Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ΕΛΠΕ υπέρ της ανεξάρτητης εποπτείας των αποθεμάτων



Τη θέση τους υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου φορέα που να επιτηρεί τα αποθέματα ασφαλείας πετρελαίου επεσήμαναν τα ΕΛΠΕ, έπειτα από τις χθεσινές αποκαλύψεις των «ΝΕΩΝ» για τα κόλπα που κρατούν ψηλά τις τιμές των καυσίμων, τα οποία περιλαμβάνουν και τα αποθέματα που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν οι εισαγωγείς. «Σαφώς υποστηρίζουμε τη λύση αυτή, αρκεί να πρόκειται για έναν φορέα ανάλογο με αυτούς που έχουν συσταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η δημιουργία ενός κεντρικού φορέα τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό», ανέφεραν πηγές από τον όμιλο των ΕΛΠΕ.
Στην περίπτωση που αποφασιστεί η σύσταση ανεξάρτητου φορέα, η ευθύνη για τα αποθέματα και τους αποθηκευτικούς χώρους θα είναι αποκλειστικά δική του και όχι των εισαγωγέων. «Η δημιουργία ενός τέτοιου οργανισμού είναι στο χέρι της Πολιτείας», αναφέρουν παράγοντες του χώρου. 
ΠΗΓΗ:.tanea.gr

Όνομα βαρύ σαν ιστορία



«Τα ίδια έλεγε και ο Σαμαράς προεκλογικά για τα 11,5 δις ευρώ, ότι δηλαδή μπορεί να τα βρει από αλλού κι όχι από τις οριζόντιες περικοπές, αλλά βλέπετε τι γίνεται…», είπε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, για να αποδείξει ότι ίδια φρασεολογία χρησιμοποιεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Ο πρώην αρχηγός σας που είναι;», ρώτησε ένας κοινοβουλευτικός συντάκτης, κάνοντας το βουλευτή να ξεσπάσει σε γέλια.
«Διδάσκει στο Χάρβαρντ, τον πήραν αμέσως εκεί στο ίδρυμα της Αγγελοπούλου. Είδατε; Ο πρόεδρος βρήκε αμέσως δουλειά. Κάτι ήξερε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν του είπε “σου αφήνω το όνομά μου” κι όχι το σπίτι», διευκρίνισε και έφυγε χαμογελώντας προς τους δρόμους του Κολωνακίου.
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Επίκειται επίθεση κατά του PKK



Από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να εκδηλωθεί ευρείας κλίμακας επίθεση κατά των βάσεων και στόχων του PKK, πέραν των τουρκικών συνόρων και προφανώς εντός του Βορείου Ιράκ, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από το πρωί της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες μετακινήθηκαν προς την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ σμήνη αεροσκαφών διαφόρων τύπων από τις βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπάντιρμα και της Αμάσυας, τα οποία αναμένουν την τελική εντολή για την επίθεση.
Ήδη από τις πρωινές ώρες παρατηρούνται χερσαίες επιχειρήσεις εντός του τουρκικού εδάφους και κατά μήκος της συνοριακής γραμμής μεταξύ Τουρκίας, Ιράκ και Ιράν. 
Στρατιωτικοί κύκλοι στην Άγκυρα προσδιορίζουν γεωγραφικά την αναμενόμενη επιχείρηση στον ορεινό όγκο Καντίλ που δεσπόζει στην περιοχή αυτή.
Από τις αεροπορικές βάσεις που προαναφέρθηκαν μετακινήθηκαν οι σχηματισμοί 161 «Yarassa» που σημαίνει Νυκτερίδα, ο σχηματισμός βομβαρδιστικών 151 «Tunc» (Μπρούτζος) από την Αμάσυα όπως και ο σχηματισμός 152 «Akinci» (Εμπροσθοφυλακή) καθώς και ο σχηματισμός 111 «Panter» (Πάνθηρας) από το Εσκί Σεχίρ.
Σύμφωνα με διαρροές από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, η επίθεση είναι ζήτημα ωρών και αποτελεί μέρος της γενικότερης τακτικής που επιλέγει η Άγκυρα, της γενίκευσης δηλαδή του πολέμου στη ΝΑ Τουρκία κατά της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης PKK, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ανέλαβε έντονη στρατιωτική δράση, με πολλές δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο ΤΑΙΠΕΔ το 17% της ΔΕΗ


Το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε άνευ ανταλλάγματος 39.440.000 μετοχές της Εταιρείας
Στην μεταβίβαση, άνευ ανταλλάγματος, 39.440.000 μετοχών της ΔΕΗ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΑΕ προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι μετοχές αυτές αντιστοιχεί το 17% της Εταιρείας.
Η σχετική διαδικασία έγινε σύμφωνα με την από 11/09/2012 σύμβαση παραχώρησης δικαιωμάτων ψήφου μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ και του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως ανακοινώθηκε, η μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου επήλθε, κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 2 του Ν.3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (ΦΕΚ152/Α) και της υπ. αριθμ. 206/2012 (ΦΕΚ 1363) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ).
Σημειώνεται ότι, μετά από τη μεταβολή αυτή, το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στα δικαιώματα ψήφου μετοχών ΔΕΗ διαμορφώνεται στο 34,123% και το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στο 17%. Το Ελληνικό Δημόσιο, ελέγχοντας 100% το ΤΑΙΠΕΔ, ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Κόκκινη βροχή έπεσε στην Ινδία


