Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν της βενζίνης


Από το worldenergynews.gr

Αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 17/10/2018 η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν..

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από το ekeda.gr
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Οκτώβρη 2018 στις 12:00 σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει το Εργατικό Κέντρο μαζί με την Αντιπεριφέρεια.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Χαλυβουργική Α.Ε., στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα ΕΛ.ΠΕ.

Συγκεκριμένα: στην Χαλυβουργική υπάρχει..

Σύσκεψη στην Περ. Δ. Αττικής για ΕΛΠΕ, Χαλυβουργική και Ναυπηγεία Ελευσίνας

Από το energypress.gr 
H ανάκαμψη των βιομηχανιών χάλυβα και ναυπηγείων όπως και η παραμονή των ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο, είναι βασικοί συντελεστές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία θα οδηγήσει και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στο Θριάσιο Πεδίο.

Αυτό επισημάνθηκε σε σύσκεψη της περιφέρειας Δυτικής Αττικής από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, με θέμα: «Ναυπηγεία Ελευσίνας - Εξελίξεις στην Χαλυβουργική - Περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ».

Στο πλαίσιο αυτό- όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ..

Ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Το Σωµατείο µας µέσω του Νοµικού του Συµβούλου κου Κ. Τοκατλίδη, έλαβε επιστολή από το Γεν. Γραµµατέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιβεβαιώνει την παραλαβή της Αναφοράς µας µε Αριθ. Πρωτ.: 0885/2018 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την έναρξη της εξέτασή της.

Υπενθυµίζουµε ότι η Αναφορά µας αφορά στη διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας των µετοχών των ΕΛΠΕ, που έχει κινηθεί..

Πρώτη νέα εξέδρα στο Πρίνο μετά από 40 χρόνια

Από το energypress.gr
Στα τέλη του 2019 αναμένεται να έχει εγκατασταθεί στο Πρίνο, η πρώτη νέα εξέδρα μετά το 1979, η οποία και βρίσκεται υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις της ρουμανικής εταιρείας GPS στη Κωστάντζα, με την οποία και συνεργάζεται από παλαιά η Energean Oil.

Η “Λάμδα” όπως θα ονομάζεται η νέα εξέδρα, θα έρθει να “κουμπώσει” πάνω στις δύο γεωτρήσεις του κοιτάσματος “Ε”, όπου και πέφτει..

Επιστήμονας περιέγραψε εφιαλτικό σενάριο: Η απελευθέρωση αρχαίων βακτηρίων απειλεί με αφανισμό την ανθρωπότητα!

Από το pronews.gr
Κινηματογραφικό σενάριο, υπερβολή της επιστημονικής κοινότητας, ή περιγραφή ενός εφιαλτικού μέλλοντος για την ανθρωπότητα; Το κύρος του λέκτορα Peter Frankopan από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τη μία αποδίδει μία αίσθηση εγκυρότητας, από την άλλη ωστόσο, προκαλεί τρόμο και... ελπίδα ότι οι προειδοποιήσεις του θα αποδειχθούν κενές.

Ο ειδικός στην παγκόσμια ιστορία, με ειδίκευση στο περιβάλλον καθηγητής, προειδοποίησε την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τις μεγάλες δυνάμεις που ορίζουν τις τύχες του κόσμου, ότι οι περιβαλλοντικές συνέπειες..