Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ BLOCKUPY "Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" στη Φρανκφούρτη


Με σπρέι πιπεριού και γκλομπ η γερμανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που είχε οργανωθεί σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στη Φρανκφούρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Περίπου 7.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία και πολλοί από αυτούς κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα» και «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο». Η έναρξη της κινητοποίησης ήταν ειρηνική αλλά στη συνέχεια μικρές ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν δυναμικά. Πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Διαδηλώσεις εναντίον της τρόικας των διεθνών πιστωτών - ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ - επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Παρασκευής στη Φραγκφούρτη, όταν οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να αποκόψουν την πρόσβαση στα γραφεία της ΕΚΤ και την έδρα της Deutsche Bank.

Σήμερα ωστόσο οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους διαδηλωτές προτού πλησιάσουν στο κτίριο της ΕΚΤ. Σε ανακοίνωσή του το κίνημα Blockupy κατηγορεί την αστυνομία ότι θέλει «να κλιμακώσει την ένταση» και ότι σταμάτησε μια νόμιμη κινητοποίηση. «Είναι σκανδαλώδες. Η αρχική διαδρομή της πορείας είχε εγκριθεί από πολλούς νόμιμους φορείς», είπε η εκπρόσωπος του κινήματος Άνι Ντίσελμαν.

Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε ότι αξιωματικοί της δέχτηκαν κατ' επανάληψη επίθεση από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών και κατέστη αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί βία.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Κτυπήθηκαν με χημικά ελληνικό & αρμενικό σχολείο στην Πόλη- Φοβούνται πογκρόμ


Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι φόβοι για προβοκάτσια των παρακρατικών στα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης: Η τουρκική αστυνομία χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος έριξε δεκάδες χημικά και προκάλεσαν ασφυκτική κατάσταση στο ομογενειακό σχολείο του Ζαππείου μέσα στο οποίο βρίσκονταν όλα τα Ελληνόπουλα της Πόλης, κάνοντας το μάθημά τους.

Η ρίψη των χημικών προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα ειδικά στα νήπια και τα προνήπια ηλικίας 4 και 5 ετών.

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και απέναντι από το ελληνικό σχολείο όπου στεγάζεται το σχολείο των Αρμενίων.

Χωρίς να υπάρχουν διαδηλωτές (άλλωστε οι διαδηλώσεις γινόντουσαν εκατοντάδες μέτρα μακριά), τα δύο σχολεία πνίγηκαν στα χημικά

Οι περισσότεροι ομογενείς έχουν φύγει από τα σπίτια τους στην πλατεία Ταξίμ, όπου κατοικούν οι περισσότεροι από αυτούς και έχουν καταφύγει στα προάστια της Πόλης, καθώς έχουν κυκλοφορήσει φήμες για επικείμενο πογκρόμ μέσα στη νύχτα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται "υπ'ατμόν", αλλά το ζητούμενο είναι να εγγυηθεί η τουρκική κυβέρνηση την ασφάλεια των ομογενών και να μην επαναληφθεί το "μαύρο" 1955

Άλλωστε, όπως και τότε έτσι και τώρα, η φημολογία οργίαζε τις προηγούμενες ημέρες ότι πλησίαζε εξέγερση...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

http://www.vgtv.no/#!/video/65035/live-direktebilder-fra-istanbul-live-video-from-istanbul/offsetVideoTime=19261665

FY2014: Μία τρελή ιδέα της NASA θα γίνει πραγματικότητα. (Βίντεο)


Το νέο φιλόδοξο project της NASA ονομάζεται FY2014 και βρίσκεται αρκετά κοντά στην υλοποίηση μιας ιδέας που αν κάποιος πριν μερικά χρόνια τολμούσε να το περιγράψει, σίγουρα θα βρισκόταν απέναντι σε σκωπτικά χαμόγελα:

Το σχέδιο μελετά την κατασκευή ενός ρομποτικού συστήματος το οποίο θα προσεγγίσει και θα εγκλωβίσει έναν αστεροειδή, για να τον οδηγήσει στη συνέχεια με ασφάλεια, σε κάποια σταθερή τροχιά Γης-Σελήνης, όπου θα μπορούν αστροναύτες να το επισκεφθούν και να το εξερευνήσουν! 

Η πραγματοποίηση αυτής του «τρελής» ιδέας απαιτεί (και ενσωματώνει) ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρξει από την επιστημονική γνώση, την κορυφαία τεχνολογία, και φυσικά και το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό. 


Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει με animation όλη την επιχείρηση και είναι πραγματικά μαγικό... 


 ΠΗΓΗ:.to-parakseno.gr

ΕΥΣΗΜΑ ΜΕΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ "Μην διανοηθείτε να μειώσετε τους φόρους!"


«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και των ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερα στους τομείς της φοροδιαφυγής, των κλειστών επαγγελμάτων και της δημόσιας διοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική μείωσης της φορολογίας.

Επίσης, τόνισε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ολοκληρώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η θέσπιση ενός νέου πλαισίου, ώστε να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα οι τράπεζες που βρίσκονται σε κρατικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Οι αρχές παραμένουν αφοσιωμένες προκειμένου να πετύχουν ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής της προσαρμογής και παραμένει "εντός τροχιάς", προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013. Κρίσιμη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, προχωρώντας γρήγορα στην αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης, στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ανεξαρτησίας και στη δικαιότερη κατανομή του βάρους της προσαρμογής. Πρέπει να υπάρξει αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων με χρήση του χώρου που προκύπτει από κάθε δημοσιονομική υπεραπόδοση.

Αποφασιστικά βήματα είναι αναγκαία για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, συμπεριλαμβάνοντας, μέσω στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της δικαιοσύνης».

Καταλήγοντας, η κ. Λαγκάρντ τόνισε: «Το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν απαιτηθεί, για να μειωθεί σημαντικά το χρέος κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες.

Η συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα απ' αυτό, μέχρι να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα, είναι επίσης απαραίτητη».
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ...

 

 ΠΗΓΗ:/ksipnistere.blogspot.gr/

Ηλεκτρονική ταυτότητα για όλα τα ακίνητα


Όλα τα κτίρια είτε πρόκειται για αυθαίρετα είτε νόμιμα θα πρέπει να καταγραφούν ηλεκτρονικά με την υπαγωγή τους στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων, αλλιώς δεν...

θα μπορεί να γίνει καμία αγοραπωλησία, μεταβίβαση ή νομιμοποίηση.

Αυτό προβλέπεται από το σχέδιο προεδρικού διατάγματος το οποίο δόθηκε χτες για διαβούλευση προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται ύστερα από έξι μήνες. Η σκοπιμότητα του μέτρου είναι, όπως εξηγούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες - κάτι που δεν συμβαίνει κατά κύριο λόγο σήμερα - ποιες παραβάσεις βαρύνουν τα κτίρια ώστε να μη βρεθούν προ απροόπτου όταν θελήσουν για παράδειγμα να πουλήσουν ή να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα αυθαίρετα, ασχέτως εάν έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των προηγούμενων νόμων ή πρόκειται να ενταχθούν στον νέο νόμο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα πρέπει να καταγραφούν ηλεκτρονικά - να ενταχθούν δηλαδή στο μέτρο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας των Κτιρίων - μέσα στην επόμενη πενταετία. 

 ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ "Φακελώνουν" 7,4 εκατομμύρια ασφαλισμένους


Σε πλήρες φακέλωμα 4,2 εκατομμυρίων ενεργών ασφαλισμένων και 3,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων προχωρεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτησιν της τρόικας, μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εκπονήσει άμεσα αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με τη βιωσιμότητα τα ερχόμενα χρόνια του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» με δύο άκρως εμπιστευτικά έγγραφα που απέστειλε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αιτείται από την Ανεξάρτητη Αρχή την άδεια ώστε να προχωρήσει στη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για 7,4 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φακέλωμα αφού μεταξύ των στοιχείων που ζητούνται για επεξεργασία είναι το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, η ημερομηνία πρώτης ασφάλισης, ο συνολικός ετήσιος μισθός, το σύνολο των ετήσιων καταβληθεισών εισφορών, οι πληρωτέοι μήνες έτους και οι πληρωτέοι μήνες καριέρας.

Αντίστοιχα για τους συνταξιούχους ζητούνται μεταξύ άλλων ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης, είδος σύνταξης, τελευταίος ετήσιος μισθός πριν από τη συνταξιοδότηση και κρατήσεις.

