Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Βραζιλία: "Παγώνει" ο διακανονισμός των Vale και BHP Billiton για την οικολογική καταστροφή του 2015

Από το worldenergynews.gr
Στον «πάγο» μπαίνει για τα επόμενα δύο χρόνια η απόφαση της βραζιλιάνικης δικαιοσύνης με τις κολοσσιαίες εξορυκτικές Vale και BHP Billiton, οι οποίες έχουν κληθεί να καταβάλλουν το ποσό των 155 δισεκ. ρεάλ (περίπου 41 δισεκ. δολάρια) για την κατάρρευση του φράγματος, το 2015, που προκάλεσε μία ασύλληπτη οικολογική καταστροφή.

Η απόφαση απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίες ανέμεναν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΕΑ


Σε νέα ερευνητική γεώτρηση προχωρά η Energean στο οικόπεδο Καρίς το 2019

Από το energypress.gr
Η Energean ενημέρωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου Καρίς εντός της ισραηλινής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εξετάζονται και πρόσθετες γεωτρήσεις στο ανατολικό κομμάτι του Καρίς και στο οικόπεδο 12, όπου η Energean εξασφάλισε άδεια πριν από έξι μήνες στον πιο πρόσφατο αδειοδοτικό γύρο της χώρας. Θυμίζουμε επίσης, ότι..

Επιτάχυνση της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου από την Ασία, σύμφωνα με τον IEA

Από το worldenergynews.gr
Νέα στοιχεία για την πορεία της ζήτησης του φυσικού αερίου δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, αναφέροντας ότι προβλέπεται αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 1.6% μέσο όρο, φθάνοντας τα 4,1 δισ. κυβικά μέτρα μέσα στην επόμενη πενταετία.

Κινητήρια δύναμη αναμένεται να δώσουν..

Ενημέρωση για έκτακτο ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 25/6/18 πραγµατοποιήθηκε Έκτακτο ∆.Σ. στο οποίο κυριάρχησαν δύο θέµατα, το θέµα της Ιδιωτικοποίησης αλλά και το θέµα της Προστασίας των Προσωπικών ∆εδοµένων των µελών του Σωµατείου µας.

Όσον αφορά στο θέµα της ιδιωτικοποίησης, αποφασίσαµε να κλιµακώσουµε τον αγώνα µας µε τις ακόλουθες ενέργειες:

Ιταλός μετεωρολόγος: η "κλιματική αλλαγή" έρχεται με νέα "Μικρή Εποχή Παγετώνων";


Από το greeklignite.blogspot.com
Η παράνοια της κλιματικής απάτης έχει κατακυριεύσει το Σύριζα και κάθε δεύτερη φράση του αναπληρωτή ΥΠΕΝ κ. Φάμελου είναι "κλιματική αλλαγή", ωστόσο στη διπλανή μας Ιταλία τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στο ilmeteo.it δημοσιεύθηκαν προβλέψεις για τον καιρό το καλοκαίρι 2018 και το χειμώνα 2018-19, προβλέψεις που αποδίδονται πολύ εύγλωττα με την πιο πάνω εικόνα, που η λεζάντα της λέει "Il minimo solare provocherà una nuova era glaciale? Το ηλιακό ελάχιστο θα προκαλέσει μια νέα εποχή των παγετώνων;"

Πιο συγκεκριμένα, στις..

Δύο από τους πέντε φακέλους των μνηστήρων για τα ΕΛΠΕ φαίνεται να μη πληρούν τα κριτήρια

Από το energypress.gr
Σε δύο από τους πέντε φακέλους των υποψηφίων μνηστήρων για τα ΕΛΠΕ, εντοπίζονται σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα περισσότερα ερωτήματα ως προς το αν πληρούν τα κριτήρια για να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Αν και η ενδελεχής εξέταση δεν έχει ακόμη λήξει, εντούτοις η έρευνα εστιάζεται στο φάκελο της κοινοπραξίας Carbon Asset Management με την Alshaheen από το Κατάρ, και σε δεύτερη φάση σε αυτούς της ιρακινής Alrai Group Holdings Limited, και της ..

Περιορίζεται η εξερεύνηση πετρελαίου στη Νορβηγία

Από το worldenergynews.gr
Οι πετρελαϊκές εταιρείες αναμένεται να διανοίξουν 40-50 φρέατα εξερεύνησης  μακριά από τη Νορβηγία φέτος σε σύγκριση με 36 το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου.

Η νορβηγική υφαλοκρηπίδα εξακολουθεί..

Κατακόρυφη πτώση για τις εξαγωγές του πετρελαίου της Βενεζουέλας

Από το naftikachronika.gr
Μείωση κατά 32% έχουν σημειώσει οι εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου Μαΐου, αγγίζοντας τα 765.000 βαρέλια/ημέρα.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της κρίσης που βιώνει ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Βενεζουέλας. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών της και της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών της οι οποίες έχουν οδηγήσει..

Bloomberg: Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση με το πετρέλαιο και την απόφαση αύξησης της παραγωγής

Από το energypress.gr
Τα πιο δραματικά γεγονότα στην αγορά πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν στη Βόρεια Αμερική, ως αντίβαρο στη συγκέντρωση του ΟΠΕΚ στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc.

Η τράπεζα αναφέρει ότι η διακοπή λειτουργίας μιας εγκατάστασης πετρελαίου στον Καναδά θα μπορούσε να οδηγήσει τον «μαύρο χρυσό» σε έλλειψη στη Βόρεια Αμερική για όλο τον Ιούλιο, αλλά και σε συρρίκνωση των αποθεμάτων..