Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

A. Novak: Δεν φοβόμαστε την αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου

Από το energyworld.gr
Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με την αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού αερίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.
«Μπορούμε να πούμε ότι ο ρωσικός πετρελαϊκός τομέας αισθάνεται αυτοπεποίθηση και δεν φοβάται την αναμέτρηση με τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου», δήλωσε.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας διευκρίνισε ότι ..

Η Τουρκία θα αγοράσει πλατφόρμα για γεωτρήσεις

Από το sigmalive.com
Στην αγορά πλατφόρμας για γεώτρηση φυσικού αερίου αποφάσισε να προχωρήσει η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία αναφέρει ότι ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας,  Μπεράτ Αλμπαϊράκ έδωσε ήδη εντολή στην Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας (TPAO) να σταματήσει να ενοικιάζει πλατφόρμες. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΤΡΑΟ πλήρωνε..

OMV και ExxonMobil εγκαταλείπουν κοίτασμα πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Η κοινοπραξία της θυγατρικής της αυστριακής OMV στη Ρουμανία OMV Petrom με τον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό ExxonMobil αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κοίτασμα πετρελαίου Midia Deep στη Μαύρη Θάλασσα, τα δικαιώματα του οποίου είχαν αποκτήσει από την Sterling Resources το 2014.

Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την αξιοποίηση του κοιτάσματος, καθώς οι μέχρι τώρα έρευνες δεν οδήγησαν σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα υδρογονανθράκων. 

Όπως αναφέρουν..

Wood Mackenzie: Η μείωση της τιμής του πετρελαίου αυξάνει το πλεόνασμα των ΗΠΑ

Από το bankingnews.gr
Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate των ΗΠΑ διαπραγματευόταν στα 48 δολ. το βαρέλι την Τρίτη (28/3/2017)

H μείωση της τιμής του πετρελαίου θα τονώσει τις γεωτρήσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση της Wood Mackenzie, που πιθανότατα θα παραμείνουν σε στάση αναμονής πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

«Αυτοί που ελπίζουν ότι η πρόσφατη αδυναμία της τιμής του πετρελαίου θα αναγκάσει τους παραγωγούς των ΗΠΑ να αναστείλουν τις γεωτρήσεις και να χαλαρώσουν την υπερπροσφορά πετρελαίου μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση...

ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ !...

Πώς φορολογούνται τα εταιρικά αυτοκίνητα - Ολη η απόφαση

Από το imerisia.gr
Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι παίρνουν εταιρικά αυτοκίνητα, εκδόθηκε και δίνει διευκρινίσεις για το πώς θα φορολογηθούν. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι ο υπολογισμός του εισοδήματος το οποίο φορολογείται θα γίνεται με βάση τη λιανική τιμή του οχήματος.
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1045/2017, ορίζονται τα ακόλουθα:

- Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 99 του ν.4446/2016 (ΦΕΚΑ' 240/22-12-2016) αντικαταστάθηκε η παράγραφος 2 του άρθρου 13 του ν. 4172/2013 και ορίσθηκε νέος τρόπος υπολογισμού της αξίας της παροχής σε είδος, ο οποίος υπολογίζεται ως ποσοστό της Λιανικής Τιμής προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του οχήματος που παρέχεται. 

Πιο συγκεκριμένα, η αξία της παραχώρησης ενός οχήματος σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός του φορολογικού έτους, υπολογίζεται..

Προσοχή, κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Απάτη 600 εκατ. ευρώ στο όνομα της "σωτηρίας του πλανήτη"!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Τα δάση απορροφούν CO2 απ' την ατμόσφαιρα, στα πλαίσια του κύκλου του άνθρακα στη φύση. Όσο πιο πολλά δάση έχει μια χώρα, τόσο περισσότερο CO2 απορροφά. Τα δάση ανήκουν στους τομείς που δεν υπάγονται -ακόμα- στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών (ETS) της ΕΕ. Στα πλαίσια της ολοένα και αυξανόμενης καταλήστευσης των Ευρωπαίων πολιτών, μέσω της φορολογίας για τη δήθεν "σωτηρία του πλανήτη", η Κομισιόν θέλει να βάλει και τα δάση στο ETS κι ετοίμασε μια ανάλυση ως non paper, για να πιέσει κάποιες χώρες που αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές του ETS.

Στις 24/3 το Euractiv αποκάλυψε σε σχετικό δημοσίευμα πως έχει στη διάθεσή του την ανάλυση της Κομισιόν, απ' την οποία προκύπτει πως κάποιες χώρες-μέλη εκμεταλλεύθηκαν κενά των ...
κανόνων του ΟΗΕ για τη διαχείριση των δασών και, δηλώνοντας ανακριβή στοιχεία για την υλοτομία, κατάφεραν να τσεπώσουν 600 εκατομμύρια ευρώ σε μορφή δικαιωμάτων εκπομπών CO2. Τα δικαιώματα αυτά ..

Εξορύξεις υδρογονανθράκων: κοιτάμε μπροστά για να πάμε μπροστά

Από το capital.gr
Τί έχει αλλάξει από το 2010;

Καταρχήν άλλαξε ολόκληρο το γεωπολιτικό status της περιοχής μας. Ηγέτες οι οποίοι μεσουρανούσαν για δεκαετίες ολόκληρες σήμερα δεν βρίσκονται καν στο προσκήνιο. 
Άλλαξε επίσης η καθολική σχεδόν αντίληψη στο εσωτερικό της χώρας πως η Ελλάδα ποτέ δεν θα έψαχνε να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει τους δικούς της υδρογονάνθρακες. Και όμως σιγά-σιγά πετρελαϊκοί κολοσσοί (πχ. Exxon-Mobil αλλά και άλλες ίσως σύντομα) αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή της Μεσογείου και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου ("η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν"). Ποιός το πίστευε άραγε αυτό πριν 10 χρόνια; Ή πριν 7 χρόνια; Ή ακόμη και πριν από 2 χρόνια; (Η Exxon το 2016 είχε revenues/sales περίπου $197 δισ.).

Άλλαξε ακόμη η αντίληψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά..

Διαδικασίες fast track και ελάχιστο τίμημα 400 εκατ. ευρώ για το 66% του ΔΕΣΦΑ προτείνει η ολλανδική Gasunie

Από το worldenergynews.gr
Τη λήξη του μεταξύ τους προσυμφώνου για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ γνωστοποίησαν χθες με επιστολή τους προς τη Socar τα ΕΛΠΕ. 

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης επικύρωσης της σχετικής συμφωνίας που είχε πάρει η γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ το 2013 και αποτελεί το πρώτο βήμα για την συνέχιση της διαδικασίας του νέου διαγωνισμού που έχει εξαγγείλει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. 

Ο νέος διαγωνισμός ..