дождь красный дождь вечер
Οι κάτοικοι της ινδικής πόλης Κανούρ στο κρατίδιο Κεράλ έγιναν μάρτυρες ενός ασυνήθιστου φυσικού φαινομένου, καθώς στην πόλη έπεσε βροχή έντονα κόκκινου χρώματος.
Στους δρόμους σχηματίστηκαν λακκούβες με κόκκινο νερό, ενώ και τα ρούχα όσων περαστικών δεν πρόλαβαν να καλυφθούν βάφτηκαν κόκκινα μονομιάς. Οι επιστήμονες πήραν δείγματα του νερού για ανάλυση, ωστόσο δεν κατόρθωσαν τίποτε να εξηγήσουν. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Μαχάτμα Γκάντι πιθανολογούν ότι η βροχή προκλήθηκε από άγνωστες μοριακές ενώσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν DNA. Υπάρχουν και υποστηρικτές της εξωγήινης προέλευσης της βροχής, που υποστηρίζουν ότι με τις κόκκινες σταγόνες προσγειώθηκαν στον πλανήτη μας άγνωστες μορφές ζωής. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Η Τουρκία αρχίζει την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων


Турция флаг турецкий флаг
Η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή του πρώτου δικού του βαλλιστικού πυραύλου.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογιας της χώρας Νιχάτ Εργκούν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ειδικά με αυτή την ευκαιρία.
Ο πύραυλος ονομάζεται SOM. Το βεληνεκές του ανέρχεται σε 300 χιλιόμετρα. Είναι το πρώτο βήμα της Τουρκίας στο δρόμο προς την κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (οι Τούρκοι θεωρούν ότι προς το συμφέρον της εθνικής τους άμυνας θα πρέπει να κατασκευάσουν πύραυλο βεληνεκούς 2500 χιλιομέτρων.)
Η Τουρκία βεβαιώνει ότι χρειάζεται τέτοιο όπλο εξαιτίας της εντεινόμενης αστάθειας στην περιοχή και των αρνητικών επιπτώσεων της «Αραβικής Άνοιξης». 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Αυτό Είναι το Προτεινόμενο Κυπριακό Μνημόνιο



Περικοπές, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της ΑΤΑ και στον ιδιωτικό τομέα σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σημείωμα για το κυπριακό μνημόνιο από τις εισηγήσεις της Τρόικας.
Το Μνημόνιο της Τρόικας
Δημοσιονομικά Μέτρα για εφαρμογή εντός του 2012
Το έλλειμμα για το 2012 θα πρέπει να είναι της τάξης των 700 εκ. ή 4% του ΑΕΠ μάξιμουμ. Για το λόγο αυτό χρειάζονται μέτρα για 175 εκ. (ή 1% του ΑΕΠ) πριν από το τέλος της χρονιάς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κινεζικα πλοία εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας


япония береговая охрана япония Сенкаку Дяоюйтай спорные острова Китай Япония
Αλλα τρία κινεζικά πολεμικά πλοία μπήκαν στα χωρικά ύδατα κοντά στα αμφισβητούμενα νησιά Σενκάκου, τα οποία η Ιαπωνία θεωρεί δικά του.
Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι τα πλοία εμφανίστηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου η ώρα 1 και 20 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Μόσχας), 22 χιλιόμετρα βορείως του νησιού Taisho. Είναι η πιο μαζική στην ιστορία επιδεικτική εμφάνιση των πλοίων της Κίνας στα ύδατα των αμφισβητούμενων νησιών.
Οι Κινέζοι στρατιωτικοί ζητούν από τα πλοία περιπολίας της Ιαπωνίας, που βρίσκονται από κοντά, να εγκαταλείψουν αμέσως αυτή την περιοχή. Τα ιαπωνικά πλοία δεν κάνουν οποιεσδήποτε ενέργειες και το επεισόδιο αυτό περιορίζεται προς το παρόν στην ανταλλαγή μηνυμάτων στοραδιοφωνικό αιθέρα. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ο θεσμός των …Κιουτσούκηδων!



