Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Mitsubishi Heavy Industries Marine Machinery ολοκλήρωσε τη μετασκευή 80 πλοίων με καύσιμα χαμηλά σε θείο

Από το worldenergynews.gr
Εργασίες μετασκευής σε 80 πλοία της μεταφοράς LNG φορτίων, που αφορούσαν την εγκατάσταση συστήματος καύσης καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο, ολοκλήρωσε η Mitsubishi Heavy Industries Marine Machinery & Engine (ΜΗΙ-ΜΜΕ).

Σύμφωνα με τα Ναυτικά Χρονικά, οι εργασίες έγιναν προς συμμόρφωση των ναυτιλιακών εταιρειών με τις οδηγίες του IMO (International Maritime Organization), οι οποίες έγιναν γνωστές τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του IMO, όλα τα πλοία επιβάλλεται να καταναλώνουν καύσιμα που περιέχουν μόνο μέχρι 0,5% θείο.

Η οδηγία πρόκειται να τεθεί σε ..

Ιράν: Εξαγωγές 24 εκατομμυρίων βαρελιών συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την Ασία τον Ιανουάριο

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράν πραγματοποίησε εξαγωγές 24 εκατομμυρίων βαρελιών συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την Ασία κατά τον πρώτο μήνα του 2017, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Ιρανικού Πετρελαίου (NIOC) Ali Kardor.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, ο όγκος των εξαγωγών αργού πετρελαίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου του Ιράν αυξήθηκε από 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Επί του παρόντος, οι ασιατικές χώρες παραμένουν..

Το ΔΣ των ΕΛΠΕ ενέκρινε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για 39 ώρες εβδομαδιαίως από το 2018

Από το bankingnews.gr 
Η Σύμβαση εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία 94,3% από την γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εταιρία

Στην υπογραφή της Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση του ωραρίου εργασίας σε 39 ώρες εβδομαδιαίως από το 2018, προχώρησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος του Ομίλου, Στάθης Τσοτσορός, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η Σύμβαση εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία 94,3% από την γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εταιρία.

Ο κ. Τσοτσορός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εργασιακή ειρήνη και η διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς εργασίας περιλαμβάνονται στις στρατηγικές προτεραιότητες της διοίκησης, μαζί με την συνεχή αναβάθμιση της τεχνολογίας/τεχνογνωσίας, την εξωστρέφεια, την πλήρη εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσοτσορός τόνισε: