Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Πούτιν: Σοβαρό πλήγμα για το δολάριο ΗΠΑ εάν οι εταιρείες πετρελαίου της Ρωσίας σταματούσαν να το χρησιμοποιούν

 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Παρασκευή, ότι χρησιμοποιούν το δολάριο ως εργαλείο οικονομικού και πολιτικού πολέμου και είπε ότι η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο διευθέτησης συναλλαγών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε άλλα εθνικά νομίσματα και το ευρώ.

Μιλώντας σε ένα ετήσιο οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν είπε ότι θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για το δολάριο ΗΠΑ εάν οι εταιρείες πετρελαίου..

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

 




Ο εμπρησμός σήμερα αυτοκινήτου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΚΘ, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τους σκοπούς και τους στόχους τέτοιων ενεργειών. Ένας εμπρησμός που γίνεται σ έναν πολυσύχναστο δρόμο και μάλιστα σε ώρα αιχμής και που θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα άγνωστοι “χάκαραν” ιστοσελίδες..

Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του ΕΚΘ

 


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του ΕΚΘ, που ήταν σταθμευμένο μπροστά στην είσοδο του κτιρίου. Η φωτιά που προκλήθηκε από το υλικό που τοποθέτησαν άγνωστοι στο όχημα, κατασβέστηκε χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί.

Η επιλογή της επίθεσης νωρίς το πρωί, όπου η κίνηση στο δρόμο μπροστά στο ΕΚΘ, το πάρκο στο σημείο, καθώς και το ανοιχτό κτίριο στο οποίο βρίσκονταν εργαζόμενοι και πολίτες είναι αυξημένη, μας προβληματίζει έντονα και δημιουργεί ..

Japan's Eneos restarts CDU at Kashima refinery

 



Eneos Corp, Japan's biggest refiner, restarted the 168,000-bpd No.1 crude distillation unit (CDU) at its Kashima refinery, east of Tokyo, after it was shut on May 11 due to system trouble, a company spokeswoman said.

The refiner, which is a unit of Eneos Holdings Inc, plans to restart the 105,000-bpd No.3 CDU at its Mizushima-B refinery, western Japan, in early..

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

 


Την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και δράση για την προστασία του περιβάλλοντος ενθαρρύνει  ο ΟΗΕ μέσω του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού.

Το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP) διοργανώνει ετησίως εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , η οποία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου σε περισσότερες από 100 χώρες.

Στο επίκεντρο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι..

Ενεργειακός «Διχασμός» στις ΗΠΑ: Δημοκρατικές Πόλεις vs. Ρεπουμπλικανικές Πολιτείες για την Κατάργηση του Φ. Αερίου στις Νέες Οικοδομές

 


Μία όλο και πιο έντονη διαμάχη εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ καθώς διάφορες πόλεις εξετάζουν τη σταδιακή κατάργηση του φυσικού αερίου για οικιακή μαγειρική και θέρμανση, επικαλούμενες ανησυχίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή, και τα κράτη προωθούν τις εν λόγω απαγορεύσεις. Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, το ζήτημα αντανακλά, σε μεγάλο βαθμό, τη διάσταση ανάμεσα σε Πολιτείες που κυβερνώνται από Ρεπουμπλικανούς και πόλεις μέσα σε αυτές που διοικούνται από Δημοκρατικούς. Ας σημειωθεί ότι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κυριαρχούν όλο και πιο πολύ απόψεις όπως..

Σκούφιας: Οι υδρογονάνθρακες έχουν ακόμη σημαντικό ρόλο να παίξουν στηρίζοντας την ενεργειακή μετάβαση

 


Η Ελλάδα είναι ήδη ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή, τη στιγμή που πολλές αγορές της περιοχής διψούν για φυσικό αέριο για την απανθρακοποίησή τους, όπως ανέφερε σήμερα στο All Things Energy Forum ο Ρίκαρντ Σκούφιας, πρόεδρος της ΕΔΕΥ. 

Η εκτίμησή του είναι ότι χρειάζονται νέα μοντέλα για την ενέργεια και στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα προχωρά..

Μπορούμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε την ενέργεια από μια μαύρη τρύπα;



 Θα μπορούσαν οι μαύρες τρύπες να είναι το κλειδί για το μέλλον της παραγωγής ενέργειας; Κάποιοι επιστήμονες το πιστεύουν. Και το μυστικό για τη συγκομιδή της ενέργειας τους βρίσκεται στις εκρήξεις ακτίνων γάμμα, τα πιο ισχυρά παροδικά αντικείμενα στο γνωστό σύμπαν. Αυτές οι εκρήξεις, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι το προϊόν του σχηματισμού μιας μαύρης τρύπας, είναι οι ισχυρότερες και φωτεινότερες εκρήξεις που υπάρχουν. Σε λίγα πεπερασμένα δευτερόλεπτα που διαρκεί μία από..

EIA: Μεγαλύτερη η μείωση στα αποθέματα πετρελαίου

 



Τα απoθέματα του crude μειώθησαν 5,08 εκατ βαρέλια, διπλάσια από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με την EIA.

Τα αποθέμα του διυλισμένου ήταν  385.000 βαρέλια με τον δείκτη που δείχνει την χρήση αυτών να..