Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Υποχρεωτική η εγκατάσταση του eCall στα αυτοκίνητα - Τι είναι, πόσο θα στοιχίζει

Υποχρεωτική η εγκατάσταση του eCall στα αυτοκίνητα - Τι είναι,  πόσο θα στοιχίζει
Τίθεται σε εφαρμογή η υποχρεωτική εγκατάσταση του συστήματος eCall σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών, αλλά και σε παλιά οχήματα για όποιον οδηγό το επιθυμεί.

Το νέο σύστημα eCall, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αποτελεί υποχρεωτικό εξοπλισμό των ΙΧ από τον Απρίλιο του 2018 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε περίπτωση ...

Το Βιογραφικό Σημείωμα του Γρηγόριου Στεργιούλη Διευθύνοντος Συμβούλου στα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγόριου Στεργιούλη
Το βιογραφικό Σημείωμα του Γρηγόριου Στεργιούλη Διευθύνοντα Συμβούλου στα ΕΛΠΕ


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το βιογραφικό του Στ. Τσοτσορού προέδρου των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιογραφικό του Στ. Τσοτσορού
Το βιογραφικό του Στ. Τσοτσορού

Σπουδές
(1972) MSc. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων.
(1978) B. Econ. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
(1982) PhD Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

Επαγγελματική δραστηριότητα και εξέλιξη

ΓΠάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Κοινωνιολογίας (1993 - ...

Νέο διοικητικό συμβούλιο στα Ελληνικά Πετρέλαια

Νέο διοικητικό συμβούλιο στα Ελληνικά Πετρέλαια
Νέο διοικητικό συμβούλιο στα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώθηκε έπειτα από απόφαση των υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και του Αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.

Με επιστολή τους προς την εταιρεία αναφέρουν ότι με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού της εταιρείας εξέδωσαν απόφαση με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο ορίζει ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τους εξής:

Τον Ευστάθιο Τσοτσορό (Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο – Οικονομολόγο) για τη θέση του Προέδρου..

Τον Γρηγόριο Στεργιούλη (Χημικό Μηχανικό) για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου..

Και ως μέλη του Δ.Σ. τους:

Γεώργιο Γρηγορίου (Χημικό Μηχανικό)

Στρατή Ζαφείρη (Χημικό Μηχανικό)

Ανδρέα Σιάμισιη (Οικονομολόγο)

Σωτήρη Κοντονάσιο (Δικηγόρο)

Γεώργιο Μαλόγλου (Οικονομολόγο).


ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΜΗΡΤΙΚΟ ΠΟΥΡΟ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015.


Αρχές Απριλίου του 2015, για ακόμα μία φορά η NASA διέκοψε την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του ISS (Διεθνή Διαστημικού Σταθμού), όταν ένα τεραστίων διαστάσεων άγνωστο μακρόστενο αντικείμενο εμφανίστηκε πίσω από έναν κοντινό δορυφόρο.....

Πόσο "ανθρωπογενές" CO2 υπήρχε πριν από 4 εκατομμύρια χρόνια; Γιατί ο πλανήτης έκτοτε ψύχεται;


Η σημερινή εικόνα δείχνει πολύ παραστατικά την εξέλιξη της κοροϊδίας με το κλίμα του πλανήτη, προκειμένου να "νομιμοποιήσουν" στη συνείδηση των πολιτών την επιβολή φόρου CO2. Πριν 45-50 χρόνια μας έλεγαν πως μέχρι το 2000 θα μπούμε σε μια νέα εποχή των παγετώνων και λίγα χρόνια αργότερα πως το ψυχρό κλίμα ενδέχεται να προκαλέσει ένα παγκόσμιο πόλεμο μέχρι το 2000, επειδή το ψυχρό κλίμα θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων. Στις 24/6/1974 το ΤΙΜΕ μιλούσε για "Another Ice Age?". Κλασσικό έχει μείνει το άρθρο του Newsweek "The Cooling World" στο τεύχος της 28/4/1975 κι αν το διαβάσετε σήμερα για πρώτη φορά δεν ξέρω αν θα βάλετε απλά τα γέλια ή αν θα σας πιάσουν τα νεύρα σας, αφού μας λέει πως η μέση θερμοκρασία ...

Προς τα 66 δολ. η τιμή του μπρεντ


Προς τα 66 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του μπρεντ, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα ενέτειναν τις ανησυχίες όσον αφορά στη ζήτηση πετρελαίου.
Την ίδια ώρα, τα αποθέματα του ΟΠΕΚ, που διαμορφώθηκαν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, διατήρησαν τις ανησυχίες για υπερπροσφορά.
«Τα κινεζικά στοιχεία είναι πιο αδύναμα, αλλά φαίνεται πως η αντίδραση της αγοράς πετρελαίου ήταν περιορισμένη. Αυτό που πραγματικά θέλει να δει η αγορά είναι να μειώνεται η προσφορά προκειμένου να ταιριάξει στα επίπεδα της ζήτησης», σχολίασε αναλυτής της CMC Markets στο Σύδνεϋ.
Η τιμή του μπρεντ στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε το πρωί κατά 11 σεντς στα 66,35 δολάρια το βαρέλι, έχοντας εκτιναχθεί στις 30 Απριλίου στα 66,93 δολάρια – το υψηλότερο επίπεδο του 2015.
Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε πτώση κατά 7 σεντς στα 59,08 δολάρια το βαρέλι.


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΑΛΛΑΓΕΣ ;;

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Φήμες λένε οτι ο καθηγητής  Τσοτσορός  Ευστάθιος  γίνεται   Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ και ο Γρηγόρης Στεργιουλης  ένας δικό μας συνάδερφος παίρνει τη θέση του διευθύνοντα σύμβουλου .

Oι BRICS και οι Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδας
Με εξαίρεση την δημοσιότητα  που συνόδευσε την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του Υπουργού ΠΑΠΕΝ  κ. Λαφαζάνη στην Ρωσία και τις εκεί συνομιλίες για τα ενεργειακά, και κάποια απόνερα αυτών των συνομιλιών που ακολούθησαν, με τον “αέρα κοπανιστο” γύρω απο ένα σχέδιο αγωγού με τις ονομασίες  Turkish Stream ή/και Greek Stream, λίγοι πρόσεξαν πως προέκυψε και κάτι άλλο... πιο ουσιαστικό.

Μια ανοικτή πρόσκληση εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως στις...