Ο συνδικαλισμός, υποτίθεται, ότι ήταν ένας θεσμός για να προστατεύει τους εργαζομένους από τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών.
Αναμφίβολα, προσέφερε πολλά!
Μέχρι που μας προέκυψαν οι …επαγγελματίες συνδικαλιστές.
Με τα σκανδαλώδη προνομία, την …απαλλαγή από την εργασία, τα bonus από συμμετοχή σε Διοικητικά Συμβούλια, τα …επιμορφωτικά ταξίδια σε …εξωτικούς προορισμούς, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, τα συνέδρια σε πολυτελή ξενοδοχεία, τα πήγαινε-έλα  στις Βρυξέλλες, το βόλεμα συγγενών φίλων και ημετέρων και φυσικά την  εξασφαλισμένη πολιτική καριέρα!
Έγιναν βουλευτές και  ευρωβουλευτές, διορίστηκαν υπουργοί, τοποθετήθηκαν διοικητές!
Με άλλα λόγια , ο συνδικαλισμός έγινε επάγγελμα.
Σίγουρη επιλογή  επιτυχίας!
Και όλα αυτά, εις υγείαν των κορόιδων, που κάθε φορά πλήρωναν τον λογαριασμό!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναγορεύσει τον συνδικαλισμό ως «βάθρο της δημοκρατίας»!
Είχε μια άνεση με τις πομπώδεις εκφράσεις ο αείμνηστος.
Τα χρόνια που ακολούθησαν  οι επαγγελματίες συνδικαλιστές  εξελίχθηκαν σε κατάρα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας κατά συνέπεια.
Δεκάδες επιχειρήσεις έκλεισαν  ή  εγκατέλειψαν τη χώρα  αρνούμενες να αποδεχθούν ως αφεντικά  μικρές συνδικαλιστικές ομάδες.
Εκατομμύρια εργατοώρες σπαταλήθηκαν σε θορυβώδεις διαδηλώσεις, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο.
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων ουδέποτε ήρθαν στη χώρα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόλεμο στους λαθρεπιβάτες ...των ΜΜΜ με εθελοντές και εκπτώσεις!



Καλα μας δουλεύουν...Με το εισητήριο στο 1,4 ευρώ με τους ανέργους στο 1.500.000  ( χωρίς τουλάχιστον να τους δίνει μια έκπτωση ) και με το μισθό στα 400 ευρώ μπορεί  ο άλλος να μετακινηθεί !  Ωστόσο δείτε τι μέτρα εξαγγέλουν !
Στην αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχωρά άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με στόχο τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.  
Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τις διοικήσεις και τα σωματεία των εργαζομένων ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος κατέληξε σε μια σειρά αμέσων (εντός του μηνός) και βραχυπροθέσμων μέτρων (μέχρι τέλος Οκτώβριου) για την ενίσχυση των διαδικασιών έλεγχου και την περιστολή της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ. Αναλυτικά τα μέτρα αυτά έχουν ως εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φιάσκο με την αναζήτηση λογαριασμών των βουλευτών στην Ελβετία...



«Μπλόκο» στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που τυχόν να διατηρούν έλληνες βουλευτές στην Ελβετία βάζουν οι αρμόδιες ελβετικές αρχές επικαλούμενες το σχετικό απόρρητο.
Υπενθυμίζεται ότι... κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ο τότε πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είχε ζητήσει από όλους τους βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να ζητήσουν στοιχεία από τις ελβετικές αρχές για πιθανούς «αδήλωτους» τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών.
Στην ουσία κάθε βουλευτής υπέγραφε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία επισήμαινε ότι εξουσιοδοτεί της ελληνικές αρχές να ερευνήσουν εάν διατηρεί λογαριασμούς στην Ελβετία. Στο συγκεκριμένο αίτημα λοιπόν απάντησαν οι Ελβετοί ξεκαθαρίζοντας ότι το εθνικό τους νομικό καθεστώς δεν τους επιτρέπει να παράσχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Υπο αυτά τα δεδομένα η «επιχείρηση κάθαρσης» που στήθηκε από τους βουλευτές οδηγήθηκε σε μεγαλοπρεπές φιάσκο. 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΕΡΤ !...



Υποτίθεται ότι από μια κυβέρνηση συνεργασίας, που έρχεται μάλιστα να διαχειριστεί μια τεράστια δημοσιονομική κρίση, κουβαλώντας ταυτόχρονα και μια εξίσου σημαντική κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, θα περίμενε κανείς ότι θα άφηνε στην άκρη τις παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις που μας οδήγησαν ως εδώ. Αν αφήσουμε όμως στην άκρη τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και δούμε πώς διαχειρίζεται κρίσιμους τομείς του δημοσίου, θα διαπιστώσουμε ότι οι τρεις συνεταίροι,ακολουθούν τις ίδιες απαράλλακτες πρακτικές σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε. Μόνο που αυτή τη φορά αντί να έχουμε εγκάθετους μονοκομματικής κοπής, έχουμε τρικομματικό διαμοιρασμό των κρατικών ιματίων, όσων απομένουν ακόμα δηλαδή...
Είτε πρόκειται για υπουργεία, είτε πρόκειται για οργανισμούς του δημοσίου, είτε για ημικρατικές επιχειρήσεις, προσπαθούν και πάλι να βολέψει ο καθένας από τους συγκυβερνώντες και μερικούς δικούς του. Ακόμα και στελέχη που προέρχονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν αποδεδειγμένα επιτελέσει κάποιο έργο, ξηλώνονται γιατί δεν βολεύονται στη μοιρασιά που έχει συμφωνηθεί να γίνει...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τα παραμύθια της Κυβέρνησης.



