Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Insights Global: Αυξήθηκαν 12% τα αποθέματα βενζίνης στο ARA

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα βενζίνης που διατηρούνται στο Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσα (ARA) κέντρο διύλισης και αποθήκευσης αυξήθηκαν την εβδομάδα έως την Πέμπτη κατά 12% καθώς το lockdown για τον κορωνοϊό μείωσε τη ζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ολλανδικής συμβουλευτικής εταιρείας Insights Global.

Παρά τη χαμηλότερη ζήτηση για αεροπορικά κάυσιμα οι εισαγωγές..

«Κόκκινη κάρτα» στα παλιά ντίζελ από τα κέντρα των πόλεων

Από το iefimerida.gr
Η αθρόα εισαγωγή παλιών μεταχειρισμένων ντίζελ που κυκλοφορούν παράνομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς. Ήδη αναζητούνται τρόποι για τη μαζική τους «έξωση».

Η άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στα τέλη του 2011 βρήκε την ελληνική αγορά αυτοκινήτου στη δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η πτώση των πωλήσεων από τη μια πλευρά και η ανυπαρξία εγχώριου πάρκου..

Δύσκολο καλοκαίρι για διυλιστήρια και πετρελαϊκά προϊόντα βλέπει ο ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Συρρίκνωση της ζήτησης πετρελαίου το 2ο τριμήνο του 2020 η οποία πιθανότητα θα επεκταθεί στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο και σε συνδυασμό με την δημιουργία μεγάλων αποθεμάτων θα ασκήσει έντονες πιέσεις στον κλάδο της διύλισης βλέπει ο ΟΠΕΚ στο μηναίο report για την αγορά πετρελαίου.
Δεδομένης αυτής της παγκόσμιας κρίσης, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, οι θερινές προοπτικές για τα προϊόντα προβλέπεται να υποφέρουν..

ΕΥΧΕΣ



Η Aramco προσφέρει πιστωτικές διευκολύνσεις σε διυλιστήρια για τις παραδόσεις φορτίων αργού

Από το worldenergynews.gr
Η Saudi Aramco προσέφερε στα διυλιστήρια πετρελαίου στην Ασία και την Ευρώπη τη δυνατότητα να αναβάλει τις πληρωμές για παραδόσεις αργού φορτίου έως και 90 ημέρες καθώς τα εργοστάσια αγωνίζονται με τη συρρίκνωση της ζήτησης, ανέφεραν πηγές βιομηχανίας διύλισης που επικαλείται το Reuters.

Οι πιστωτικοί όροι, τους οποίους έχει προσφέρει η εθνική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μέσω μη αναγνωρισμέων τραπεζών της χώρας, θεωρούνται ..