Τρίτη 5 Απριλίου 2016

''ΕΣΠΑΣΕ'' Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...


Εμείς η μεσαία τάξη, είμεθα η μόνη τάξη με έντιμη συνείδηση εθνική, παρασυρόμενοι... όμως από τις άλλες τάξεις, στα νοήματα και στις πράξεις δίνουμε χροιά πολιτική... 
Το τραγούδι του Δήμου Μούτση, που χρονολογείται από την πρώτη ΠΑΣΟΚική τετραετία, είναι περισσότερο γνωστό για το χιουμοριστικά σεξιστικό ρεφρέν του, όμως δεν παύει να αποτυπώνει αρκούντως σουρεαλιστικά το πορτρέτο του Ελληνα μεσοαστού της μεταπολίτευσης. Η ίδια η έννοια της μεσαίας τάξης είναι από μόνη της αντικείμενο μελέτης, καθώς επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες.
Η έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας..

ΑΝΟΙΓΕΙ.....


ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ

image
Την ώρα που η Κυβέρνηση επιμένει στα μεγάλα ψέματα και μιλάει ακόμη και τώρα για επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, φαίνεται ότι…«η αριστερά της δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά της» ή σωστότερα κάνει ότι δεν γνωρίζει.

Για ακόμη μία φορά αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εμπιστευόμενοι να προτείνουν λύσεις και να πάρουν αποφάσεις…Γερμανοί οικονομολόγοι, Κινέζοι σύμβουλοι, Πορτογάλοι και Ολλανδοί καθηγητές και Ισπανοί τραπεζίτες, οι οποίοι θα μετέχουν στην επίμαχη (αναβληθείσα) σύσκεψη των Βρυξελλών.

Όπως φαίνεται η Κυβέρνηση, μετά από αυτή την – αν μη τι άλλο – παράδοξη επιλογή, που για εμάς αποτελεί «εθνική ήττα από τα αποδυτήρια», δίνει ένα ακόμη..

Π. Σκουρλέτης: Θα φορολογήσουμε το αέριο κίνησης

aerio_kinisis
Μόνο τον αέρα δεν θα φορολογήσει η κυβέρνηση -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- καθώς ο κ Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή πως δρομολογείται η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αέριο κίνησης.

Μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του κοινοβουλίου έσπευσε να διευκρινίσει πως η επιβολή του ΕΦΚ δεν αφορά το "αέριο γενικώς" αλλά πως "Αυτό το οποίο έχει ακουστεί και συζητιέται εξ όσων γνωρίζω, χωρίς να έχει τίποτα κλειδώσει αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αέριο κίνησης".

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον υπουργό να..

Δείτε το επικό σκίτσο για τους επενδυτές πρόσφυγες

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της..

«Πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου βλέπει ο κυβερνήτης του ΟΠΕΚ στο Κουβέιτ

«Πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου βλέπει ο κυβερνήτης του ΟΠΕΚ στο Κουβέιτ
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι στην συνάντηση του ΟΠΕΚ με τα μη μέλη του ΟΠΕΚ στην Ντόχα στις 17 Απριλίου θα γίνει η αρχή για μια συμφωνία προκειμένου να υπάρξει πάγωμα της παραγωγής,  επισήμανε σήμερα ο κυβερνήτης του ΟΠΕΚ στο Κουβέιτ, Nawal Al-Fuzaia.

Ο κ. Fazaia, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργείο πετρελαίου ανέφερε πως αναμένεται να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά πετρελαίου το β΄εξάμηνο του τρέχοντος έτος.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent, κινείται σήμερα στα 37,51 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 45 με 60 δολάρια το βαρέλι το τρέχον έτος και μέχρι το 2018, πρόσθεσε ο Nawal Al-Fuzaia.

Αν και δεν αναφέρθηκε σε ..

Στα 20 δισ. δολ. το πρόστιμο της BP για την καταστροφή του Κόλπου του Μεξικού


Στα 20 δισ. δολάρια οριστικοποιήθηκε το πρόστιμο που καλείται να καταβάλλει η BP για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, το 2010.

Το ύψος του προστίμου αποτέλεσε προϊόν μακράς διαπραγματευτικής προσπάθειας, μεταξύ της εταιρείας και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το συγκεκριμένο ποσό αφορά μόνο..

Γ. Στεργιούλης: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τις οικονομικές εξελίξεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. Στεργιούλης
Στη σημασία που διαδραματίζει ο ενεργειακός τομέας για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια, Γρηγόρης Στεργιούλης, μιλώντας το πρωί στο Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας-Γερμανίας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, με θέμα: "Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και πλοήγηση για το νέο εμπόριο, τις επενδύσεις και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις".

Το Διεθνές Φόρουμ διοργανώνεται από τον Economist σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ελληνικής και Γερμανικής κυβέρνησης, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών και στελέχη φορέων, οι οποίοι συζητούν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και την εμπέδωση σχέσεων εμπιστοσύνης μέσω του επιχειρείν.

Ο κ. Στεργιούλης συμμετείχε στην ενότητα "The Business Leaders Have the Floor” μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων κ. Ulrich Grillo και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΕΒ), κ. Θεόδωρο Φέσσα.

•Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικά Πετρέλαια, Γρηγόρη Στεργιούλη, με θέμα