Έχω πει πολλές φορές ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου δεν γίνεται για να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων και μην παραμυθιάζεστε από αυτές τις εξαγγελίες.
Όλα γίνονται για να μαζέψουν ζεστό χρήμα γιατί είναι ανίκανοι να μαζέψουν από αλλού....
Μην ξεχνάτε ότι από την εποχή του πιο άχρηστου  υπουργού του Παπακωνσταντίνου συζητούσαν για την αύξηση αλλά ακόμα και αυτοί οι πασόκοι που μας έφτασαν εδώ δεν τόλμησαν να ανεβάσουν την τιμή.
Έρχεται όμως το κομάντο της Ευρώπης ο Αντώνης και με το παραμύθι της πάταξης της λαθρεμπορίας, πάρε μαλάκα Έλληνα 1,50 ευρώ το λίτρο στο κεφάλι....
Φυσικά ο Αντωνάκης και οι υπόλοιποι δεν θα κρυώνουν τον χειμώνα, όμως θα σου πουν ότι καίγεται η ψυχή τους που τουρτουρίζεις και ότι λυπούνται πάρα πολύ για τον παππού η την Γιαγιά που βρέθηκαν νεκροί από το κρύο στο σπίτι τους.
Αλλά ρε Έλληνες γιατί φωνάζεται αφού ο Αντώνης το ξεκαθάρισε ότι σε δύο χρόνια θα είμαστε χώρα μοντέλο.
Ναι ρε σε δύο χρόνια μπορεί και να γίνουμε Δανία του νότου που έλεγε ένας αξέχαστος κόπανος.
Γιατί σε δυο χρόνια πολλοί θα έχουν βρει δουλειά σε κάποιο Γερμανικό εργοστάσιο που θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει και θα σου δίνουν 350 ευρώ, θα δουλεύεις 6 η 7 ημέρες για 9 - 10 ώρες, και θα σε απολύουν οπότε γουστάρουν χωρίς αποζημίωση.
Μικρή σημασία όμως θα έχουν όλα αυτά γιατί μετά από δυο χρόνια αφού πια δεν θα έχεις το κουράγιο και την διάθεση να διαμαρτυρηθείς, θα ψάχνεις για δουλειά ακόμα και για 10 ευρώ μεροκάματο προκειμένου να ταΐσεις τα παιδιά σου και να φας και εσύ ένα ξεροκόμματο και θα λες ευχαριστώ... 
Εύλογα κάποιος θα πει τι προτείνεις ρε φίλε ; Όμως δεν είναι δικιά μου δουλειά να προτείνω. 
Προτάσεις κάνουν αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν και οι πολίτες επιλέγουν αυτόν που θέλουν.
Για να μην παρεξηγηθώ όμως να ξεκαθαρίσω ότι πιστεύω πως αν έρθει ποτέ στην εξουσία ο μικρός Αλέξης (παναγία μου) αυτά που προανέφερα θα είναι παραμυθάκια μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε με τον μικρό μάγο. Αυτός και οι φασιστοσυνιστώσες του είναι ικανοί να μας βάλουν και δελτίο στα τρόφιμα.
Μην πει κανείς τι λέει αυτός ο βλάκας πρωί - πρωί, γιατί επειδή ακριβώς είναι άσχετοι γίνονται πολλοί επικίνδυνοι για την χώρα.  
ΠΗΓΗ:zouzouniblog.blogspot.com

"Παραλύει" η Δικαιοσύνη


Παραλύει η Δικαιοσύνη
Από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2012 «παραλύει» το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε 20ήμερη αποχή, λόγω των δρομολογούμενων περικοπών των αποδοχών τους.
Ειδικότερα, οι δικαστές του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και για 20 ημέρες μετά, να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10.30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου (3.30 μμ).
Παράλληλα, το 20ήμερο αυτό διάστημα αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη αποφασίσει εξαήμερη αποχή από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012 και οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10 πμ έως το τέλος του ωραρίου τους. Επίσης, στο εξαήμερο αυτό, δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση απόφασης ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου.
Εξάλλου, μεθαύριο, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, συνέρχονται οι διοικητικοί δικαστές για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος θα λάβουν και αυτά τις σχετικές αποφάσεις τους. 
ΠΗΓΗ:epikaira.gr

Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ανατολής δεν έπρεπε να την δεχθούμε στην Ευρώπη


Ζισκάρ Ντ' Εστέν: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ανατολής δεν έπρεπε να την δεχθούμε στ
Έναν παραδοσιακό «φίλο» χάνει η Ελλάδα όπως φαίνεται, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, είπε πως η χώρα μας είναι μία χώρα της Ανατολής και κακώς έγινε δεκτή στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Από την στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη άποψη δεν βγαίνει από τα χείλη ενός εν ενεργεία πολιτικού που θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για μικροπολιτικούς σκοπούς, πρόκειται πραγματικά για μία δήλωση-βόμβα.
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel λοιπόν παρουσιάζει μία κοινή συνέντευξη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, στην οποία οι δύο άνδρες μιλούν για την ιστορική διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα λάθη που έχουν γίνει, αλλά και πώς θα πρέπει να πορευτεί η ευρωπαϊκή οικογένεια στο μέλλον.
«Θυμάμαι Χέλμουτ πως είχες επιφυλάξεις για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981. Ήσουν προφανώς σοφότερος από εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος άλλοτε ήταν ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας και της συμμετοχής της στην Ένωση.
Οι δύο άνδρες ταυτίζονται στο ότι η Ευρωζώνη θα βγει αλώβητη από την κρίση, ωστόσο επισημαίνουν πως δεν θα έπρεπε να γίνει καμμία άλλη χώρα δεκτή πλην της Πολωνίας.
«Ήδη 17 χώρες είναι πάρα πολλές» ανέφερε ο Χέλμουτ Σμιτ. Στην συνέχεια ο πρώην καγκελάριος τόνισε την ανάγκη η Ευρωζώνη να είναι «μίας ταχύτητας» προκειμένου να οδηγηθεί στο μέλλον σε μία ομοσπονδία τύπου Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως εάν δεν μπορούμε ως χώρα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που απορρέουν από την συμμετοχή στο κοινό νόμισμα, τότε να αποχωρήσουμε μόνοι μας.. «¨Όταν είσαι μέλος κάποιας ομάδας πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες», κατέληξε. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Τρόμος! Ενοικιαστές δολοφόνοι – Νέος τρόπος ληστείας μετά φόνου – Παγίδα το ενοικιαστήριο



