Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

200 Έως 600 Εκατομμύρια Ευρώ Ετησίως οι Ανείσπρακτοι Φόρους Από το Λαθρεμπόριο Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Από 200 έως 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο χάνει από ανείσπρακτους φόρους το ελληνικό Δημόσιο λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, τη στιγμή που το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που μας ζητούσαν οι δανειστές δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ., επισήμανε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και των ελλιπών παραδόσεων μέσω παρεμβάσεων στη λειτουργία των αντλιών.

Η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι η τροπολογία είναι αποτέλεσμα μιας μακράς προσπάθειας της κυβέρνησης, που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, καθώς και ότι το σύστημα της λαθρεμπορίας είναι πολύ βαθιά ριζωμένο στον παραγωγικό και οικονομικό ιστό της χώρας, ενώ οι μηχανισμοί αντιμετώπισής του πολύ αναποτελεσματικοί.

Έθεσε δε το ερώτημα ..

Πέντε στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το euro2day.gr
Από τα υψηλά των 52 δολαρίων που έπιασε η τιμή του πετρελαίου τον Ιούνιο, έχει κατρακυλήσει πάνω από 20% και έχει εισέλθει σε «bear market», εντείνοντας την πίεση που δέχονται τόσο οι πετρελαϊκές εταιρίες, όσο και οι χώρες με μεγάλη παραγωγή, οι οποίες ευελπιστούσαν μέχρι τώρα πως τα χειρότερα έχουν παρέλθει.

Παρουσιάζονται τα πέντε σημεία που εξετάζουν οι επενδυτές στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν το κατά πόσο η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου θα συνεχιστεί ή αν πρόκειται για πτώση, που εντάσσεται όμως σε πλαίσια ανάκαμψης.

Προσφορά και ζήτηση

Δύο χρόνια από τότε ..

4+1 οίκοι προειδοποιούν για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Εκεί που το πετρέλαιο φαινόταν να έχει αφήσει πίσω του τα χειρότερα, πορευόμενο σταθερά στον δρόμο της ανάκαμψης (τον Ιούνιο ξεπέρασε τα 50 δολάρια το βαρέλι μετά το χαμηλό 12 ετών και τα 27 δολάρια του Ιανουαρίου), οι πρόσφατες καθοδικές πιέσεις στην τιμή του "μαύρου χρυσού" (που έφτασε να χάνει και πάλι τα 40 δολάρια), φαίνεται πως ξύπνησαν τις… αρκούδες στην αγορά. Άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα το πετρέλαιο εισήλθε επισήμως στην bear market έχοντας απολέσει πάνω από το 20% της αξίας του από το υψηλό έτους  (52 δολάρια). Οι διεθνείς οίκοι χτυπούν τα πρώτα καμπανάκια, προβλέποντας συνέχεια στην πτώση των τιμών του αργού, ενώ χαρακτηρίζουν "εύθραυστη" την πρόσφατη ανάκαμψή του. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών μιλούν για διολίσθηση του πετρελαίου στην περιοχή των 30 δολαρίων πριν αρχίσει η πραγματική εξισορρόπηση της αγοράς. 

Τα "καλά" και τα "άσχημα" νέα της Παγκόσμιας Τράπεζας

Στις τελευταίες προβλέψεις της για το πετρέλαιο, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε..