινήτων θα είναι τίτλοι οι οποίοι θα έχουν ως "αντίκρυσμα" ακίνητη περιουσία κρατικής ιδιοκτησίας και τα έσοδα από την εκμετάλλευσή τους.

Σύμφωνα με ορισμένους σχεδιασμούς που είχαν εξεταστεί στο παρελθόν, τα ομόλογα ακινήτων θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ενδεχομένως και για την ανταλλαγή με δημόσιο χρέος, έτσι ώστε να αυξηθεί η βιωσιμότητα του τελευταίου ή ακόμα και ως ενέχυρο για κρατικό δανεισμό.

Η έκδοση ομολόγων ακίνητης περιουσίας ήταν ένα σχέδιο το οποίο είχε εξετάσει στο παρελθόν ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όταν ήταν ακόμη επικεφαλής του ΙΟΒΕ.

Σχετική αναφορά στις τιτλοποιήσεις γίνεται στην έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του μνημονίου.

Ειδικότερα στην έκθεση επισημαίνεται ότι εξετάζονται εναλλακτικές μέθοδοι τιτλοποίησης δημοσίων ακινήτων και άλλης κρατικής περιουσίας με στόχο να αντληθούν πρόσθετα έσοδα, πέρα από εκείνα που έχουν ήδη περιληφθεί στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Τα ομόλογα θα απευθύνονται σε διεθνές επενδυτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά, αναφέρεται στην έκθεση και υποδεικνύεται η εξής μέθοδος:

Όλα τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου που δεν χρησιμοποιούνται λειτουργικά, όπως για παράδειγμα ακίνητα ιδιοκτησίας του υπουργείου Άμυνας και Γεωργίας θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο ώστε να γίνεται η διαχείρισή τους πιο αποτελεσματικά και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Το ΤΑΙΠΕΔ

Τα ακίνητα που θα τιτλοποιηθούν είναι ανεξάρτητα και πέρα από εκείνα που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης απευθείας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι πρέπει να επιταχυνθεί η πορεία πώλησης κρατικών ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ και ότι γίνονται προσπάθειες για να επιταχυνθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ περίπου 1.000 κρατικών ακινήτων που είναι εμπορικά βιώσιμα, καθώς και η προετοιμασία για τη μεταβίβαση σε δεύτερη φάση άλλων 3.150 ακινήτων τα οποία έχουν προεπιλεγεί και προαξιολογηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ θα γίνεται με ρυθμό 250 ακινήτων το μήνα. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Η ΔΟΡΥΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Προετοιμασίες στην Έδεσσα για τον ΤΑΡ


Ξεκίνησαν στην Έδεσσα οι προετοιμασίες για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP). Συνάντηση για το θέμα είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με εκπροσώπους της εταιρίας «Μακεδονική Τεχνική», που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση των εκτάσεων από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός.

Ο TAP που θα ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου και θα καταλήξει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας, θα περάσει και από το Δήμο Έδεσσας και συγκεκριμένα από τη Φλαμουριά, την Αγία Φωτεινή και το Γραμματικό.

Με βάση το γεγονός αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα για μελλοντική σύνδεση της περιοχής με την παροχή φυσικού αερίου. Σημαντικές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία κατά τη διάρκεια κατασκευής του κολοσσιαίου αυτού έργου, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στα έργα κατασκευής αλλά και τα παράλληλα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διαδικασία μελετών, κτηματογράφησης και πρόσβασης στη γη θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2014, ενώ ο αγωγός θα είναι έτοιμος στα τέλη του 2019 ή τις αρχές του 2020, όπως αναφέρει το Εθνος

Φυσικά όλοι αποφεύγουν να αναφέρουν την ουσία του εγχειρήματος που είναι ότι η χώρα προσδένεται στο άρμα δύι τουρκικών κρατών με τους Αζέρους να είναι οι κατεξοχήν Τούρκοι.

 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΓΣΕΕ: Ακυρώνουν την άμεση και αποτελεσματική δικαστική προστασία των εργαζομένων


ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Στις καλένδες παραπέμπονται οι δικαστικοί αγώνες απολυμένων του ιδιωτικού τομέα (εγκυμονούσες, κ.λ.π.)
Tην κατάργηση των προσωρινών διαταγών με τις οποίες οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζητούν προσωρινή προστασία από αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές συμπεριφορές, επιχειρεί η Κυβέρνηση με άρθρο που περιλαμβάνεται στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή, ενώ παράλληλα στοχεύει στο να βάλει φραγμό στα ασφαλιστικά μέτρα.
Η ΓΣΕΕ με επιστολή της στους συναρμόδιους υπουργούς ζητά την άμεση απόσυρση του σχετικού άρθρου η εφαρμογή του οποίου θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη απορυθμισμένο εργασιακό νομοθετικό πλαίσιο.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Τα εγκλήματα των τραπεζιτών θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι καταθέτες στην Ελλάδα.


ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Για να μην τρέφουμε αυταπάτες.

Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι “εγγυημένες” από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. “Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ”.

Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος “δεν εγγυάται”, με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο της Κύπρου.

Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.

Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που “εγγυάται το κράτος”. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.

Το πότε θα γίνει, φαίνεται από τις εξελίξεις.

Μέρκελ και Σόιμπλε “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κουρέματος. Χρέους ή καταθέσεων, πριν τις Γερμανικές εκλογές. Εκτός από τον προφανή πολιτικό λόγο, υπάρχει και η πρακτική εξήγηση. Μπορεί οι Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν “σφραγίσει” οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης της “Ελληνικής ασθένειας” μετά το έγκλημα του PSI, το κούρεμα όμως των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες θα σηματοδοτήσει πραγματικό πανικό σε όλες τις τράπεζες του Νότου.

Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Από την ψυχολογία της αγοράς και μόνο. Εκεί, η Γερμανία δεν θα έχει κανέναν λόγο να αντιδράσει, αφού δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος (ήδη θα έχουν γίνει οι εκλογές), αλλά αντίθετα θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος. Και αναλύουμε:

Πακτωλοί χρημάτων από τους πανικόβλητους καταθέτες θα κατευθυνθούν στις Γερμανικές τράπεζες, ισχυροποιώντας την θέση τους και την ρευστότητα τους.

Μεγάλο μέρος των καταθετών θα στραφούν στο δολάριο ως ασφαλές λιμάνι, ισχυροποιώντας το έναντι του Ευρώ. Ένα ακόμα δώρο για την Γερμανία, που θα δει τα βιομηχανικά της προϊόντα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά με την πτώση του Ευρώ στις χρηματαγορές.

Μετά τις Γερμανικές εκλογές λοιπόν, θα έλθει η πρώτη ψυχρολουσία. Δεν θα είναι αρκετή και εκεί θα έχουμε τον πρωτοφανή τραγέλαφο της Ευρώπης των τραπεζιτών: Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί υπό την …Ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Όλα αυτά, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και το τρομερό σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν, διατήρησαν, προκειμένου να μείνουν ατιμώρητοι από την μεγαλύτερη ληστεία, την έσχατη προδοσία που μπορούν να διαπράξουν φυσικά πρόσωπα απέναντι στην χώρα τους.

Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Υπάρχει. Εάν βρουν απέναντι τους μία ενωμένη κοινωνία σαν γροθιά, για να γκρεμίσει τους φεουδάρχες, τα ντόπια και αλλοδαπά μαντρόσκυλα τους που θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τους δρόμους σε κόλαση και κυρίως, αφού έχουν πάρει τα κεφάλια κάθε ντήλερ διχασμού του Ελληνικού λαού. Υπό όποια προβιά και αν φέρει. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΥ Στο... κόκκινο τα "κόκκινα" δάνεια!


Με σημαντικό ρυθμό εξακολουθούν να αυξάνονται τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν σε ένα τρίμηνο, από το Δεκέμβριο του 2012 ως το Μάρτη του 2013 κατά 7,3 δισ ευρώ... Πλέον το σύνολο τους έχει φθάσει τα 63,4 δισ ευρώ και διαμορφώνονται στο 27,8% επί του συνόλου των δανείων που έχουν χορηγηθεί.

Οι καθυστερήσεις στα στεγαστικά δάνεια διαμορφώθηκαν στο 22,9% (από 21,4% το Δεκέμβριο 2012) και στα επιχειρηματικά στο 27,5% (από 23,4%). Δραματική είναι η εικόνα στα καταναλωτικά δάνεια, όπου οι καθυστερήσεις διαμορφώνονται στο 42,4% από 38,8%.

