Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Υδρογονάνθρακες: Τι σημαίνει η απόφαση των Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ για διενέργεια των σεισμικών ερευνών στην Κρήτη το χειμώνα 2021 – 2022

 


Το χειμώνα του 2021 – 2022 επιλέγει η κοινοπραξία Total ExxonMobil ΕΛΠΕ προκειμένου να πραγματοποιήσει τις σεισμικές έρευνες στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης. Βάσει συμβάσεως, η κοινοπραξία είχε δύο παράθυρα ευκαιρίας για τη διενέργεια των σεισμικών, είτε το χειμώνα 2020 – 2021 είτε το χειμώνα 2021 – 2022.

Όπως διευκρινίζουν πηγές της κοινοπραξίας, δεν υπήρξε..

ΕΙΑ: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

 





Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 3/2/2021.

Η έλλειψη αργού, μαζί με την αύξηση της παραγωγής διύλισης, δείχνει..

Ζημιές 22,4 δισ. δολ. για την Exxon το 2020, αλλά εγγύηση μερίσματος



Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε την Τρίτη 2/2/2021 την πρώτη της ετήσια απώλεια καθώς η πανδημία COVID-19 έπληξε τις τιμές της ενέργειας και μείωσε την αξία των περιουσιακών στοιχείων σχιστολιθικού αερίου της κατά περισσότερο από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Exxon περιόρισε..

Ζημιές για το 2020 ανακοίνωσε η BP (upd)



 Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός BP ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενόμενου καθαρές ζημιές για το σύνολο της χρήσης, μετά από μια δύσκολη 12μηνη περίοδο στην οποία ο πετρελαϊκός κλάδος είχε να αντιμετωπίσει σειρά κακών εξελίξεων.

Η βρετανική εταιρεία εμφάνισε..

Oι Top πετρελαϊκές της Goldman

 





Καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις πετρελαϊκές ανεβαίνει με το πετρέλαιο να βρίσκεται σε υψηλά έτους η Goldman μέσω του αρμόδιου για τον κλάδο Br Singer παρουσίασε στο Bloomberg τα Top Picks για τον κλάδο.

Αυτές είναι..

WWF Ελλάς και WWF Ισπανίας καλούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό να ακυρώσει τις εξορύξεις υδρογονανθράκων



 Με κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το WWF Ελλάς και το WWF Ισπανίας ζητούν την οριστική ακύρωση όλων των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης από τα οποία έχουν ήδη παραιτηθεί ή αναμένεται να παραιτηθούν οι συμβεβλημένες πετρελαϊκές εταιρίες, την απαγόρευση προκήρυξης νέων διαγωνισμών και τη συνολική..

Εθνικά Επιζήμια η Εγκατάλειψη των Υδρογονανθράκων

 


Με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί επανερχόμεθα στο θέμα της αξιοποίησης του όχι ευκαταφρόνητου υδρογονανθρακικού δυναμικού που διαθέτει η χώρα. Αφορμή παίρνουμε από την πρόσφατη απόφαση της γνωστής Ισπανικής ενεργειακής εταιρείας Repsol να αποχωρήσει από παραχώρηση της σε χερσαία περιοχή στην Αιτωλοακαρνανία και του ευρύτερου κύματος εξόδου των..

U.S. refiners talk up renewable projects after a year of lousy fuel demand



 Following a year of grim losses amid pandemic lockdowns that dented demand for fuel as people stuck close to home, the largest U.S. independent refiners are promoting plans to boost production of renewable fuels.

Renewable fuels represent a silver lining for refiners under threat of being left behind by the shift to electric vehicles and away from..

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Ερντογάν για τη χρήση των σεισμογραφικών και των γεωτρυπάνων

 


Στις 28 Νοεμβρίου 2020, με το πέρας των παράνομων ερευνητικών εργασιών εντός της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ νότια του Καστελλορίζου και εντός της περιοχής της NAVTEX 1460/20, το Τουρκικό γεωφυσικό σκάφος ORUC REIS αποσύρθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας. Η απόσυρση προβλήθηκε από την Τουρκία σαν μια ένδειξη διακοπής των προκλήσεων στην περιοχή, εν όψει του διαφαινόμενου..

ConocoPhillips: Ζημιές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

 





Η ConocoPhillips εμφάνισε ζημιές στο δ΄ τρίμηνο, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο,  στο ίδιο μοτίβο με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου που έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας.

Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και αερίου τόνισε πως οι ζημιές..

Carlyle to increase its stake in Swiss refiner

 




Private equity company Carlyle Group will increase its stake in Varo Energy by buying out one of two other partners in the Swiss refining firm, the companies said.

Carlyle is part owner of Varo with Dutch investment firm Reggeborgh and energy trader Vitol. Varo said Carlyle would raise its share by acquiring..