Το αίτημα της Αναλογιστικής Αρχής θα εξετασθεί από την ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ήδη εκφράζονται επιφυλάξεις για την παροχή άδειας τέτοιων δεδομένων. Πάντως στην περίπτωση που η Αρχή δώσει την έγκρισή της εξετάζεται η επεξεργασία των δεδομένων από την Αναλογιστική Αρχή να προβλεφθεί και με νομοθετική διάταξη ενώ η αποστολή των στοιχείων από τους φορείς να σταλούν με μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Αλήθεια η μισθοδοσία στα ΕΛΠΕ τον Δεκέμβριο του 2012 ήταν μειωμένη κατά 37 εκ. ευρώ; Οι απαντήσεις εδω


Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ προχτές, που έλεγε για μειώσεις στην μισθοδοσία των ΕΛΠΕ το 2012 στα 37 εκ ευρώ, ψάξαμε να βρούμε που στηρίχτηκε  για την ανακοίνωση της. Βρήκαμε λοιπόν όλα τα στοιχεία,, τα κοινοποιούμε και σε εσάς. Εμείς βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα, βγάλτε και εσείς τα δικά σας και μεγάλη προσοχή στην σελίδα 61 δείτε..http://www.hellenic-petroleum.gr/Uploads/2012%2012m%20Group%20(GR).pdf.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΠΕΚΟ ΕΧΤΕΣ


Έγινε συνάντηση εχτές μεταξύ εταιρείας και του σωματείου  της ΠΕΠΕΚΟ για την διαπραγματευση της σύμβασης. Οι πληροφορίες λένε πως είναι σε καλό δρόμο για να κλείσει η σύμβαση μέσα στις αρχές της εβδομάδας  

«Στα σκαριά» εκλογές: 27 Οκτωβρίου ή 3 Νοεμβρίου πιθανές ημερομηνίες

«Στα σκαριά» εκλογές: 27 Οκτωβρίου ή 3 Νοεμβρίου πιθανές ημερομηνίες
Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες...
Οι εκλογές συζητούνται τις τελευταίες ημέρες στα ρετιρέ της κυβέρνησης. Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο, αφού τα ζητούμενα είναι από δω και στο εξής η σταθερότητα και η πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας, τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιασμού που έχει κατά νου ο πρωθυπουργός είναι καταρχήν το γεγονός ότι η ΝΔ υπερέχει στις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.
Δύο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου.
«Το σκέφτεται σοβαρά» αναφέρει άνθρωπος που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι για να καταστρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική του. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Ας διαχωριστεί η Δημοκρατία από την Διαπλοκή


Αυτό το πράγμα  με την Δημοκρατία  το έχουμε μπερδέψει.

Την μια την βλέπουμε να προσπαθεί να νικήσει τους διακηρυγμένους αντιπάλους της μέσα από την “ανοχή”, την ηπιότητα, εμβάθυνση, το σεβασμό στην άλλη άποψη και την μη ποινικοποίηση της. Την παρατηρούμε να κινείται για να τους αντιμετωπίσει  με δειλά βήματα, για να  μην θιχτεί η ιδέα Δημοκρατία. Για να μην  δώσει στο φασίστα επιχειρήματα.

Κι από την άλλη την βλέπουμε  να ταράζει στο ξύλο όσους δημοκράτες τολμήσουν να διαδηλώσουν, να επιστρατεύει όσους εξασκούν το δημοκρατικό δικαίωμα τους να απεργούν, να μπουζουριάζει όσους ζητούν να εφαρμοστεί η δημοκρατία  τοπικά ή ειδικά με δημοψηφίσματα. Την βλέπουμε να φλερτάρει με την λογοκρισία και να ανέχεται την άσκηση προπαγάνδας από φίλια ΜΜΕ.

Την είδαμε να στοχοποιεί ομάδες, συντεχνίες, δημοκρατικούς πολίτες, νοικοκυραίους άλλα και συνδικαλιστικούς φορείς και ενώσεις ή όσους αντιδρούν.  Την είδαμε να σκορπίζει παντού την οργή και εσχάτως να προσπαθεί να μας πείσει για τον φασισμό των 500 ατόμων που διαδηλώνουν και κλείνουν έναν δρόμο.

Το παραπάνω θέμα προκύπτει γιατί σε αυτή την δημοκρατία που διάγουμε, έχουμε το παράδοξο να παίρνονται οι αποφάσεις παραδημοκρατικά, εξωθεσμικά ή σε παράκεντρα εξουσίας και απλά να αναζητείται τρόπος ώστε να εφαρμοστούν.

Η Ελληνική Δημοκρατία  σήμερα δεν είναι ο τρόπος λήψης των αποφάσεων αλλά ο τρόπος εφαρμογής προειλημμένων αποφάσεων και ακόμη χειρότερα, κορυφαίοι θεσμοί της -όπως η Βουλή-  γίνονται τακτικά και “δημοκρατικά” το πλυσταριό διαφόρων εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου.