Αν και τα στοιχεία της ΤτΕ είναι σημαντικά χαμηλότερα της εκτίμησης της τρόικας, ωστόσο η εικόνα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Υπενθυμίζεται ότι στο προσχέδιο της έκθεσης της τρόικα καταγράφεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα μας έφθασαν το 29%.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συνεργασία των "μνηστήρων" προτείνει το ΥΠΕΚΑ για το κοίτασμα του Κατακόλου


Τη διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας των δύο κοινοπραξιών που κατέθεσαν προσφορά για το κοίτασμα του Κατακόλου  προτείνει η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης στην εισήγησή της προς το ΥΠΕΚΑ, πρόταση η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έγινε αποδεκτή από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. 
Πρόκειται ειδικότερα για τις ENERGEAN OIL & GAS S.A./TRAJAN OIL AND GAS LIMITED και GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED οι οποίες είχαν καταθέσει προσφορές  στο πλαίσιο της διαδικασίας της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012.
Όπως αναλυτικότερα επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ: «Σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, οι δύο ανταγωνιστικές προσφορές των αιτουσών ENERGEAN OIL & GAS S.A./TRAJAN OIL AND GAS LIMITED και GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED περιέχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, που η αλληλοσυμπλήρωσή τους εξυπηρετεί αρτιότερα και αποτελεσματικότερα τους σκοπούς του δημόσιου συμφέροντος. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή έκρινε  σκόπιμη τη διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας με σκοπό την υποβολή κοινής πρότασης εκ μέρους των δύο αιτουσών και εισηγήθηκε την πρόταση αυτή στον Υπουργό ΠΕΚΑ.  Ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση αυτή.».
Το ΥΠΕΚΑ επισημαίνει η πρακτική αυτή ακολουθείται και από άλλα κράτη, με μακρόχρονη εμπειρία, στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονθράκων, όπως η Νορβηγία και αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του οφέλους του Δημοσίου, που κατά τη διεθνή πρακτική αποκαλείται “forced marriage”.
Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η πρόσκληση των δύο υποψηφίων, για την έναρξη των μεταξύ τους συζητήσεων προς το σκοπό αυτό.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προχωράμε σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα χρονοδιαγράμματα του εθνικού σχεδίου έρευνας και αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με στόχο τη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους. Ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με τους τρεις διαγωνισμούς στον Πατραϊκό, τα Ιωάννινα και το Κατάκολο, ενώ τους επόμενους μήνες θα συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια με νέες προκηρύξεις. Για την περιοχή «Κατάκολο», σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών στην περιοχή, αναμένονται σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η αδιέξοδη µνηµονιακή πολιτική που έχει στοχοποιήσει και συνθλίψει την κοινωνία, δυστυχώς δεν έχει τελειωµό. Το νέο πολυνοµοσχέδιο που φέρνει η δικοµµατική κυβέρνηση, αυξάνει την ανεργία, υποβαθµίζει την εκπαίδευση, την υγεία, συνεχίζει να µειώνει ότι εισόδηµα (εάν υπάρχει) έχει αποµείνει σε εργαζόµενους και συνταξιούχους µε νέα χαράτσια, αυξάνει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και φως δεν φαίνεται να έρχεται από πουθενά! 
Είναι επιβεβληµένο όλοι οι πολίτες να αντισταθούµε σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική που µας επιβάλλει η Τρόικα και η κυβέρνηση, προσπαθώντας να µας πείσουν ότι είναι για το καλό µας!!! Είναι επιβεβληµένο να ανατρέψουµε αυτήν την πολιτική και γι΄ αυτό συµµετέχουµε στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ & Α∆Ε∆Υ, την Τρίτη 16/07/13. Είναι επιβεβληµένο να
συµµετέχουµε όλοι στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθµώνος και ώρα 11:30 και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στην ΕΤ3. 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
∆ΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ & Α∆ΙΕΞΟ∆Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΣΤΥΕ:Aλληλεγγύη στους συναδέλφους της Ασπροφώς


Θέμα: Aλληλεγγύη στους συναδέλφους της Ασπροφώς

Ο ΣΤΥΕ συμπαραστέκεται και βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Ασπροφώς για κοινές πρωτοβουλίες και ενέργειες, ιδιαίτερα ύστερα από τη σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης της Εταιρείας για απολύσεις 6 συναδέλφων μας.

Με αυτόν τον τρόπο καταρρίπτεται κάθε επιστημονική, οικονομική και επιχειρησιακή προσέγγιση του όρου της ανάπτυξης, καθώς με την ανάληψη του TAP διακηρύχθηκε ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα κι ο όγκος εργασιών της Ασπροφώς αναμένεται να μεγαλώσει.

Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές από το σύνολο των εργαζομένων και  στρέφονται  εναντίον της ίδιας της βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας της Ασπροφώς, ενώ θέτουν σε κίνδυνο όλες τις θέσεις εργασίας της Εταιρείας.

