Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Αυτό που συνέβη φέτος με τους πάγους στη Γροιλανδία δεν πρόκειται να σας το πει κανείς!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η κλιματική προπαγάνδα είχε ξεσαλώσει: "σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πάγος στον Αρκτικό Ωκεανό", "το Βόρειο Πέρασμα θα είναι ανοικτό στη ναυσιπλοΐα", "οι πολικές αρκούδες θα λιμοκτονούν ελλείψει πάγου". Κι ο χειμώνας 2011-12 ήταν πράγματι ασυνήθιστα ακραίος σε ό,τι αφορά το λιώσιμο των πάγων, αλλά ...

Επιτυχημένες μελέτες περιπτώσεων από την παγκόσμια εκστρατεία «Vision Zero»

Από το osha.europa.eu
Οι εταίροι της εκστρατείας «Vision Zero» από όλο τον κόσμο επιδιώκουν την εξάλειψη των ατυχημάτων, των βλαβών και των ασθενειών που συνδέονται με την εργασία. Μελέτες από παραδείγματα στη Γερμανία , το Ηνωμένο Βασίλειο  και τη Σαουδική Αραβία  αποδεικνύουν ότι η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία μπορούν να συμβαδίζουν με την αποτελεσματικότητα. Στις μελέτες παρουσιάζονται θέματα όπως..

Πλήγμα στις Εξαγωγές Ιρανικού Πετρελαίου

Από το energia.gr
Οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου έχουν μειωθεί τον Αύγουστο σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια σε σχέση με την άνοιξη, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) και τον OPEC. Η ανακοίνωσις των αμερικανικών κυρώσεων βαραίνει ήδη τις πωλήσεις του ιρανικού αργού, με τους Ευρωπαίους εισαγωγείς να είναι οι πρώτοι που απεσύρθησαν. Αρχές Αυγούστου μόνον η Ελλάς, η Ισπανία και η Ιταλία εξακολουθούσαν να εισάγουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες βαρέλια την ημέρα

Η μεγαλύτερη πτώσις εξαγωγών έχει..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις Η.Π.Α. – Αυξήθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν και τα διυλιστήρια κινήθηκα κοντά σε επίπεδα  ρεκόρ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών την Τετάρτη 22/8/2018.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επέκτειναν τα κέρδη μετά την έκθεση, με τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς Brent να ενισχύεται..

Η Τήλος το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο

Από το naftemporiki.gr
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της ανεμογεννήτριας των 800 κιλοβάτ, το νησί της Τήλου θα γίνει το πρώτο στη Μεσόγειο που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Το νησί των 400 μονίμων κατοίκων δέχεται 13.000 επισκέπτες το χρόνο και έχει μέσο πληθυσμό 3.000 άτομα το καλοκαίρι, ασκώντας πίεση στην παροχή ρεύματος.

Αυτό το μήνα, οι τεχνικοί πραγματοποιούν..

Σαουδική Αραβία: Διαψεύδει την αναστολή των σχεδίων για IPO της Aramco

Από το naftemporiki.gr
Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία τις πληροφορίες, που την θέλουν να κάνει στροφή στο θέμα της Aramco και να βάζει στον πάγο τα σχέδια για εισαγωγή του πετρελαϊκού κολοσσού στο χρηματιστήριο. Αποφεύγει, ωστόσο, προς το παρόν να διευκρινίσει το πότε ακριβώς αυτή θα λάβει χώρα, καθώς θέλει να διασφαλίσει ότι το περιβάλλον στις διεθνείς αγορές θα είναι ευνοϊκό. 

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων, Χαλίντ αλ Φαλίχ, επισημαίνεται:

Πρόγραμμα δράσεων ΠΣΕΕΠ Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2018

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας παραθέτουµε το πρόγραµµα δράσεων του ΠΣΕΕΠ για τους µήνες Αύγουστο και Σεπτέµβριο του 2018 για να είστε ενήµεροι και να συµµετέχετε.

• Παρασκευή 31/8/18 και ώρα 09:00, Μνηµόσυνο για τους αδικοχαµένους συναδέλφους το 1992 στο εκκλησάκι των ΒΕΕ

• Πέµπτη 6/9/18 και ώρα 16:00, στο Ξενοδοχείο Grand Hotel (Μοναστηρίου) θα γίνει ενηµέρωση - παρουσίαση για το νέο νόµο..