Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

WWF: Υδρογονάνθρακες και η μάχη του αυτονόητου

Από το worldenergynews.gr
Το θέμα των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σχολίασε το WWF, σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ με εκπροσώπους του τμήματος προστασίας της φύσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναλυτικά: 

Εξορύξεις πετρελαίου: Φόβος ή Επαναστατικός Οίστρος

Από το liberal.gr
Δεν έχουν προλάβει να εμφανιστούν ακόμα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος και οι αντιδράσεις των κατοίκων έχουν ήδη κλιμακωθεί. Οι παρεμβάσεις της WWF με τις εκθέσεις της, «Υδρογονάνθρακες και η μάχη του αυτονόητου» και «Μύθοι και πραγματικότητα για τα ατυχήματα και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων», έχουν εγείρει δικαιολογημένες ανησυχίες.

Σε μια περιοχή της χώρας, στην οποία τα έσοδα από τον τουρισμό συμμετέχουν με 75% στο συνολικό παραγόμενο εισόδημα, είναι απολύτως..

Λυσσάνε να ξεπουλήσουν τα ΕΛΠΕ!

Από το iskra.gr
Λύσσαξε το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, γιατί αναβλήθηκε -δυστυχώς, δεν ματαιώθηκε- το ξεπούλημα του 50,1 των Ελληνικών Πετρελαίων σε ξένους πολυεθνικούς ομίλους.

Δύο τέτοιοι όμιλοι, υπό την ηγεσία της ελβετικής πολυεθνικής Glencore και της ολλανδικής Vitol, επρόκειτο να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά των ΕΛΠΕ, αλλά την τελευταία στιγμή, προφανώς μετά από..

Πώς η μόλυνση του αέρα μικραίνει το προσδόκιμο ζωής των παιδιών που γεννιούνται σήμερα

Από το worldenergynews.gr
Η ρύπανση του αέρα, τόσο στο περιβάλλον όσο και σε κλειστούς χώρους, «κόβει» κατά μέσο όρο 20 μήνες ζωής από το προσδόκιμο ζωής ενός παιδιού που γεννιέται σήμερα στη Γη.
Αυτό αποδεικνύεται σύμφωνα με τη νέα διεθνή επιστημονική έκθεση «Η κατάσταση του Παγκόσμιου Αέρα 2019» (State of Globar Air-SOGA).

Η ρύπανση του αέρα κόβει από το προσδόκιμο ζωής σχεδόν τόσους..

Η ζωή στα ΕΛΠΕ... συνεχίζεται : Θα διεκδικήσουν τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Από το energypress.gr
Αποφασισμένη να διεκδικήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΠΑ Εμπορίας φέρεται η διοίκηση των ΕΛΠΕ, τα χέρια της οποίας λύνονται μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού, προκειμένου να υλοποιήσει τον ενεργειακό μετασχηματισμό του ομίλου, και την είσοδο του στην αγορά φυσικου αερίου.

Σύμφωνα με όσα λένε στο "Energypress" πηγές της διοίκησης των ΕΛΠΕ, "η εταιρεία ενδιαφέρεται να "χτυπήσει" το πλειοψηφικό..

Κλειδί για την επόμενη ημέρα των ΕΛΠΕ οι αποφάσεις Λάτση - τα σενάρια και οι ευθύνες για το ναυάγιο

Από το energypress.gr
Τα πάντα ανοικτά είναι για την επόμενη ημέρα των ΕΛΠΕ, δίχως να αποκλείεται, όταν και εφόσον επιχειρηθεί να επαναληφθεί η προσπάθεια πώλησης ποσοστού του ομίλου, η πλευρά Λάτση να απόσχει από αυτήν, ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο από εκείνο του Δημοσίου, αρνούμενη να διαθέσει από κοινού μέρος του ποσοστού της.

Αυτή τη στιγμή, τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, δίχως ακόμη να έχουν ληφθεί αποφάσεις, καθώς είναι πολύ πρόωρο για κάτι τέτοιο, είναι τα εξής :

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το ΣΚΕΕΠ σας καλεί σε Ολομέλεια, την Δευτέρα 8/4/19 και ώρα 16:00, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με θέμα: 

Τρέχουσες εξελίξεις

Στην αγορά των βιοκαυσίμων τα ΕΛΠΕ – Εξασφάλισαν άδεια από το ΥΠΕΝ

Από το worldenergynews.gr
Χορηγήθηκε άδεια διάθεσης βιοκαυσίμων - βιοαιθέρων (ΕΤΒΕ) στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για χρονικό διάστημα δέκα ετών.
Όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η άδεια ισχύει για όλη την επικράτεια, με τους όρους και τις προϋποθέσεις των κατωτέρω παραγράφων:

1. Η εταιρεία οφείλει να διαθέτει:

ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) «Η διάλυση των συνδικάτων ή η χειραγώγησή τους»

Από το gsee.gr
Η για 2η φορά «απαγόρευση», με μεθόδους Κομματικής Μαφίας, της διενέργειας του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη αλυσίδα ανάλογων βίαιων και αποκρουστικών ενεργειών του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), που προσομοιάζουν με ακροδεξιές πρακτικές.

Προηγήθηκαν οι τραμπουκισμοί και οι βιαιότητες σε..

Rystad: Οι κανόνες του ΙΜΟ θα προκαλέσουν έλλειψη ναυτιλιακών καυσίμων το 2020

Από το worldenergynews.gr
Οι επικείμενες κανονιστικές ρυθμίσεις για το θαλάσσιο καύσιμο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού θα οδηγήσουν σε έλλειμμα 600.000 βαρελιών ημερησίως από πετρέλαιο εσωτερικής καύσης το 2020, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Rystad Energy.

"Εκτιμούμε ότι η παγκόσμια αύξηση..