- Τρεις νεκροί με την ίδια μέθοδο 
- Εμφανίζονται ως υποψήφιοι ενοικιαστές και σκοτώνουν χωρίς έλεος
- Διπλό φονικό στα Καμίνια, έπνιξαν γυναίκα στα Γιάννινα
Δεν είναι απλοί κλέφτες. Είναι στυγνοί δολοφόνοι. Η μέθοδός τους απλή, όσο και δολοφονική.
Αναζητούν αγγελίες ή ενοικιαστήρια διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες. Επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη, κλείνουν ραντεβού για να δουν, όπως προφασίζονται, το διαμέρισμα και όταν τα ανυποψίαστα θύματα ανοίξουν τη πόρτα χτυπούν χωρίς έλεος.
Με την ίδια μέθοδο σε δυο διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας στα Καμίνια του Πειραιά και στα Γιάννινα οι δράστες έχουν αφήσει πίσω τους τρεις νεκρούς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελληνοϊταλική συνεργασία για τον αγωγό φυσικού αερίου- Συνάντηση Παπαγεωργίου-Glaentzer



Η πορεία της συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας για την από κοινού υποστήριξη της δημιουργίας του νότιου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου με τον πρεσβευτή της Ιταλίας Claudio Glaentzer.
Ο νότιος διάδρομος αφορά την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο, σε πρώτη φάση από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Η επιλογή από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του Σαχ Ντενίζ του αγωγού που θα τροφοδοτηθεί με αέριο μεταξύ των δύο εναλλακτικών που έχουν απομείνει στην «κούρσα» (είναι οι αγωγοί Ναμπούκο και TAP) αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος αποτελεί την τέταρτη οδό για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος είναι η Ελλάδα και η κίνηση αυτή στοχεύει να φέρει το άφθονο αέριο από την περιοχή της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής, στο μέλλον, στις ευρωπαϊκές αγορές.
Όπως τονίζεται στη μελέτη, η Ελλάδα χάρη στη γεωγραφική της θέση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να διαφοροποιήσει τις πηγές τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο, κατασκευάζοντας αγωγούς μεταφοράς αερίου από την περιοχή της Κασπίας προς τις αγορές της ΕΕ.
Το 2012 η κοινοπραξία θα επιλέξει εταίρο για τη μεταφορά του αερίου της μέσω αγωγών προς την Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να προσφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως από το 2018. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανακατατάξεις Λόγω Κρίσης στην Εμπορία Πετρελαίου



Με το… αριστερό αναμένεται να μπει το φθινόπωρο για τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα πρατήρια καυσίμων, καθώς αναμένεται νέα υποχώρηση της ζήτησης σε μια περίοδο που ήδη μεγάλο μέρος του κλάδου έχει φτάσει –ή και έχει… ξεπεράσει- τα όριά του.
Αν και επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η πτώση στη ζήτησης για καύσιμα κατά την τελευταία διετία προσεγγίζει το 25%. Ειδικότερα, για το α΄ εξάμηνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Revoil, κ. Γεώργιος Ρούσσος μιλά για μια υποχώρηση γύρω στο 15%, ενώ πολύ κοντά (στο -14%) βρίσκεται και εκτίμηση της διοίκησης της ΕΛΙΝΟΪΛ.
Πέραν αυτού, όμως, ακόμη χειρότερες είναι οι προοπτικές για την πορεία της ζήτησης μέσα στους επόμενους μήνες. Από τη μια πλευρά η συνεχιζόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και από την άλλη η αναμενόμενη εξίσωση του φόρου μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, προβλέπεται να επιδράσουν αρνητικά.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παραχωρούνται 40 ακατοίκητα νησιά σε ιδιώτες


Παραχωρούνται 40 ακατοίκητα νησιά σε ιδιώτες
Μιλώντας στο Bloomberg ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Α. Ταπραντζής υποστήριξε πως το Ταμείο έχει εντοπίσει περίπου 40 νησιά, κατόπιν εξέτασης ενός καταλόγου 562 νησιών από τα 6.000 που βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία. «Βρήκαμε τοποθεσίες με καλό έδαφος, κοντά σε ηπειρωτική χώρα, που διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» δήλωσε.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500.000 τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατ. τ.μ., τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου τουριστικών θέρετρων με ενοικίασή τους από 30 έως 50 χρόνια, ανέφερε. Ξεκαθάρισε πως η υφιστάμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο αμέσως, κάτι που δεν επιδιώκουμε και εμείς, είπε, διευκρινίζοντας πως προαπαιτούμενο είναι να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτους.
Απέκλεισε δε την πώληση νησιών: Τα έσοδα δεν θα ήταν υψηλότερα από εκείνα της ενοικίασης ενώ η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις εάν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.
Το Bloomberg πάντως κάνει ειδική αναφορά στις Φλέβες και σε σύμπλεγμα τριών νησιών κοντά στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής στις 2 Σεπτεμβρίου, υπάρχει μια πρώτη λίστα με 25 νησιά και βραχονησίδες που μπορούν να αξιοποιηθούν. Η συνολική τους έκταση είναι 15.500 στρέμματα και πρόκεται για ακίνητα κοντά σε τουριστικές περιοχές. Τρία νησιά βρίσκονται στα Σύβοτα, σύμπλεγμα νησιών στην Αλλόνησο, κοντά στη Μήλο, τη Σύρο, τον Πόρο, η γνωστή Φαλκονέρα, νησιά δίπλα στη Σπιναλόγκα και οι Νήσοι Νέων Στύρων στην Εύβοια. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Στην Βουλή οι λαθρέμποροι καυσίμων



Είναι ντροπή πλέον για ολόκληρο το ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει ότι δεν ξέρει τους λαθρέμπορους καυσίμων που από το 1993 (που απελευθερώθηκαν οι τιμές των καυσίμων) κλείνουν (το 2013) 20 χρόνια οργανωμένης και γνωστής στους πάντες, σχεδόν, επίσημης δράσης. Το μοναδικό ελληνικό φαινόμενο της τεράστιας διαφοράς τιμών από πρατήριο σε πρατήριο συνδέεται σαφώς και με το λαθρεμπόριο. Δεν χρειάζεται συνεπώς ειδική γνώση. 
Είναι όμως «ντροπή» γιατί οι λαθρέμποροι καυσίμων «προσέφεραν» πολλά λεφτά στον κρατικό κορβανά αν σημειώσουμε μόνο αυτά που λένε οι βενζινοπώλες και δεν διαψεύδουν οι εταιρείες. Ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων κρατάει 30-50 λεπτά ακριβότερες τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι χωρίς λαθρεμπόριο θα μπορούσαμε να είχαμε μέχρι και 50 λεπτά φθηνότερα καύσιμα. Όσο όμως οι τιμές είναι ψηλές ο κρατικός κορβανάς έχει κέρδος από τον φόρο κατανάλωσης. 
Αυτό δεν είναι «προσφορά» στο ελληνικό κράτος; 
Θα μου πείτε ότι το κράτος χάνει λεφτά από τα λαθραία. 
Σιγά τα αβγά… 
Μήπως ξέρει το κράτος πόσα χάνει και από πού χάνει; Όταν συνταξιοδοτεί για αντιστασιακούς αγέννητους την περίοδο της αντίστασης… οδηγούς αγώνων για ανάπηρους… και σκοπευτές για τυφλούς, έσταξε η ουρά του γαϊδάρου να φάνε λίγα λεφτά και οι λαθρέμποροι καυσίμων; 
Άλλωστε όπως αποδείχθηκε μέσα στην 20ετία 1993-2013 οι λαθρέμποροι προσέφεραν «πολύμορφο έργο» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΗ: Στα 32,9 εκατ. ευρώ η Αποζημίωση για την Option στη ΔΕΠΑ



Στα 32,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση που θα λάβει η ΔΕΗ σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο αποσύρεται από το δικαίωμα αγοράς (option) στη ΔΕΠΑ, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Επιχείρησης την Πέμπτη.
Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή πέντε δόσεων από τη ΔΕΠΑ για οφειλές της ύψους 94 εκατ. ευρώ, με συνέπεια στις 28.2.2013 να έχει απομείνει ένα υπόλοιπο 47 εκατ. ευρώ που θα αφορά την εγγύηση της ΔΕΗ για το φυσικό αέριο που θα προμηθευτεί το 2013.
Με βάση το Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού με το ΤΑΙΠΕΔ που αφορά το Δικαίωμα Αγοράς της ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ και το ΤΑΙΠΕΔ συμφωνούν στην κατάργηση του Δικαιώματος Αγοράς της ΔΕΗ έναντι καταβολής στη ΔΕΗ αποζημίωσης ύψους €32,9 εκατ. Στο ποσό αυτό κατέληξε η εταιρία Citigroup Global Markets Limited υπό την ιδιότητα του ανεξάρτητου εκτιμητή, με αντικείμενο την εκτίμηση από την τελευταία της αξίας του Δικαιώματος Αγοράς και ειδικότερα της αποζημίωσης που θα δικαιούτο η ΔΕΗ σε περίπτωση παραίτησής της από το Δικαίωμα Αγοράς. 
Οι βασικοί όροι του Σχεδίου Ιδιωτικού Συμφωνητικού συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΠΑ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας την Παρασκευή 14.09.2012. Το εν λόγω Σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι το τελικό καθαρό ποσό που επιστρέφεται στη ΔΕΗ για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων με τη ΔΕΠΑ έως και 31.12.2011 ανέρχεται σε €94,091 εκατ. (οφειλή της ΔΕΠΑ προς τη ΔΕΗ €120,5 εκατ., οφειλή της ΔΕΗ προς τη ΔΕΠΑ € 26,4 εκατ.).  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προς κ.κ. Βενιζέλο, Κουβέλη, Μανιτάκη: Ο ιδιωτικός τομέας αιμορραγεί. Γιατί κόπτεσθε για το Δημόσιο;



