Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι περιορισμοί υπάρχουν στην αναγνώριση πλασματικών χρόνων


Picture 0 for Ποιοι περιορισμοί υπάρχουν στην αναγνώριση πλασματικών χρόνων

Με τις διατάξεις του άρθρου 40  του ν. 3996/2011  που αντικατέστησαν το άρθρο 40 του ν. 2084/1992, δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους σε φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να θεμελιώσουν/κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή να προσαυξήσουν το ποσό της σύνταξής τους, αναγνωρίζουν από 01/1/2011 και μετά διευρυμένους πλασματικούς χρόνους με ή χωρίς καταβολή εισφορών.
Οι πλασματικοί χρόνοι αυτοί αφορούν σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 8 του ν. 3863/2010:
την στρατιωτική θητεία  (καθώς και τον χρόνο εφεδρείας και τον χρόνο φυλάκισης που δεν υπερβαίνει όμως τις 20 μέρες ), τις σπουδές για την απόκτηση ενός πτυχίου, τον χρόνο που αντιστοιχεί στον αριθμό των παιδιών που αποκτήθηκαν οποτεδήποτε  (1 έτος για το α΄ παιδί, 2 έτη για το β΄ παιδί και 2 έτη για το γ΄παδί, δηλ. συνολικά μέχρι 5 χρόνια), την ανεργία (μετά την υπαγωγή για πρώτη φορά στην ασφάλιση), την απεργία,  την γονική άδεια ανατροφής (που χορηγείται από τον εργοδότη), την επιδοτούμενη τακτική ανεργία και την επιδοτούμενη ασθένεια, τον χρόνο μητρότητας (κύησης και λοχείας), τον χρόνο φυλάκισης.
Σύμφωνα με τη ρητή διατύπωση των σχετικών διατάξεων, οι χρόνοι αυτοί, αφορούν αποκλειστικά ασφαλισμένους που θεμελιώνουν/κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τις αυξημένες χρονικές ή/ και ηλικιακές προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 01/01/2011 και μετά, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3863/2010.
Επομένως, δεν αναγνωρίζονται από όσους έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά μετά την 1/1/1993, εκτός από τις περιπτώσεις μητέρων ανηλίκων τέκνων που συμπληρώνουν τις 6000 ημέρες ασφάλισης από την 1/1/2013 και μετά, οπότε μπορούν για τη συμπλήρωση αυτού του χρόνου να αναγνωρίσουν πλασματικούς χρόνους του άρθρου 40 του ν.3993/2011. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βουτιά στο πετρέλαιο, αύξηση 45% στο φυσικό αέριο !




