Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η BP αναμένει ότι η ισχυρή ζήτηση πετρελαίου θα διατηρηθεί

 




Ο ενεργειακός κολοσσός BP «βλέπει» ισχυρή ανάκαμψη στην παγκόσμια ζήτηση αργού και αναμένει ότι αυτή θα διαρκέσει κάποιον καιρό, με την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ να παραμένει συγκρατημένη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Bernard Looney. 

«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι..

Η Μάχη Κατά των Μεγάλων Πετρελαϊκών Ξεκίνησε. Ποιος θα τις Αντικαταστήσει;

 


Μια σειρά από αλλεπάλληλα γεγονότα τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με τις μεγάλες δυτικές εταιρείες πετρελαίου, τις αποκαλούμενες και ως Big Oil, υπό των πίεση διεθνών οργανισμών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και ακτιβιστικών funds, έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι ξεκίνησε ήδη η πτώση των και οσονούπω αναμένεται η κατάρρευση τους. Γιατί σύμφωνα με το..

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

 



Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει το μπαράζ ομαδικών απολύσεων που σχεδιάζει η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, η οποία, την ίδια ώρα, σε μία προσπάθεια εκφοβισμού, έχει στήσει βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων κατά συνδικαλιστικών στελεχών. Και σε αυτό τον αγώνα, τον οποίο θεωρούμε εμβληματικό, η Συνομοσπονδία θα στηρίξει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση δια χειρός Χατζηδάκη, έρχεται να ολοκληρώσει σε ένα μεγάλο βαθμό την εφαρμογή των ιδεοληψιών της κυβέρνησης αποτελώντας ουσιαστικά την ταφόπλακα τόσο των εργασιακών σχέσεων όσο και των συνδικάτων. Οι απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση του 8ωρου, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η κατάργηση στην ουσία του..

Υδρογονάνθρακες: Πράσινο φως στα Περιβαλλοντικά Σχέδια Δράσης για το «Οικόπεδο 2» και το μπλοκ «Ιόνιο»

 



Σε θετική γνωμοδότηση για τα Περιβαλλοντικά Σχέδια Δράσης (ΠΣΔ) για τις θαλάσσιες παραχωρήσεις «Οικόπεδο 2» και «Ιόνιο» για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, προχώρησε η διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το «πράσινο φως» της διεύθυνσης του ΥΠΕΝ αποτελεί κρίσιμο..

Saudi Arabia Says It is No Longer An Oil Producing Country

 



When Saudi Arabia’s Energy Minister Prince Abdulaziz bin Salman announced that Saudi Arabia was no longer an oil-producing country, he likely didn’t mean literally. 

“Saudi Arabia is no longer an oil country, it’s an energy-producing country,” the Energy Minister told S&P Global Platts this week.

Saudi Arabia has high green ambitions that include gas..

Το επενδυτικό μας πρόγραμμα, "εγγύηση" για την αλλαγή του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου ΕΛΠΕ

 


Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής η οποία αφορά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην προσαρμογή από τις επιπτώσεις της, αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα και απαιτούν την αποφασιστική δράση της διεθνούς κοινότητας. 

Η Ε.Ε. βρέθηκε στην πρωτοπορία και εξακολουθεί να ηγείται των προσπαθειών παγκοσμίως, έχοντας αποφασίσει να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο έως το 2050. Μάλιστα, η Πράσινη Συμφωνία και ο πρόσφατος Ευρωπαϊκός Κλιματικός Νόμος καθιστούν την επίτευξη της ζητούμενης ευρωπαϊκής κλιματικής ουδετερότητας και νομικά δεσμευτική, θέτοντας ως..