Πολύ πρόσφατα, στις 6 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας για το μήνα Ιούνιο του 2012, που έφτασε στο εφιαλτικό νούμερο 1.216.410, ήτοι ποσοστό 24,4%.
Όσο κι αν ψάξει κανείς, μέσα στον αριθμό αυτό των ανέργων δεν θα βρει ούτε έναν δημόσιο υπάλληλο. Αντίθετα, θα συναντήσει μία μεγάλη πλειοψηφία ιδιωτικών υπαλλήλων, οι οποίοι βιώνουν, περισσότερο από τον καθένα, τις συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των συνεπακόλουθων μεταβολών στο εργασιακό τους περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από την αρχή του χρόνου και μέσα σε μόλις έξι μήνες, ο αριθμός των νέων ανέργων έχει φτάσει τις 182.903 -όλοι προέρχονται, φυσικά, από τον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, δε, και όσο η... θεωρητική κουβέντα και το «τρικ» με τις μετακινήσεις υπαλλήλων του Δημοσίου συνεχίζεται, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που βρέθηκαν εκτός της αγοράς εργασίας έχουν ανέλθει περίπου σε 600.000.
Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς, ότι όλο και κάποιος πολιτικός αρχηγός, υπουργός ή κυβερνητικός παράγοντας θα ένιωθε άβολα στη θέση του για την εξέλιξη αυτή. Όλο και κάποιος αρμόδιος θα είχε «πατήσει πόδι», θα είχε υψώσει ανάστημα απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών και θα είχε πει: «Αιδώς, κύριοι! Ως εδώ και μη παρέκει. Πρέπει να μπει, επιτέλους, ένα "φρένο" στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα». Φευ... Προσωπικά τουλάχιστον, δεν θυμάμαι να το έκανε κανένας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πορτογαλία: «Όχι» στην υπερβολική λιτότητα λέει το ΔΝΤ!



Συστάσεις προς την Πορτογαλία να μην υιοθετεί υπερβολικά μέτρα λιτότητας και να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσει την παραγωγικότητα απηύθυνε σήμερα το ΔΝΤ.
Αν γίνονται μόνο περικοπές στον προϋπολογισμό, η οικονομία δεν θα επιβιώσει, δήλωσε ο Αμπέμπε Σελασιέ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λισαβόνα.
Η τρόικα, η οποία ολοκλήρωσε την Τρίτη την πέμπτη επίσκεψή της στην Πορτογαλία, συνέστησε να χαλαρώσουν οι στόχοι της χώρας για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος. Συγκεκριμένα, θα επιτραπεί φέτος στη Λισαβόνα ένα έλλειμμα 5% επί του ΑΕΠ της και 4,5% για το 2013, ενώ προηγουμένως είχαν συμφωνηθεί όρια 4,5% και 3% αντιστοίχως.
Η Πορτογαλία θα πρέπει στη συνέχεια να μειώσει το έλλειμμά της στο 2,5% το 2014, αν η σύσταση εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και το συμβούλιο του ΔΝΤ.
Οι στόχοι χαλάρωσαν ώστε να αποφευχθεί μια «υπερβολική ένταση» στην οικονομία, δήλωσε ο Σελασιέ σε συνέντευξή του. Αρνήθηκε πάντως πως η τρόικα πίεσε την Πορτογαλία να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και να αυξήσει αυτές των εργαζομένων.
«Η επίλυση του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας μειώνοντας απλώς τους μισθούς δεν θα φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο Σελασιέ. Εκτός από τη μείωση των δαπανών, «είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε επίσης μεταρρυθμίσεις που να βελτιώνουν την παραγωγικότητα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ΕΕ και ΔΝΤ χορήγησαν το 2011 στήριξη ύψους 78 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Το video που προκαλεί ταραχές στον ισλαμικό κόσμο!

Εκβιάζουν το ΘΕΜΑ να μην προσφέρει φθηνά καύσιμα


Εκβιασμό από τους πετρελαιάδες καταγγέλει ο Θέμος
Τα αδίστακτα κυκλώματα που θησαυρίζουν με τα καύσιμα, και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες που δεν θέλουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, για να ωφεληθεί ο αναγνώστης καταναλωτής ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ –ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. Μεγαλοστελέχη τους, του εμπορικού ή και του δημοσιογραφικού χώρου τηλεφωνούν στις εταιρίες που συνεργάζονται με το ΘΕΜΑ για να ρίξουν τις τιμές στα καύσιμα και όχι μόνο, απειλούν, ή προωθούν δημοσιεύματα καθαρά εκβιαστικού χαρακτήρα, για να τους αναγκάσουν να κάνουν πίσω. Ε, λοιπόν, να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουμε, όπως καλά γνωρίζουν, αλλά και με την αρωγή της Δικαιοσύνης!
Είναι αδιανόητο την ώρα που όλοι οι πολίτες, αναγνώστες μας  ή μη ,πένονται, να προσπαθούν να σταματήσουν με «νταβατζηλίκια» τα κουπόνια για φθηνά καύσιμα, κι όχι μόνο, που εισήγαγε στην αγορά με επιτυχία το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Οπως είπαμε από καιρό, εμείς που πρώτοι λανσάραμε τις μεγάλες προσφορές με DVD  και CD, τώρα στραφήκαμε απ’ ευθείας ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ για να τον βοηθήσουμε στην όλο και πιο δύσκολη εποχή που βιώνει. Μετά την επιτυχία που ‘χαν τα κουπόνια για τα σούπερ-μαρκετ καταφέραμε να προσφέρουμε απ’ αυτή την Κυριακή και κουπόνια για καύσιμα φθηνότερα κατά 16 λεπτά το λίτρο ( Όταν όλος ο κόσμος ψάχνει για τιμές κατά 2-5 λεπτά από πρατήριο σε πρατήριο). Ε, λοιπόν, αμέσως μετά την ανακοίνωση της προσφοράς μας άρχισαν οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ εναντίον των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε για το καλό του κάθε Έλληνα, με σκοπό να φοβηθούν και να σταματήσουν οι προσφορές.
ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Γιατί όμως δεν κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αντί να ασκούν απίστευτες πιέσεις για να σταματήσει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Γερμανοί δοκίμασαν ισχυρό λέιζερ κανόνι


лазер хулиганство лазер
Το γερμανικό παράρτημα της εταιρείας MBDA δοκίμασε με επιτυχία ένα λέιζερ κανόνι ισχύος 40 κιλοβάτ.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της εταιρείας, σε λίγα δευτερόλεπτα το κανόνι κατέκαψε ένα βλήμα οβιδοβόλου και μια ατσάλινη επιφάνεια πάχους 40 χιλιοστών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της MBDA Πέτερ Χαϊλμάγερ στο αμέσως προσεχές μέλλον παρόμοιο λέιζερ όπλο μπορεί να χρησιμοποιείται σε εχθροπραξίες. Τα κανόνια ακτίνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλήγματα ακριβείας εναντίον στόχων σε μεγάλη απόσταση. Πέραν αυτού το λέιζερ όπλο, χάρη στην ακρίβειά του, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μη επιθυμητών παράπλευρων απωλειών. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ναυτιλιακά Καύσιμα: Νέα Οδηγία Θεσπίζει Αυστηρότερα Όρια για την Περιεκτικότητα σε Θείο



Αυστηρότερα όρια στην περιεκτικότητα σε θείο των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα πλοία, θεσπίζει νέα οδηγία που υιοθέτησε προχθές, Τρίτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος είναι το αργότερο έως το 2020 να χρησιμοποιείται από όλα τα πλοία καύσιμο με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο.
Αυτό θα συμβάλει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚ, στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις ευρωπαϊκές ακτές και στη μείωση των 50.000 πρόωρων θανάτων που καταγράφονται ετησίως λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλούν τα πλοία.
Η έκθεση εγκρίθηκε με 606 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 13 αποχές.
Όπως τόνισε η εισηγήτρια Sattu Hassi ( Φινλανδία) από την ομάδα των Πρασίνων, τα περισσότερα ρυπογόνα καύσιμα πλοίων έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επίσης ανέφερε ότι έως το 2020 η ατμοσφαιρική ρύπανση από τη ναυτιλία αναμένεται να ξεπεράσει αυτή που προκαλείται από τις χερσαίες εκπομπές γι' αυτό απαιτείται κατεπείγουσα δράση.
Η αλλαγή αποσκοπεί στην προσαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί στον Διεθνή Nαυτιλιακό Oργανισμό (IMO). Το γενικό όριο περιεκτικότητας σε θείο στις ευρωπαϊκές θάλασσες προβλέπεται να μειωθεί από 3,5% σε 0,5% μέχρι το 2020 ύστερα από επιμονή των ευρωβουλευτών να διαγραφεί κάθε διάταξη που θα επιτρέπει την αναβολή λήξης της προθεσμίας κατά πέντε χρόνια. Το καύσιμο που χρησιμοποιείται στη Βαλτική, τη Βόρεια Θάλασσα και τη Μάγχη θα πρέπει να πληροί το νέο διεθνές πρότυπο του 0,1% μέχρι το 2015.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι επήλθε ένας ικανοποιητικός συμβιβασμός, αν και υπήρξαν προσπάθειες για την επιβολή διατάξεων πέραν των όσων προβλέπονται από τη MARPOL. 
ΠΗΓΗ:energia.gr