Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Σε ποια χώρα της Ευρώπης η βενζίνη έχει 0,57€/λτ.;

 





Φωτιά έχουν πάρει τα υγρά καύσιμα στην Ελλάδα, με τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου να έχουν φτάσει στα ύψη και τους οδηγούς για ακόμα μία φορά να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στις 29/06/2021 οι μέσες τιμές λιανικής πώλησης για την..

Αρνητικό ρεκόρ για τις πωλήσεις των diesel στην Ευρώπη

 



Συνεχίζεται η πτώση των πωλήσεων των diesel αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφού σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία, μόλις το 28% των νέων μοντέλων της προηγούμενης χρονιάς είχαν μοτέρ πετρελαίου.

Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ηπείρου μας, αφού..

Στην καθαρή ενέργεια πάνω από τις μισές επενδύσεις των ΕΛΠΕ - "Βαρίδι" για την κερδοφορία του Ομίλου το κόστος εκπομπής ρύπων

 


Τρεις προτεραιότητες για τον όμιλο των ΕΛΠΕ κατά τελευταίο εξάμηνο της χρονιάς έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης μιλώντας, νωρίτερα, στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Σε ότι αφορά το μέρισμα συνολικού ποσού 30,5 εκατ. ευρώ, η ΓΣ ενέκρινε ως ημερομηνία αποκοπής την Δευτέρα 5 Ιουλίου, ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων την Τρίτη 6 Ιουλίου και ημερομηνία έναρξης..

Σιάμισιης: Το φωτοβολταϊκό των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη είναι ένα από 4-5 μεγαλύτερα στην Ευρώπη

 




Ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ηλεκτριστεί το νέο φωτοβολταϊκό των ΕΛΠΕ ισχύος 200 MW στην Κοζάνη, ενώ στις αρχές του 2022 αναμένεται να τεθεί σε κανονική εμπορική λειτουργία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων..

Η πετρελαϊκή επανάσταση ξεκίνησε με τους Πολωνούς



Η άνοδος του αργού πετρελαίου ως η σημαντικότερη πηγή ενέργειας στην ιστορία του πολιτισμού δεν θα ήταν τόσο εντυπωσιακή χωρίς τέσσερις πολυμήχανους Πολωνούς.

Η λάμπα κηροζίνης οφείλει την ύπαρξή της σε δύο Πολωνούς, τον Ignacy Łukasiewicz και τον Jan Zeh. Ένας άλλος Πολωνός, ο Witold Zglenicki, βρήκε τεράστια κοιτάσματα αργού πετρελαίου στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας. Ο Ignacy Mościcki ήταν Πρόεδρος της Πολωνίας πριν..

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2021

 


Σ’ ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, με νωπή την υγειονομική απειλή και με το Κράτος να διατηρεί τον κρατικό έλεγχο στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και την απαγόρευση διαπραγμάτευσης οποιουδήποτε οικονομικού όρου μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, η ΓΣΕΕ με την υπογραφή της στη νέα ΕΓΣΣΕ στέκεται για μία ακόμα φορά στο ύψος της ευθύνης και του καθήκοντος που οι εργαζόμενοι της έχουν αναθέσει και κρατά..

Τέθηκε σε Τροχιά η Πρόταση για Κλιματικό Νόμο στην Ελλάδα

 


Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν τον Οκτώβριο του 2020 φορείς, οργανώσεις και πολίτες προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για την ψήφιση ενός εθνικού κλιματικού νόμου στη χώρα, πήρε σάρκα και οστά στις 15 Ιουνίου όταν και ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση που διήρκεσε δύο μήνες. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Vouliwatch, ενώ στην προσπάθεια εντάχθηκαν οι οργανώσεις Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία, Ελληνική Ένωση για τα..

Barkindo (ΟΠΕΚ): Ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου - Κίνδυνος οι μεταλλάξεις




 Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει έντονα το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με συρρίκνωση των αποθεμάτων πετρελαίου, δήλωσε ο επικεφαλής και εμπειρογνώμονες του ΟΠΕΚ την Τρίτη, προειδοποιώντας ότι οι παραλλαγές του κορωναϊού θέτουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη. Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του με ...

VW: Καταργεί τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel

 


Αν ληφθεί υπόψη η ακατάπαυστη διεύρυνση της γκάμας της VW με αμιγώς ηλεκτρικά, η είδηση δε σοκάρει κανένα

Την αρχή την έκανε η Audi, η οποία ανακοίνωσε οτι από το 2026 θα σταματήσει να παρουσιάζει νέα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Σε δηλώσεις του στην..