Ενώ η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης έχει βυθιστεί κατά 60% και πλέον σε σχέση με πέρυσι, τα νέα συμβόλαια φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί κατά 45%!
Τα στοιχεία προέρχονται από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και την ΕΠΑ Αττικής αντίστοιχα, και δείχνουν μια κατακόρυφη αύξηση στις νέες συνδέσεις φυσικού αερίου για το διάστημα Ιουλίου-Νοεμβρίου.
Το ακριβό πετρέλαιο έκανε «καλό», όπως δείχνουν τα στοιχεία, στις πωλήσεις της ΕΠΑ Αττικής, αφού πολλά από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε το τηλεφωνικό της κέντρο 1133 αλλά και τα αιτήματα μέσω του διαδικτύου, τελικά έγιναν νέα συμβόλαια.
Εν προκειμένω η εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2012, οπότε και ξεκίνησε η αναζήτηση του κοινού για λύσεις θέρμανσης, διπλασιάστηκε έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, και αυξήθηκε κατά 106%.
Πολλά από αυτά τα τηλεφωνήματα μετουσιώθηκαν σε νέες συμβάσεις. Έτσι, σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής στο διάστημα Ιουλίου-Νοεμβρίου, με έμφαση φυσικά στους δύο τελευταίους μήνες, τα νέα συμβόλαια για κεντρικές θερμάνσεις αυξήθηκαν στην Αθήνα κατά 45%.
Το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του συμβολαιοποιημένου όγκου (σε κυβικά μέτρα) κατά 16% και σε αύξηση των συμβολαιοποιημένων νοικοκυριών κατά 31%.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, μετά και την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, η μέση εξοικονόμηση ενός σπιτιού που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για το δίμηνο Οκτωβρίου– Νοεμβρίου, ανήλθε στο 38,2%.
Κλιματιστικά...
Ταυτόχρονα πολλοί καταναλωτές έχουν επιλέξει για φέτος τα κλιματιστικά καθώς η τελική τιμή της κιλοβατώρας είναι κατά 40% περίπου χαμηλότερη από την τιμή του πετρελαίου. Βέβαια αυτό ισχύει με βάση τα τωρινά δεδομένα. Η σχέση αυτή θα ανατραπεί καταρχήν από την 1η Ιανουαρίου οπότε και τα τιμολόγια της ΔΕΗ πρόκειται να αυξηθούν, και πολύ περισσότερο από τον Ιούλιο του 2013 όταν τα τιμολόγια ρεύματος θα απελευθερωθούν πλήρως.
Δεδομένου ότι τότε τα τιμολόγια του ρεύματος θα πρέπει να είναι κοστοβαρή, δηλαδή να αντανακλούν πλήρως το πραγματικό κόστος παραγωγής, αν λάβουμε υπόψιν τα κοστολογικά στοιχεία της ΔEH, οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις της τάξης του 30%, και για τις μικρές καταναλώσεις (μέχρι 800 κιλοβατώρες) ακόμη υψηλότερα.
Όσο για το πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικά στη νότιο Ελλάδα και στην Αττική οι παραγγελίες παραμένουν εξαιρετικά μικρές, ενώ το ίδιο ισχύει και στη βόρεια Eλλάδα.
Κύκλοι της αγοράς καυσίμων, έχουν αναπροσαρμόσει τις αρχικές τους προβλέψεις που μιλούσαν για πτώση φέτος της ζήτησης κατά 40% και εκτιμούν ότι θα φτάσει τελικά στο 50% με 60% κατά το δίμηνο Nοεμβρίου - Δεκεμβρίου, και ανάλογα με την ένταση του χειμώνα, ίσως και υψηλότερα. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ Αθώοι οι «σφαγείς» του UCK



Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο  της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία αθώωσε από όλες τις κατηγορίες τους  τρείς οπλαρχηγούς «σφαγείς» των ορθόδοξων Σέρβων κατα την περίοδο του πολέμου για το Κόσοβο. Συγκεκριμένα  αθώοι κρίθηκαν ο πρώην αρχηγός του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» UCK  Ραμούς Χαραντινάι, ο οπλαρχηγός  Λάχι Μπραχιμάι και  ο οπλαρχηγός Ιντρίζ Μπαλάι, και  το δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωσή τους, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο Balkanweb. Lajmet.com.
OI προαναφερόμενοι οπλαρχηγοί του UCK είχαν παραπεμφθεί στο «Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» με τις κατηγορίες των   « κατά συρροή δολοφονιών,  βασανιστηρίων  και απάνθρωπης μεταχείρισης αθώων πολιτών (γυναικόπαιδα , γέροι), εγκλήματα τα οποία είναι αντίθετα με τους νόμους και τα έθιμα του πολέμου"  σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διαβάστηκε από τον εισαγγελέα της υπόθεσης, Bakone Moloto.
Εν τω μεταξύ, στους δρόμους του Κοσσυφοπεδίου έχουν αρχίσει γιορτές για το την αθώωση των οπλαρχηγών του UCK  . Πολλοί πολίτες παρακολούθησαν τη συνεδρίαση απευθείας από την  ιστοσελίδα Balkanweb. Lajmet.com. αλλά και μπροστά από τεράστιες οθόνες που τοποθετήθηκαν στο Κόσοβο. Η δίκη των οπλαρχηγών του UCK ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπλοκάρει η επαναγορά ομολόγων – Βιάστηκε να πανηγυρίσει η κυβέρνηση




