Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Η «απάτη του αιώνα» με το εμπόριο ρύπων

Από το kathimerini.gr
Χαρακτηρίστηκε ως η απάτη του αιώνα. Οχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στοίχισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Συμμετείχαν στελέχη τραπεζικών κολοσσών, όπως η γερμανική Deutsche Bank, δικηγόροι και επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη αστυνομικών αρχών της Ε.Ε. και η ιδιοκτήτρια ενός πιάνο μπαρ στη Μασσαλία με το ψευδώνυμο «Μασσαλιώτιδα». Βρήκαν παράθυρο στο..

Σιαμισιής (ΕΛΠΕ): Θέλουμε να φτάσουμε στα 300-400 MW ΑΠΕ - Συστημικός ο κίνδυνος των όσων συμβαίνουν με την ΔΕΗ

Από το energypress.gr
Στις εξελίξεις που αφορούν την αγορά ηλεκτρισμού και τη ΔΕΗ, αλλά και στις κινήσεις του ίδιου του ομίλου ΕΛΠΕ αναφέρθηκε σήμερα ο αναπ. διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, κατά το συνέριο της ΗΑΕΕ.

Όπως ανέφερε, το 90% των κερδών και του επενδεδεμένου κεφαλαίου του ομίλου αφορά την αλυσίδα υγρών καυσίμων. Ο ίδιος πρόσθεσε..

Πιέσεις οργανισμών για αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ προς της χώρες της ΕΕ

Από το worldenergynews.gr
Πιέσεις για την εξαγωγή LNG μεγάλης κλίμακας προς την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης, δέχονται οι ΗΠΑ, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) και από τη Διεθνή Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου και Αερίου (IOGP).

Όπως αναμεταδίδει το lngworldnews.com, οι ρυθμιστικοί φορείς των ΗΠΑ επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για να προωθήσουν ..

«Πορθητής»: Με νορβηγικά πλοία υποστήριξης

Από το energypress.gr
Εγγεγραμμένα στο νορβηγικό Νηολόγιο (Norway International Register) εξακολουθούσαν να είναι μέχρι και χθες τα τρία πλοία υποστήριξης της παράνομης γεώτρησης του «Πορθητή» (Fatih) εντός της κυπριακής ΑΟΖ, παρά το γεγονός ότι άτυπα άλλαξαν όνομα, στο πλαίσιο της τακτικής της Τουρκίας να παραπλανήσει. 
Επίσης, μέχρι και χθες, τα εν λόγω σκάφη που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛ.ΠΕ


Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ

Από το worldenergynews.gr
Η ουκρανική εταιρεία διαχείρισης πετρελαιαγωγών Ukrtransnafta ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 6/5/2019 ότι  είναι έτοιμη να επαναλάβει τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη διακοπή των ροών λόγω ρύπανσης του ρωσικού πετρελαίου στον αγωγό Druzhba.

Η Ukrtransnafta ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι..