Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Αμερικανικές πετρελαϊκές στα πρόθυρα κατάρρευσης

Από το kathimerini.gr
Κύμα μαζικών πτωχεύσεων αναμένεται στον ενεργειακό κλάδο των ΗΠΑ και σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας, από τις σχιστολιθικές μέχρι τα διυλιστήρια και τους διαχειριστές αγωγών. Οπως τονίζει σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, ο υπερχρεωμένος κλάδος παρουσίαζε χαμηλή κερδοφορία όταν το πετρέλαιο κυμαινόταν στα 38 δολάρια το βαρέλι, πολύ προτού δεχθεί πλήγμα από την κατάρρευση του «μαύρου χρυσού».

Ερευνα της Federal Reserve του Κάνσας που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα στον Απρίλιο διαπιστώνει πως αν το πετρέλαιο παραμένει..

Κίνα: Το ΙΝΕ αυξάνει την αποθηκευτική ικανότητα της Sinopec για τα futures του αργού

Από το worldenergynews.gr
Το Διεθνές Χρηματιστήριο Ενέργειας της Σαγκάης (ΙΝΕ) στην Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή 24.4.2020 ότι ενέκρινε επιπλέον 800.000 κυβικά μέτρα αποθήκευσης για την Sinopec Group’s Commercial Petroleum Reserve Co ως δεξαμενές παράδοσης για τα futures του αργού πετρελαίου.

Η πρόσθετη χωρητικότητα περιλαμβάνει επιπλέον 400.000 κυβικά μέτρα στην αποθήκη της Sinopec στη νότια..

Πετρέλαιο: Το Κουβέιτ προχωρά νωρίτερα σε περικοπές

Από το naftikachronika.gr
To Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου πριν από την 1η Μαΐου, όπως είχε αποφασιστεί από τα κράτη-μέλη του OPEC+.

O τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου εντός OPEC «αισθάνεται την ευθύνη να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αγοράς», τόνισε..

Παροξυσμός για μία δεξαμενή…

Από το naftikachronika.gr
Οι traders πετρελαίου σπεύδουν να βρουν διαθέσιμα πλοία, αμαξοστοιχίες και αγωγούς προκειμένου να αποθηκεύσουν μαύρο χρυσό, καθώς οι συμβατικές λύσεις αποθήκευσης είναι πλήρεις εν μέσω αυξημένης προσφοράς και πολύ χαμηλής ζήτησης λόγω του Covid-19.

Οι δυσμενείς συνθήκες στην αγορά πετρελαίου αποτυπώνονται και στις τιμές και είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση..

ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ;

Από το gsee.gr
Εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν από την καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας προς τη ΓΣΕΕ, για τη νομοθετική παράταση – εντός της Μ. Εβδομάδας – των σσε (και δα) που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν, ως στοιχειώδη πράξη προστασίας των όρων εργασίας και αμοιβής εργαζομένων, που καλύπτονται από αυτές.

Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι εκατοντάδες..

Νέες Προοπτικές και Ευκαιρίες για τον Ενεργειακό Τομέα στην Μετά Κορωνοϊό Εποχή

Από το energia.gr
Προς το παρόν η όλη συζήτηση στο ενεργειακό στερέωμα επικεντρώνεται στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην ζήτηση και τις μεγάλες η μικρές επιπτώσεις που έχει η μείωση της  στην λειτουργία της αγοράς και στην οικονομική κατάσταση των ίδιων εταιρειών. Ο κλάδος του πετρελαίου έχει πληγεί ιδιαίτερα αφού η υπερπροσφορά και οι υπερπλήρεις δεξαμενές οδήγησαν στην κατάρρευση των διεθνών τιμών, από τα $70 το βαρέλι στις αρχές του έτους στα $18 σήμερα για το Brent και στα $12 για το Αμερικανικό WTI το οποίο μάλιστα προς στιγμή (στις 20/4) μηδενίσθηκε και κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος.

Η λεπτή σχέση  μεταξύ προσφοράς..

Ζημιές της Eni το α' τρίμηνο - Μείωση των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά 30%

Από το worldenergynews.gr
Κατά 30% θα μειωθούν οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Eni για το υπόλοιπο του έτους, ως απάντηση στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Platts, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει το πετρέλαιο και την παραγωγή να κυμαίνεται μεταξύ 1,75 εκατομμυρίων – 1,80 εκατομμυρίων bpd ισοδυνάμου πετρελαίου το 2020, από τις αρχικές προβλέψεις..

"Πανάκριβη", "χαοτική", "άδικη" και "ελιτίστικη". Κόλαφος η γνώμη των πολιτών για το "παιδί" της Μέρκελ!

Από το greeklignite.blogspot.com
78% των πολιτών τη βρίσκουν ακριβή, μόνο 7% θεωρούν πως έχει εύλογο κόστος.
66% των πολιτών τη βρίσκουν χαοτική, μόνο 9% θεωρούν πως είναι βάσει προγράμματος.
56% των πολιτών τη βρίσκουν άδικη, μόνο 12% θεωρούν πως είναι δίκαιη.
51% των πολιτών τη βρίσκουν "των ελίτ", μόνο 10% θεωρούν πως είναι κοντά στον πολίτη.
47% των πολιτών τη βρίσκουν "ένα χάλι", μόνο 10% θεωρούν πως είναι "καλή".
Όλα τα πιο πάνω ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών αυξήθηκαν σημαντικά μέσα σε δυο χρόνια!

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Μελετών Προωθημένης Βιωσιμότητας του Πότσνταμ δημοσίευσε με ημερομηνία 15/4/2020 την ετήσια έρευνα της κοινής γνώμης "Βαρόμετρο Κοινωνικής Βιωσιμότητας της Ενεργειακής Μετάβασης 2019". Πρόκειται για έρευνα κοινωνικής αποδοχής της διαβόητης Energiewende και τα ευρήματα δείχνουν χειροτέρευση της γνώμης των πολιτών ..

Οι περικοπές των πετρελαϊκών επενδύσεων ίσως οδηγήσουν σε εκτόξευση της τιμής του αργού στο μέλλον

Από το energypress.gr
Η κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην αγορά του πετρελαίου και ενδιαφέρον έχει όχι μόνο η βραχυπρόθεσμη κατάσταση με την υπερπροσφορά και τις χαμηλές τιμές, αλλά επίσης η μακροπρόθεσμη.

Σήμερα, λοιπόν, η ραγδαία πτώση της τιμής συνεπάγεται μειωμένα έσοδα και κέρδη για τις πετρελαϊκές, αλλά και άμεση περικοπή των επενδυτικών τους προγραμμάτων για νέα παραγωγή, κάτι το οποίο θα έχει συνέπειες..