Τελικώς δεν είναι και τόσο αισιόδοξα τα πράγματα με την επαναγορά ομολόγων, όσο θέλει να τα παρουσιάσει ο κ. Στουρνάρας. «Εμείς δεν πρόκειται να πάμε στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για απιστία μετά από αγωγές και μηνύσεις μετόχων μας και των ασφαλισμένων μας. Εάν δεν διασφαλίσουμε 100% τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία με άλλους τρόπους δεν πρόκειται να δώσουμε το πράσινο φως στο νέο κούρεμα των ομολόγων μας».Την επισήμανση αυτή κάνουν μιλώντας  στο protothema.gr ενας κορυφαίος τραπεζίτης και ένας πρόεδρος ασφαλιστικού ταμείου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας για το νέο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου,  ως ένα από τα μέτρα για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο.
Η κυβέρνηση υπολογίζει κούρεμα για τίτλους συνολικού ύψους 62 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ βρίσκονται σε χαρτοφυλάκια ξένων τραπεζών και funds, τα 17 δισ. ευρώ διακρατούνται από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, τα 13 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα 2 δισ. ευρώ από ιδιώτες που συμμετείχαν στο PSI του περασμένου Φεβρουαρίου.
Όποια τράπεζα ή ασφαλιστικό ταμείο όμως συμμετάσχει  σε αυτή την διαδικασία, μαζί με το psi+ θα χάσει το 75 έως 80% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατείχε μέχρι πριν από το καλοκαίρι του 2011. Και τούτο διότι το νέο hair cut πάνω στα νέα ομόλογα θα είναι στα 2/3 της  τιμής τους.
Όπως γίνεται κατανοητό, η εθελοντική συμμετοχή σε μία τέτοια διαδικασία δεν είναι καθόλου αυτονόητη, πράγμα που μπορεί να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης για την οποία βιάστηκε να πανηγυρίσει η κυβέρνηση. 
ΠΗΓΗ:princeoliver.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Σημείο αναφοράς" για εξωγήινους, για τους ΕΛ ή στρατιωτικό μυστικό σχέδιο σε βουνό των Ιωαννίνων;




Στρατιωτική περιοχή σε σχήμα εμβρύου μέσα στη μήτρα σε βουνό των Ιωαννίνων. 
-Φαίνεται πεντακάθαρα ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος. 
-Στρατιωτικά ραντάρ σε "κυκλικό σχήμα μυαλού" στο κεφάλι του εμβρύου! 
-Μηχανήματα μετάδοσης και λήψης δεδομένων στη θέση της καρδιάς! 
Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
Μελέτησα πολύ το θέμα πριν να το δημοσιεύσω... Σίγουρα θα υπάρξουν αυτοί που θα αρχίσουν (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) ...
φαντασιοπληξίες, συνομωσιολογίες, χαζομάρες... και τα τοιαύτα.
Πρίν να σχολιάσετε όμως και να πείτε οτιδήποτε σας συμβουλεύω να μελετήσετε τις φωτογραφίες.
Είναι από το Google Earth απ΄ όσο παλιά μπορεί κανείς να δει έως σήμερα! 
Στην κορυφή λοιπόν αυτού του βουνού,  πολύ κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, υπάρχει στρατιωτική περιοχή που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα προς τοποθέτηση ραντάρ, αγνώστου εργασίας, αλλά και μηχανημάτων με δικές τους γεννήτριες. 
Σίγουρα υπάρχει υπόγειος χώρος, εφόσον υπάρχει καταπακτή, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι υπάρχει εκεί κάτω.
Έως εδώ ας πούμε όλα καλά...
Τι έχετε να πείτε όμως αν σας πω όμως πως η χαλικόστρωση που έχει διαμορφώσει το χώρο,  από ψηλά   δείχνει ένα έμβρυο μέσα στον πλακούντα, με εμφανή τον ομφάλιο λώρο; 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΙΩΝ Καλεί για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας




Μεγάλη Αλβανία ονειρεύονται και οι Αλβανοί των Σκοπίων, άρα δεν χτύπησε κάποιος  ιός τον Μπερίσα.
Ο ηγέτης της Ισλαμικής Θρησκευτικής  Κοινότητας των Σκοπίων, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Τζουρνάλ των Σκοπίων (Журнал) κάλεσε τους  μουσουλμάνους Αλβανούς να εργαστούν για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ.
Η τηλεόραση ομιλεί προεκλογική έκφραση του Ρετζέπι για να αποκτήσει την εύνοια των Αλβανών των Σκοπίων, πριν από την παραμονή των εκλογών για το αξίωμα του επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας.
Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι κάλεσε του μουσουλμάνους Αλβανούς να ενωθούν  σε μια χώρα που όπως είπε θα δημιουργήσει ο Αλλάχ.
Η βουλευτής των Σκοπίων Βαλεντίνα Μποζίνοφσκα αναφερόμενη στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας είπε ότι αυτές δεν συμβάλουν στην οικοδόμηση της συνύπαρξης των εθνοτήτων και της συνύπαρξης της διαφορετικότητας των θρησκειών.
Η ουσία όμως παραμένει, έχουμε ένα έθνος με μεγαλοιδεατισμός, και αλυτρωτικές βλέψεις, χωρίς ιδιαίτερο γεωπολιτικό βάρος. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι το κατευθύνουν, γιατί προφανώς θα το χρειαστούν στο άμεσο μέλον.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΦΟΡΟΜΠΗΧΤIΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ !...




Η πολυνομία, η αδιαφάνεια και οι συχνές αλλαγές που χαρακτηρίζουν το φορολογικό σύστημα επιτρέπουν τις ηθελημένες ή αθέλητες παρερμηνείες.
Ολη η Ελλάδα γνωρίζει ότι όχι μόνο κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της... φορολογίας, αλλά ότι είναι ολόκληρο σάπιο.
Αποκαλυπτική της απαράδεκτης κατάστασης η ερμηνεία νόμων με εγκυκλίους και εγκυκλίων με άλλες εγκυκλίους.
Το γαϊτανάκι των εγκυκλίων κρατάει δεκαετίες τώρα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.
Και τις συνέπειες πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ιδίως οι συνεπείς, καθώς και οι συνειδητά εργαζόμενοι υπάλληλοι, ενώ το χάος και την αδιαφάνεια αξιοποιούν οι φοροφυγάδες και οι επίορκοι υπάλληλοι.
Με τη φορολογική μεταρρύθμιση περίμενε κανείς σημαντικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση.
 Η προσδοκία είχε καλλιεργηθεί και με τις κατά καιρούς δηλώσεις για απλοποίηση, διαφάνεια, σύγχρονο φορολογικό σύστημα. Αλλά τελικά το σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας μυρίζει μούχλα και φανερώνει πως τελικά επικράτησαν οι φορομπήχτες της Καραγεώργη Σερβίας.
Ενα απλό παράδειγμα. Την ώρα που όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στην πάση θυσία ανάπτυξη, μόνο αναπτυξιακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση η κατάργηση της απαλλαγής των τόκων του στεγαστικού δανείου για την αγορά πρώτης κατοικίας.
Κι είναι να απορεί κανείς πώς θα πάρει εμπρός η οικονομική μηχανή αν δεν ξεκινήσει η ατμομηχανή της, η οικοδομή.
Την απάντηση την ξέρουν μόνο οι εμπνευστές της ρύθμισης που εμφορούνται από τη φορομπηχτική λογική, που μετά την κρίση κατάντησε την οικονομία κρανίου τόπο. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ REUTERS: Δανείστηκαν 122,79 δισ. ευρώ για να μην χρεοκοπήσουν + 48 δισ. ανακεφαλαιοποίηση!