Στηρίζουμε την σημερινή τετράωρη στάση εργασίας  του Συλλόγου Εργαζομένων της Ασπροφώς (ώρες 12:00-16:00) και ζητάμε και εμείς την ΑΜΕΣΗ ανάκληση των απολύσεων.



                                                                 Για τον ΣΤΥΕ

                               Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

                       Ανδρέας Στοϊμενίδης                                      Γεώργιος Ζηλούδης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

Συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες έλαβε χώρα ένα πολύ ύποπτο και ανησυχητικό περιστατικό, όταν συνάδελφος μας από την εγκατάσταση του Ασπροπύργου δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων μετά την αποχώρηση του από τη δουλειά.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου (κατάγματα, κακώσεις, μώλωπες), ο οποίος ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάρρωσης.  Όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα, το περιστατικό δεν είχε κίνητρο τη ληστεία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με προσπάθεια εκφοβισμού.

Το συμβάν αυτό είναι ενδεικτικό των συνθηκών που τείνουν να επικρατήσουν στην ελληνική κοινωνία, απόρροια και αυτό της επιδεινούμενης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Εκβιασμοί, απειλές, επιθέσεις, τραμπουκισμοί – ακόμη και για ένα κομμάτι ψωμί.

Ιδιαίτερα στο χώρο των πετρελαιοειδών τα τελευταία χρόνια καταμετρούμε έναν ανησυχητικά αυξανόμενο αριθμό περιστατικών (ένοπλες ληστείες σε εγκαταστάσεις, απειλές, εκβιασμοί κλπ).

Προειδοποιούμε τους εντολείς τέτοιων ενεργειών ότι αυτές οι κινήσεις δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν.  Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, αλλά θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα όμως, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους υπεύθυνους και πρωτίστως στη Διοίκηση του Ομίλου: η ασφάλεια των εργαζομένων και η ανθρώπινη ζωή γενικότερα δεν αποτελεί αναλώσιμο είδος.  Δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα των συνεπειών που προκαλούν επιχειρηματικές αποφάσεις κα συγκρουόμενα συμφέροντα.

Επειδή το Σωματείο δεν θεωρεί το περιστατικό μεμονωμένο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να αναλάβουν έγκαιρα τις ευθύνες τους.

Εκφράζουμε την θερμή συμπαράσταση μας στον συνάδελφο εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην ΕΚΟ και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.






ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ A.E.
ΑΡ. ΑΠΟΦ. 4661/84 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ : ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (ΠΑΡΑΛΙΑ)
ΓΡΑΦΕΙΑ :ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 284,176 75 ΚΑΛΛΙΘΕΑ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ :2109491600  FAX:2109491610

Αρ. Πρωτ. : 892                                                                                                  Καλλιθέα 11-07-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τη Διοίκηση της ΑΣΠΡΟΦΟΣ έξι (6) απολύσεις συναδέλφων.

Μάλλον η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την ανάληψη του πιο σημαντικού Έργου της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας και την Ευρώπη (TAP), που θα προσθέσει 2,500 νέες θέσεις εργασίας !!!

Βέβαια, αναμένονται και χειρότερα σε μία Εταιρεία που αποδεδειγμένα συμμετέχει σε μεγάλο μέρος του έργου αυτού (τουλάχιστον έτσι ανέφεραν τα περίπου 40 δημοσιεύματα του Τύπου και οι φωτογραφίες του κ. Φωτόπουλου.

Στην προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε τι συμβαίνει, η Διοίκηση αρνήθηκε να μας δεχθεί.

Επειδή τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές από το σύνολο των εργαζομένων, στρέφονται δε εναντίον της ίδιας της Εταιρείας και θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας όλων μας, προκηρύσσουμε προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή 12.07.2013 και ώρες 12:00-16:00 με στόχο την ΑΜΕΣΗ ανάκληση των απολύσεων.

Σχετικό Δελτίο Τύπου του Σωματείου θα αποσταλεί ανάλογα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 


ΛΑΤΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ                                                                    ΦΟΡΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πρόταση Κομισιόν για καθορισμό ΑΟΖ από όλες τις χώρες τις Μεσογείου

Πρόταση Κομισιόν για καθορισμό ΑΟΖ από όλες τις χώρες τις Μεσογείου
Μετά από πρωτοβουλία της Ελληνίδας επιτρόπου για θέματα ναυτιλίας της Κομισιον, Μαρίας Δαμανάκη, έκθεση της Κομισιον για συνεργασία των χωρών στη χάραξη ΑΟΖ έρχεται κάνει τη χάραξη των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών ευρωπαϊκή πολιτική.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν αν οι χώρες της Μεσογείου (και η Τουρκία) συμφωνούσαν να έχουν συγκεκριμένες ΑΟΖ θα ήταν πολλά τα οικονομικά οφέλη για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, ενώ θα υπήρχαν προοπτικές για τη λεγόμενη γαλάζια ανάπτυξη.