Αυτό συμβαίνει  για αρκετές δεκαετίες και ως λειτουργία έχει δημιουργήσει μηχανισμούς και δομές πάνω στις οποίες -καιρό μετά- θα έρθει και  θα “κάτσει” το μνημονιο.

Με σιγουριά θα λέγαμε ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας του πολιτεύματος παγιώνεται με τον δικομματισμό των 80s και  90s και γινεται ορατός με  την διαπλοκή.

Ο δικομματισμός και η συμπαγής διαπλοκή θα κάνει την Δημοκρατία να συμπεριφέρεται σαν “σιγουράντζα” προς του πολίτες της.  Θα τους κλέβει, θα τους δέρνει, θα τους κοροϊδεύει και στο τέλος θα τους χρεοκοπήσει και θα τους φτύσει.

Θωρώντας δεδομένο ότι οι Δημοκράτες πολίτες είναι δικοί της πολίτες,  θα τους ταράζει το ξύλο και στο χημικό όταν αντιδρούν. Και θα το κάνει χωρίς διακρίσεις ακόμη και όταν παλεύουν για την υπεράσπιση της, την ανοχή, την ηπιότητα, εμβάθυνση, τον σεβασμό στην άλλη άποψη, την ποιότητα ζωής. Την ίδια στιγμη όμως,  όσους γνωρίζει ότι την υπονομεύουν θα τους χαϊδεύει για να  μην την δαγκώσουν.

Και είναι απλό να πούμε εδώ, πως αν η Δημοκρατία γίνει ο τρόπος λήψεως των αποφάσεων και ο πολίτης συμμέτοχος αυτής, συνειδητοποιημένος  και κύριος υπεύθυνος των πράξεών και των παραλήψεων του,  τότε  ο φασίστας δεν  θα είχε επιχειρήματα.

Είναι απλό να πούμε πως το δίπολο Δημοκρατίας -Διαπλοκής στο οποίο ο ένας δουλεύει για τον άλλο πρέπει να σπάσει και  διαχωρίζοντας τα δυο “Δέλτα” να Διασώσουμε την Δημοκρατία.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να αφανίσουμε την διαπλοκή χτυπώντας την στο αδύνατο σημείο της και κόβοντας τις παρτίδες της με την εξουσία. Και το αδύνατο σημείο της διαπλοκής είναι ο σημερινός  πολιτικός.

Αλλαγή λοιπόν παντού. Αλλάξτε τους όλους!
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η θεωρία της «χαμένης γενιάς» και η επαχθής κληρονομιά 12.700 δραματικών ημερών και νυχτών…


Τι θα πει έτσι είναι,

τι θα πει μη μιλάς – έτσι είναι η ζωή

η ζωή είναι δικιά μας

και γεννάει και παιδιά – με γερά φτερά…

Άρης Δαβαράκης : Έτσι είναι η ζωή (τραγούδι)

Σε αποκαλούν η χαμένη γενιά. Εσένα τον εικοσάρι, τον τριαντάρι, εσένα που μόλις άρχισες τον αγώνα σου για τη ζωή.

Πρόσεξε λοιπόν, τη παγίδα. Σε αποκαλούν ξοφλημένο, εσένα που έχεις τη φυσική και τη ψυχική δύναμη να στύψεις τη πέτρα στο χέρι σου. Θέλουν να σε κάνουν να νιώσεις ξοφλημένος. Σε συμπονούν, σε οικτίρουν!

Πρόσεχε! Αν σε πείσουν ότι είσαι για οίκτο και για ελεημοσύνη, πάει, τόχασες το παιχνίδι.

Δε σου λένε ΑΓΩΝΙΣΟΥ!, Διότι είναι αυτό που δε θέλουν. Διότι σε θέλουν να είσαι ακριβώς αυτό που σε

περιγράφουν : «ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ»!


Σε θέλουν «ενεργητικό» πολίτη, αλλά, «ενεργητικό» χωρίς να χαλάς τη «δημόσια τάξη» με απεργίες, με διαδηλώσεις, διότι, τα προβλήματα «δε λύνονται έτσι». Σε θέλουν να «διαμαρτύρεσαι» καθισμένος στο σαλόνι του σπιτιού σου : εκεί πες ό,τι θες, εκτονώσου ό,τι θες, φασκέλωσε όσο κι όποιον θες. Αλλά εκεί, κι ως εκεί! Δημόσια, δεν έχουν νόημα οι «παλιές μέθοδοι αντίστασης και διαμαρτυρίας», κι όταν που και που γίνονται και τέτοιες, πρέπει όλα να θυμίζουν σχολική εκδρομή, με τάξη και στη σειρά.

Η γενιά της ανεργίας, του εξευτελισμένου μεροκάματου, η γενιά που τα παιδιά σου λιποθυμάν από τη πείνα, η γενιά που αντί να πιάσει το ταύρο από τα ακέρατα, να στήνεται στις ουρές, μαζί ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ, με τα χέρια υψωμένα στον αέρα να πιάσει καμιά πατάτα που πετάν από κάποιο φορτηγό.

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι θα πρέπει να υπομονεύεις έως ότου τα πράματα φτιάξουν. Πότε; σε 2, σε 4 σε 6 σε 8 χρόνια και βλέπουμε. Ακόμα κι αν βρίσκαν 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, θα χρειαστούν 15 ως 20 χρόνια για να απορροφηθούν όλοι οι άνεργοι, ακόμα κι αν από σήμερα ακόμα είχαμε μηδέν νέους ανέργους.

Κι όλο αυτό το διάστημα φυσικά, ν’ αποδεχτείς τη νένα τάξη πραγμάτων, που είναι να δουλεύεις σα σκλάβος για μεροκάματα τριτοκοσμικά.

Δεν είσαι χαμένη γενιά.

Θέλουν να σε πείσουν ότι είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ να αποδεχτείς τη τραγική σου μοίρα, εσύ, που μπορείς να πιάσεις τη πέτρα και να τη στύψεις.

Με τους κάνεις τη χάρη.

Αγωνίσου!

Η γενιά μου έκανε τεράστια κι εγκληματικά λάθη : όμως, στα νιάτα μας, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ. Προδώσαμε τον αγώνα μας, ναι, αλλά αυτό δε διαγράφει τη προηγούμενη πραγματικότητα. Διδάξου : αγωνίσου ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ τον αγώνα σου, να το χρέος σου, να ο στόχος σου. Αγωνίσου να διαψεύσεις όσους προσπαθούν να στρώσουν τη χαλί της χαμένης γενιάς. Πάρτο και πέταξέ το και στρώσε το δικό σου χαλί.

Η απάθεια δεν είναι λύση, η αποδοχή του Μοιραίου είναι για όσους έχουν φιλιωθεί με το θάνατο και την ιδέα του θανάτου. Είσαι όμως, απευθύνομαι σε σένα, το νέο, πολύ μικρός ακόμα για τέτοιες φιλίες. Εσύ πρέπει να λες : «Με θεωρείτε ξοφλημένο; Λοιπόν, θεωρώ ξοφλημένη τη πρόβλεψή σας» «Θεωρείτε ότι θ’ αποδεχτώ τη ζούγκλα μου ετοιμάζετε και την ονοματίζετε «κοινωνία»; Σας λέω τούτο : Θ’ αγωνιστώ για να βρω και να ξαναπάρω ΣΥΝΤΟΜΑ όσα μου ανήκουν κι εσείς μου κλέψατε : μεροκάματα αξιοπρέπειας, δικαιώματα ανθρώπινα κι όχι δικαιώματα κατώτερα κι απ’ αυτά των ζώων» «Θεωρείτε ότι γενιά μου θα περάσει στο ντούκου ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ του δημόσιου πλούτου και χρήματος; Σας λέω, ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ»

Διαγράψτε από το κατάλογο των συνομιλητών τους τούς ψοφοδεείς, που σας ζητούν, εσάς τους νέους, αντίς να πιάσετε τον ταύρο απ’ τα κέρατα, να κάθεστε ήσυχα και να υπομονεύετε. Η υπομονή είναι αρετή εκεί που πρέπει. Όταν όμως η αθλιότητα έχει μπει σπίτι σας και σας το κλέβει, όταν έχει μπει στη τσέπη σας και σας τη ξαλαφρώνει, όταν έχει μπει ση δουλειά σας και σας πετάει έξω, όταν σας έχει πάρει τα πάντα και από πάνω σας βάζει βάρη σα να μην σας είχε πάρει τίποτα, όταν η πατρίδα έχει παραδώσει τα κλειδιά τής ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειάς στο νέο ξένο Κατακτητή, εδώ, τη μόνη υπομονή που σου απομένει να κάνεις είναι να πεθάνεις ήσυχα – ήσυχα, να εξαθλιωθείς ακόμα περισσότερο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