Στο μυθώδες ποσό των 122,79 δισεκατομμυρίων ευρώ ανήλθε ο δανεισμός των ελληνικών εμπορικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης χρηματοδότησης (ELA - Emergency Liquidity Assistance) της Τράπεζας της Ελλάδος στα τέλη Οκτωβρίου!
Όπως μεταδίδει το Reuters (και έχουν καταπιεί τα "μποουκωμένα" ΜΜΕ της τραπεζικής διαπλοκής) οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει από τον ευρωπαϊκό ταμείο που ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη χρηματοδότησή τους συνολικά το παραπάνω ποσό!
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δεχόταν το συγκεκριμένο μήνα τα ομόλογά τους, και έτσι αύξησαν τον δανεισμό τους δια της πλαγίας κατά 19,1% (!) σε σχέση με τα 100,64 δισ. που αντλήθηκαν κατά το Σεπτέμβριο.
Τώρα ετοιμάζονται να εισπράξουν συνολικά επιδότηση 48 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους το 2012 και το 2013 και το μισό από αυτό το ποσό να κατευθυνεται στα ταμεία τους στις 13 Δεκεμβρίου.
Δηλαδή όταν η μισή Ελλάδα θα παγώνει επειδή δεν θα έχουν να πληρώσουν για καύσιμα θέρμανσης (μειωμένες οι παραγγελίες πετρελαίου κατά 75% σε σχέση με πέρσι) οι τραπεζίτες θα βάζουν στις τσέπες τους (γιατί από την στιγμή που δεν είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου μπαίνουν στις τσέπες τους), κάπου 28 δισ. ευρώ, τα οποία δανείζεται ο ελληνικός λαός για λογαριασμό τους!
Εκτός βέβαια από το παραπάνω ποσό των 122,79 δισ. ευρώ, το οποίο είναι δανεισμός για να διασωθούν από την χρεοκοπία! Και όλα αυτά για να "υπάρξει ρευστότητα στην αγορά", όπως λέει ο Α.Σαμαράς, τον οποίο όμως οι τραπεζίτες φροντίζουν να τον διαψεύδουν καθημερινά: Μειωμένη κατά 1,037 δισεκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 201! Δηλαδή και πήραν 122,79 δισ. ευρώ και μείωσαν την ροή χρηματοδοτήσεων στον ιδιωτικό τομέα!
Και τώρα τους καλεί ο Στουρνάρας να εξασκήσουν το πατριωτικό τους καθήκον και να "σπάσουν" τα ομόλογά τους στα 35 λεπτά ανά 1 ευρώ! Πιο πιθανό είναι να ... ξυρίσει ο Αρχιεπισκοπος την γενειάδα του, παρά να επαναγοράσουν οι τραπεζίτες στα 35 λεπτά τα ομόλογα. Εκτός και αν τους δώσουν κάτι άλλο που όχι απλώς θα ρεφάρει την απώλεια των 65 λεπτών ανά ευρώ, αλλά θα κερδίσουν τα διπλά..
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Στην BP απαγορεύτηκε να συνάπτει συμβάσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ




Στην βρετανική γιγαντιαία εταιρεία πετρελαίου - BP απαγορεύτηκε να συνάπτει συμβάσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η αμερικανική υπηρεσία προστασίας Περιβάλλοντος εξήγησε αυτή την απόφασή της με την χειροτέρευση του κύρους της εταιρείας μετά τη διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα το 2010.
Το 2010, στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ εξερράγη μία πετρελαϊκή εξέδρα της BP. Η απαγόρευση θα αρθεί όταν η εταιρεία θα παρουσιάσει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις ασφάλειας, που ισχύουν στις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr                      

UBS: Ανεβάζει στα 6,5 την τιμή στόχο για ΕΛΠΕ




Τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε διαδικασία μετεξέλιξης σημειώνει η UBS σε ανάλυσή της για την μετοχή. Η αναβάθμιση του διυλιστηρίου θα βελτιώσει την δυνατότητα της να αυξήσει την κερδοφορία και θα στηρίξει την δημιουργία νέων ταμειακών ροών.
Από την άλλη πλευρά, η πιθανή διάθεση του 36% των μετοχών σε ιδιώτες είναι πιθανό να προσφέρει και μια στρατηγική εξόδου από το 35% που κατέχει στη ΔΕΠΑ, ένα μερίδιο που η UBS αποτιμά σε περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Ο οίκος σημειώνει ότι έχει περιορίσει κατά 20% την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2012 και έκανε επουσιώδεις αλλαγές για τις επόμενες χρονιές. Μείωσε την μέση πρόβλεψη για το Net asset value (NAV) από 9,88 ευρώ/μετοχή σε 8,21 ευρώ/μετοχή, κίνηση που αντανακλά την εκτίμηση για την κερδοφορία και την πιθανότητα υψηλότερου κόστους δανεισμού.
Παρ’ όλα αυτά η τιμή-στόχος ανεβαίνει στο 6,5 ευρώ από 6 ευρώ στο κάτω άκρο της πρόβλεψης για το Net asset value το οποίο υπολογίζει μεταξύ 6,11 ευρώ/μετοχή και 10,32 ευρώ ανά μετοχή. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Λιβύη: Κίνδυνος διακοπής λειτουργίας σημαντικού διυλιστηρίου λόγω κινητοποιήσεων




Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται έξω από το κύριο διυλιστήριο πετρελαίου στη δυτική Λιβύη δημιουργούν τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του και πρόκλησης έλλειψης βενζίνης στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τρίπολη, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πετρελαίου. 
Μολονότι εξακολουθεί να λειτουργεί το διυλιστήριο, η διαδήλωση βετεράνων που τραυματίστηκαν στον πόλεμο, οι οποίοι ζητούν κυβερνητικές αποζημιώσεις, μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή της διανομής καυσίμου, σημείωσε ο υφυπουργός Όμαρ Σάκμακ. 
Οι κάτοικοι της Τρίπολης, οι οποίοι πανικοβλήθηκαν, σχημάτισαν απόψε μακριές ουρές στα πρατήρια βενζίνης για να προλάβουν μια πιθανή έλλειψη.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Θες 460 ευρώ τον μήνα για να σε καταρτίσουν; Δες τα νέα προγράμματα


Θες 460 ευρώ τον μήνα για να σε καταρτίσουν; Δες τα νέα προγράμματα

Τέσσερα προγράμματα που εξασφαλίζουν 55.000 θέσεις κατάρτισης νέων ηλικίας έως 29 ετών, έθεσε υπόψη των κοινωνικών εταίρων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Επί των προγραμμάτων θα αποφανθούν οι κοινωνικοί εταίροι την προσεχή Δευτέρα. Αναμένεται να λειτουργήσουν από τις αρχές του 2013 προσφέροντας δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε νέους με αμοιβές της τάξεως των 400-460 ευρώ. Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα.
Τα τέσσερα προγράμματα:
1.Το μεγαλύτερο πρόγραμμα προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, δίνει επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας σε 45.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών και προβλέπει κατάρτιση έως και 100 ώρες και τοποθέτηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ως «πρακτικά ασκούμενων» για απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας. Το πρόγραμμα θα μπορεί να διαρκεί πέντε μήνες. Οι ασκούμενοι θα παίρνουν 400 ευρώ αν είναι απόφοιτοι λυκείου και 460 ευρώ αν είναι πτυχιούχοι. Όσοι επιλεγούν, θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση κινδύνου.
2.Σε 7000 ανέργους ηλικίας έως 35 ετών, θα δοθούν επιχορηγήσεις προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Η επιχορήγηση θα φτάνει στα 10.000 ευρώ ενώ επιπλέον ποσό της τάξεως των 4000 ευρώ θα καταβάλλεται για τη φάση της συμβουλευτικής.
3.Σε 950 άνεργες γυναίκες που έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία θα δίδεται επιχορήγηση 20.000 ευρώ προκειμένου να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση ενώ θα επιδοτείται και η πρόσληψη ενός ανέργου.
4.Σε 3000 ανέργους νέους β’βάθμιας εκπαίδευσης, θα δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο και στον αγροδιατροφικό τομέα. 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Πως να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να μπείτε στο taxis!!


Πως να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να μπείτε στο taxis!!
Χωρίς τα ειδοποιητήρια αλλά μόνο με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ τους, μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν από σήμερα στις τράπεζες τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εκτύπωση του ειδοποιητηρίου.
Αν εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, τότε μπορούν να εξοφλήσουν και ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν τυπώσει από το διαδίκτυο ειδοποιητήριο πληρωμής τελών κυκλοφορίας μπορούν να απευθυνθούν στις παρακάτω τράπεζες: Γενική , Εθνική, Νέα Proton, Πειραιώς, Τ.Τ, Alpha , Κύπρου, Eurobank, FBB, Marfin, Millenium και Probank.
Με την καταβολή της οφειλής οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής καθώς από φέτος καταργήθηκαν τα αυτοκόλλητα σήματα.
Στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ, ή για οποιονδήποτε λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους ή όταν έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, με πράξη αστυνομικής Αρχής ή λόγω οφειλής τελών κυκλοφορίας. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΟΓΑ: Στα 67 χρόνια το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης




Στο 67ο έτος της ηλικίας τους δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.
Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας. 
Σημειώνεται ότι από την 1η του νέου έτους αυξάνεται στο 67ο έτος το όριο ηλικίας και για τους ανασφάλιστους υπερήλικους. Στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1948 και έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β’ εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013. 
Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα βιβλιάρια υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δεν θα ισχύουν.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Στις 11-14 Απρίλη 2013 το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ




Από την Πέμπτη 11 ως την Κυριακή 14 Απρίλη του 2013 θα πραγματοποιηθεί το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.
Αναλυτικά, ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΚΕ σημειώνει τα εξής:
«Η Κεντρική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε το 19o Συνέδριο του ΚΚΕ να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με τα παρακάτω θέματα:
1. Έκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ο Συνέδριο. – Πρόγραμμα του ΚΚΕ. – Καταστατικό του ΚΚΕ.
2. Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.» 
ΠΗΓΗ:.902.gr

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC Aνοίγει την "ψαλίδα" ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταρρέουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Προέλαση Χρυσής Αυγής



Δημοσκόπηση της VPRC δείχνει εμπέδωση της πολιτικής κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αρχίσει να καταγράφεται με σαφήνεια από τον Σεπτέμβριο,με +5% έναντι της ΝΔ, την τελευταία για δεύτερη στην σεριά δημοσκόπηση να υποχωρεί στα επίπεδα των εκλογών του Μα:ιου (συν το ποσοστό της ΔΗΣΥ), σταθερή την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 12,5% παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί από τους πάντες σε βάρος της.
Το ΠΑΣΟΚ πέφτει στην έβδομη θέση, το ΚΚΕ ενισχύεται και για πρώτη φορά φτάνει το 6,5%, το ίδιο ποσοστό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δείχνουν σταθεροί, με τα ερωτήματα για την δυναμική τους και την πολιτική τους πλατφόρμα να εξακολουθούν.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (όχι πρόθεση ψήφου), δηλαδή με αναγωγή των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 26,5%. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 12,5%. Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ εμφανίζονται στο 6,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ στο 5,5%. Το ΠΑΣΟΚ είναι έβδομο κόμμα με 5%. «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 6%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 16,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 9,5%, ενώ η επιλογή «κανένας» 51%. Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr