Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Σε ρόλο διεθνούς trader ωθεί τη ΔΕΠΑ η συνεργασία με την αμερικανική Cheniere

Από το worldenergynews.gr
Τη μετεξέλιξή της και σε εταιρία international trading σχεδιάζει η ΔΕΠΑ με αφορμή τις συζητήσεις για την υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου με την αμερικανική Cheniere. 

H διοίκηση της ΔΕΠΑ μετά και την έλευση του πρώτου αμερικανικού φορτίου LNG την 1η του μηνός στη Ρεβυθούσα έχει εντατικοποιήσει ..

Δύο ενδεχόμενα για την γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ

Από το economytoday.sigmalive.com
Την εκτίμηση ότι κάτι δεν πήγε καλά στην γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil-Qatar Petroleum εξέφρασε ο Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Θεόδωρος Τσακίρης. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο κος Τσακίρης ανέφερε πως, δεδομένων των δημοσιευμάτων ότι ενδεχομένως να χρειαστεί και δεύτερη, επιβεβαιωτική γεώτρηση προκειμένου να υπάρξουν..

Ιταλία: H κυβέρνηση μπλοκάρει 36 άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου για περιβαλλοντικούς λόγους

Από το worldenergynews.gr
Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να εμποδίσει την έκδοση περίπου 36 αδειών εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο πλαίσιο των σχεδίων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 9/1/2019 το υπουργείο Βιομηχανίας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο δήλωσε ότι η ανάντη (upstream) δραστηριότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ιταλία δεν έχει στρατηγική ..

Με απόσχιση του κλάδου εμπορίας θα πραγματοποιηθεί η διχοτόμηση της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr 
Η μεταβίβαση του κλάδου εμπορίας της ΔΕΠΑ σε ένα νέο εταιρικό σχήμα και η μετεξέλιξη της υφιστάμενης εταιρείας σε «ΔΕΠΑ Υποδομών», με την ενσωμάτωση των δικτύων, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του World Energy News η φόρμουλα που επέλεξε το ΥΠΕΝ για τη διάσπαση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και η οποία θα ξεκινήσει..

Στη Βουλή η ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας στα Χανιά – Συνεργασία του ΙΤΕ με το Πολυτεχνείο Κρήτης

Από το energypress.gr
Την ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας στο Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας προβλέπει άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή.

Η δημιουργία του Ινστιτούτου αποτελεί καρπό της συνεργασία του ΙΤΕ µε το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο θα παραχωρήσει και χώρο για τη λειτουργία του νέου Ινστιτούτου στην Πολυτεχνειούπολη στα Χανιά.

Την πρωτοβουλία "αγκάλιασε" η κυβέρνηση δια..