Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Το «Project» Εastmed και η Διεθνής Κοινότητα

Από το liberal.gr
Στην σημερινή εποχή, η ενέργεια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά του ανθρώπου και πολλές φορές, από πολλές πλευρές, θεωρείται δεδομένη. Η αύξηση της εξάρτησης των κοινωνιών από την ενέργεια οδήγησε σε μία νέα τάση γεωπολιτικής αυτής της ενέργειας. Δεν φτάνει όμως, μόνο η οικονομία ενός κράτους για να καθορίσει την σχέση της με την αγοροπωλησία της ενέργειας, αλλά επιπλέον σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η πολιτική που ακολουθεί το κάθε κράτος. Η ενέργεια πλέον, πέρα από την σαφή κάλυψη..

Φωτόπουλος για δήλωση υπουργού περί black out: Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της συνηθισμένης πολιτικής σκοπιμότητας

Από το worldenergynews.gr
«Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της συνηθισμένης πολιτικής σκοπιμότητας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Φωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη για τον «φόβο του μήπως γίνει κάποιο black out».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φωτόπουλου:

Οριοθέτηση Τουρκίας - Λιβύης; Mία Στρατηγική Κίνηση

Από το energia.gr
Ενα είναι το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο: η διεθνής νομιμότητα με την οποία έχει περιβάλει κάθε κίνησή της στο θέμα των υδρογονανθράκων η Κυπριακή Δημοκρατία. Το 2004 υπέγραψε με την Αίγυπτο συμφωνία οριοθετήσεως των μεταξύ τους ΑΟΖ. Συνέχισε με δύο συμφωνίες θαλασσίων οριοθετήσεων με Λίβανο (2007) και Ισραήλ (2010). Ακολούθως, με τρεις διεθνείς γύρους..

Κερδοσκοπία: Στα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στα νησιά ενώ η τιμή του πετρέλαιου πέφτει

Από το cna.gr
Η κερδοσκοπία δεν κάνει διακοπές ούτε το καλοκαίρι με αποτέλεσμα η αμόλυβδη βενζίνη, εν μέσω θερινών διακοπών και αυξημένων μετακινήσεων, να βρίσκεται μία ανάσα πριν από τα δύο ευρώ το λίτρο σε νησιά και παραθεριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, σύμφωνα..

Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν από κοινού γεωτρήσεις στη Κύπρο – Πήραν άδεια από το υπουργικό συμβούλιο

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» στη Κύπρο, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να επιτρέψει στην γαλλική εταιρία TOTAL και την ιταλική ΕΝΙ, να εργαστούν από κοινού για γεωτρήσεις στο συγκεκριμένο «οικόπεδο». Η απόφαση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πάρθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω ..

Οι 10 χώρες που κυριαρχούν στην παγκόσμια παραγωγή ορυκτών καυσίμων

Από το capital.gr
Παρά την ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά την τελευταία δεκαετία, τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να κυριαρχούν στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας - καλύπτοντας το 85% των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών το 2018, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη ανάλυση των στατιστικών της παγκόσμιας ενέργειας της BP.

Από πού προέρχονται όλοι αυτοί οι υδρογονάνθρακες; Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία είναι το σίγουρο, αλλά υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από..

Συνεργασία Brain Regain και Brain Gain για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού

Από το startupper.gr
Το BRAIN REGAIΝ, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και το BRAIN GAIN, η πρωτοβουλία-απάντηση των Ελλήνων του εξωτερικού στο φαινόμενο του Brain Drain, ανακοίνωσαν τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο την αποτελεσματικότερη..

Οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν από την FuelsEurope για τα φιλοπεριβαλλοντικά καύσιμα του μέλλοντος

Από το energypress.gr
Με μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, εκδήλωση για τους νέους ευρωβουλευτές της θητείας 2019-2024. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την FuelsEurope και το περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «The Parliament Magazine», με τη βοήθεια των εταιρειών μελών του Συνδέσμου και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. 

Στο περιθώριο μιας κρίσιμης εβδομάδας Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ήταν..

Αυξάνεται Επικίνδυνα η Ενεργειακή Εξάρτηση της Ελλάδας από την Τουρκία

Από το energia.gr
Η είδηση της περασμένης Παρασκευής (26/7) για την οριστική παράκαμψη της Ελλάδας από τον Turkish Stream ήρθε να επιβεβαιώσει τελεσίδικα πλέον αυτό για το οποίο το energia.gr και ο συγγραφέας προειδοποιούν εδώ και δύο χρόνια μέσα από ρεπορτάζ και αναλύσεις (λχ. βλέπε άρθρο μας της 24/1/2019 με τίτλο Δέσμιοι της Άγκυρας μετά την οριστικοποίηση της Βαλκανικής όδευσης του Turkish Stream). 

Γιατί, ήδη από το 2017, η Gazprom με δηλώσεις..

Γιώργος Στάσσης: Πρόσωπο- Έκπληξη ο Nέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ

Από το energia.gr
Ο κ. Γιώργος Στάσσης, μηχανικός, στέλεχος του πολυεθνικού ενεργειακού ομίλου ENEL είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Όπως έγινε γνωστό, το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. -Υπερταμείο- αποφάσισε να εισηγηθεί στην Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ΑΕ, το πρόσωπο..