Βέβαια θα έπρεπε να συμφωνήσει και η Τουρκία στη χάραξη των ΑΟΖ πράγμα που δεν υποχρεούται να το κάνει ενώ όπως υποστήριξε η Ελληνίδα επίτροπος μία τέτοια συμφωνία θα ήταν προς όφελος τοσο της Ελλάδας, όσο και της Τουρκίας. 

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Για τους σύγχρονους "Εφιάλτες" και τα αφεντικά τους ... είμαστε όλοι …. απλά “Νούμερα”!


Εδώ και 3 χρόνια έχουμε πάψει να είμαστε κυρίαρχο κράτος και έχουμε γίνει “Μπανανία” και “Προτεκτοράτο” των Γερμανών και των διεθνών τραπεζο-τοκογλύφων.
Εγχώρια πολιτικά “ανδρείκελα” έχουν μετατραπεί σε  πειθήνια όργανα της Μέρκελ και του Σόιμπλε οι οποίοι τους κρατούν στο “χέρι” λόγω των μιζών που τους έδωσαν κατά καιρούς μέσω της Siemens και του Χριστοφοράκου τον οποίο φυγάδευσαν και προστατεύουν ως … κόρη οφθαλμού!
Με αιχμή του δόρατος, τους δημοσιοκάφρους και τα ΜΑνΤρόσκυλα τους, παραπλανούν, τρομοκρατούν και δέρνουν τους πολίτες για να επιβάλλουν με την βία τις επιταγές και τις προσταγές των έξωθεν και των εγχώριων αφεντικών τους.
Φτάσαμε δε στο σημείο ο “Μεσσήνιος Κωλοτούμπας” να συναντιέται και να μιλάει με θερμά λόγια (για επικοινωνιακούς λόγους φυσικά) στον... μετανάστη καλαθοσφαιριστή Γιάννη ο οποίος κέρδισε (και μπράβο του) μια θέση σε ομάδα των ΗΠΑ ενώ την ίδια στιγμή κανένας τους δεν έδωσε σημασία στην αριστούχα μαθήτρια των πανελλήνιων η οποία φεύγει για το εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.
Κάθε Έλληνας πλέον δεν είναι μια αυτοτελή προσωπικότητα (που έχει δικαίωμα να ζει και να προσπαθεί για ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν και τα παιδιά του) αλλά είναι ένα ψυχρό νούμερο ενός αθροίσματος που υπάγεται σε μια από τις κατηγορίες που δημιούργησαν αυτοί οι “Νενέκοι” όπως των ανέργων, των υποψηφίων για κινητικότητα ή εφεδρεία (δηλ. για απόλυση), των υποψηφίων για κατάσχεση ακόμη και της πρώτη τους κατοικίας (λόγω αδυναμίας πληρωμής των φοροχαρατσιών και των τραπεζών).
Μας μιλάνε για ανάπτυξη και καθημερινά κλείνουν μικρομάγαζα και επιχειρήσεις ενώ οι δήθεν επενδυτές που μας κουβαλούν λειτουργούν ως πλιατσικολόγοι που έρχονται να λεηλατήσουν ότι αυτοί υποτίμησαν σε αξία εντέχνως και μεθοδευμένα.
Γκαιμπελίσκοι χειρίστου είδους διαιρούν την κοινωνία σε μικρές ομάδες και υποομάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αλληλοκατανόηση. η αλληλοβοήθεια και η συνοχή για την δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου που θα απέτρεπε τα ζοφερά σχέδια τους.
Το καζάνι βράζει από την οργή όλων μας αλλά και από το αίμα των χιλιάδων απελπισμένων αυτοχείρων και πιστεύω ότι σύντομα θα σκάσει και τότε όλα αυτά τα πολιτικά “αποβράσματα” θα πάρουν αυτό που τους αξίζει δηλ. την παραδειγματική τιμωρία και την αποτύπωση των ονομάτων τους στην Ελληνική ιστορία ως “Εφιάλτες” που πρόδωσαν ένα … ολόκληρο λαό!
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός, μέσω "Το Γρέκι"

 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr