Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Αίνιγμα: έχει ανεπανάληπτο βάρος και τσακίζει τους ανακριβείς ισχυρισμούς της προπαγάνδας "βρώμικης" ΜΚΟ. Τι είναι;


Από το greeklignite.blogspot.com
Έτυχε να δω σήμερα σε διάφορους ιστότοπους άλλη μια "τρομοκρατική" και φυσικά παντελώς ατεκμηρίωτη προπαγάνδα της ΜΚΟ, της οποίας οι φορολογικές της υποθέσεις δεν έχουν ελεγχθεί απ' το 1998, πως "διεθνώς οι πληθυσμοί των ψαριών, πουλιών, θηλαστικών, αμφιβίων και ερπετών έχουν ήδη μειωθεί κατά 60% σε λιγότερο από 50 χρόνια (1970 – 2014)". Πρόκειται για την έκθεση Living Planet Report 2018, που, αν θελήσεις να την κατεβάσεις, σε ρωτούν ποιος είσαι και γιατί κατεβάζεις την έκθεση! Για τέτοια διαφάνεια μιλάμε! Βεβαίως εμφανίζεται κι ένα "απλωμένο χέρι", να ζητά "donate" με διάφορα..

Τι είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη που βρέθηκε στο επίκεντρο;

Από το pronews.gr
Η αιγιαλίτιδα ζώνη (γνωστή και ως χωρικά ύδατα) αφορά την θαλάσσια ζώνη που εκτείνεται μέχρι και τα 12 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή των ηπειρωτικών και νησιώτικων χώρων, στην οποία το παράκτιο κράτος έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιοδοσία.

Το 1936 η Ελλάδα καθόρισε το εύρος των χωρικών της υδάτων στα έξι ναυτικά μίλια από τις ακτές. Σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Αντώνη Στυλιανού, ο λόγος που η Ελλάδα καθόρισε τότε τα χωρικά της ύδατα στα έξι ναυτικά μίλια οφειλόταν..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΕ.ΣΥ Β.Ε.Θ

 

Birol (ΙΕΑ): Αυξάνεται η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο- Έκρηξη στο LNG

Από το worldenergynews.gr 
Οι υψηλές τιμές πετρελαίου πλήττουν τους καταναλωτές και θα μπορούσαν επίσης να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους παραγωγούς, δήλωσε την Τρίτη 30/10/2018  ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Οι μεγάλες αναδυόμενες ασιατικές οικονομίες όπως η Ινδία και η Ινδονησία έχουν πληγεί φέτος από την άνοδο των τιμών του αργού οι οποίες παρά..

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Από το gsee.gr
Πριν από περίπου ένα μήνα και αφού είχαν προηγηθεί οι τραμπούκικες ενέργειες σε μια σειρά Συνδικαλιστικών Οργανώσεων μελών της ΓΣΕΕ από μεταφερόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ (αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές) στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις και έπεται συνέχεια, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ μέσω του καθοδηγητικού τους οργάνου της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί απεργία στις 8 Νοεμβρίου επειδή έτσι αποφάσισαν τα όργανά τους.

Εκλάβαμε ως κακόγουστο αστείο την απαίτησή τους η ΓΣΕΕ να προσχωρήσει «έτσι χωρίς πρόγραμμα» στο σχεδιασμό τους, ιδιαίτερα μετά..

Η ιστορία των πρατηρίων βενζίνης και η σημασία της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από το capital.gr
Πηγαίνοντας προς ένα συνέδριο στο Ann Arbor του Μίσιγκαν την περασμένη εβδομάδα, έκανα μια μικρή παράκαμψη στο Dearborn, για να επισκεφτώ το Μουσείο Καινοτομίας του Henry Ford. Ήθελα να δω πώς ήταν το ντεπόζιτο του Μοντέλου T.

Η σημασία του Μοντέλου T, το οποίο η Ford Motor Co. άρχισε να πουλά το 1908, είναι γνωστή: ήταν το πρώτο ευρέως προσιτό και διαθέσιμο αυτοκίνητο χάρη στις τεχνικές μαζικής κατασκευής που ανέπτυξε ο Henry Ford και τις οικονομίες κλίμακας που ακολούθησαν.

Αλλά υπάρχει μια άλλη, λιγότερο γνωστή πτυχή της ιστορίας του Μοντέλου Τ: ο ρόλος που διαδραμάτισε στην..

Έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων του «Πορθητή» στο «Αλάνια -1»

Από το worldenergynews.gr
Μετά την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία ξεκινά σήμερα τις δικές της ενέργειες για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με το γεωτρύπανο Fatih (Πορθητής).

Όπως όλα δείχνουν, η Τουρκία προχωρά, σε αυτό το στάδιο, με ερευνητικές γεωτρήσεις που από χρόνια επεξεργάζονται, με πρώτη..

ΠΣΕΕΠ : ΕΤΗΣΙΟΣ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγµατοποιηθεί ο ∆ιαγωνισµός Ζωγραφικής για τα παιδιά των εργαζοµένων στα ΕΛ.ΠΕ.
Στο διαγωνισµό µπορούν να λάβουν µέρος όλα τα παιδιά των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ ηλικίας από 5 έως 15 ετών, αγόρια και κορίτσια, χωρισµένα για την αξιολόγηση σε τρεις (3) κατηγορίες : 5-8 ετών, 9-12 ετών και 13-15 ετών.
Η επιλογή του θέµατος είναι ελεύθερη. Tα παιδιά µπορούν..

Πέντε νέα υπεράκτια μπλοκ στη Δυτική Ελλάδα για έρευνες υδρογονανθράκων σχεδιάζει να προωθήσει η ΕΔΕΥ

Από το worldenergynews.gr
Την επίσημη υποβολή ενδιαφέροντος από πετρελαϊκές εταιρείες για πέντε υπεράκτια μπλοκ υδρογονανθράκων στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, που θα προκαλέσει την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την παραχώρησή τους, θα επιδιώξει τους επόμενους 12 μήνες η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Αυτό επισήμανε χθες (30/10) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Δρ Γιάννης Μπασιάς, στην ομιλία του στο 3ο Workshop για..