Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Με αφορμή την επίθεση στην Colonial Pipeline: Ασύμμετρη απειλή οι κυβερνοεπιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές - Ενδεικτικά παραδείγματα



Σε σημαντική απειλή για την ασφάλεια των υποδομών -κυρίως στον τομέα της ενέργειας- εξελίσσονται οι κυβερνοεπιθέσεις με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίθεση χάκερ στην Colonial Pipeline.

Η επίθεση αυτή οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας του μεγαλύτερου αγωγού μεταφοράς αμόλυβδης στις ΗΠΑ και σε παρέμβαση της ίδιας της κυβέρνησης για να..

Φάμελλος-Ξενογιαννακοπούλου: Ο ισχυρός ρόλος του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας

 


Συνάντηση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ)

Την άμεση ανάκληση της εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) προς τη Γενική Συνέλευση μετόχων του Ομίλου ΕΛΠΕ, με την οποία η ελληνική Πολιτεία απεμπολεί το δικαίωμα ορισμού της..

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα 10/05/21 στις 10:30 το πρωί, άνοιξε ο κύκλος επαφών με τα πολιτικά κόμματα από τα οποία με επιστολές μας, ζητήσαμε να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το κρίσιμο ζήτημα της απεμπόλησης του δικαιώματος ορισμού διοίκησης από το ελληνικό δημόσιο και γενικά ό,τι προκαλεί η επιχειρούμενη αλλαγή καταστατικού στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20 Μαΐου.

Ο υπεύθυνος τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος..

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2021

 








Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα την πρόταση του για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα το 2021.

ΠΣΕΕΠ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σάββατο 08/05/2021 τιμήσαμε τη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος της 8ης  Μαΐου 2015. Ο Μπάμπης, ο Αντώνης, ο Κώστας και ο Ραμαντάν αποτελούν για εμάς σύμβολα του διαρκούς αγώνα που δίνουμε για ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, για δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας απέναντί τους ότι η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί και η ασφάλεια ήταν, είναι και θα παραμείνει η πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ….

Την Παρασκευή 07/05/21 πραγματοποιήθηκε συνάντηση..

Ερώτηση Σκουρλέτη: Κίνδυνος για το Μέλλον του Ομίλου Εταιρειών «ΕΛΠΕ Α.Ε.» - Απεμπόληση Δικαιωμάτων του Δημοσίου και των Εργαζομένων

 


Τις σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου Εταιρειών «ΕΛΠΕ Α.Ε.», τις οποίες εισηγείται το ΔΣ της επιχείρησης σε βάρος των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, η οποία έχει ως θέμα: «Κίνδυνος για το μέλλον του Ομίλου εταιρειών “ΕΛΠΕ Α.Ε.” - Απεμπόληση δικαιωμάτων του Δημοσίου και των εργαζομένων στη διοίκηση».

Στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται ότι, σύμφωνα..

Αθρόα Επαναγορά Μετοχών από τους Μεγάλους του Πετρελαίου- Εντυπωσιακή Επιστροφή στην Κερδοφορία

 


Όλες οι αναφορές για το μέλλον του πετρελαίου παραπέμπoυν στο τέλος της εποχής του. Αυτό θα έπρεπε κανονικά να έχει απλουστεύσει τους κανόνες του δημόσιου διαλόγου και να πολλαπλασιάζει το παγκόσμιο περιβαλλοντικό ανάθεμα που συνοδεύει κάθε φράση με τις λέξεις "ορυκτά καύσιμα". Το τέλος της εποχής του πετρελαίου προαναγγέλει και η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) στην οποία υποστηρίζεται πως η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μειώσει αισθητά, στο μέλλον, τη ζήτηση  πετρελαίου και βενζίνης. Άλλες έρευνες θέλουν..

Είναι η Κίνα ο Μεγάλος Ένοχος για την Αύξηση των Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου;

 


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Rhodium Group η Κίνα ήταν υπεύθυνη για το 27% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2019 ενώ οι ΗΠΑ ευθύνονται για το 11% και η Ινδία για το 6,6% και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προκαλεί και τον μεγαλύτερο θόρυβο για το θέμα, μόλις το 6,4%. Επίσης βάσει στοχείων της πετρελαϊκής BP - βλέπε ΒΡ Statistical Review of World Energy 2020- η εταιρεία τοποθετεί..

Σιάμισιης: ESG, εξαγορές και συνεργασίες

 





Το επενδυτικό του στίγμα για την νέα πορεία των ΕΛΠΕ έδωσε ο CEO κ. Α.Σιάμισιης.

Αναφερόμενος στα κριτήρια των ESG και στην προοπτική τα παγκόσμια assets να φτάσουν για τον κλάδο τα 53 τρισ δολ το 2025.

Παράλληλα ο CEΟ των ΕΛΠΕ άφησε να εννοηθεί..

ΕΛΠΕ: Οι επενδύσεις σε μπλε, πράσινο υδρογόνο και φ/β - Μόνες τους οι ΑΠΕ δεν αρκούν

 


Eξειδίκευση των πλάνων για την πράσινη στροφή του Ομίλου των ΕΛΠΕ έκανε ο CEO κ. Α.Σιάμισιης σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής. Ειδικότερα ανέφερε για τις επενδύσεις που θα γίνουν στα διυλιστήρια:

Στο διυλιστήριο της Ελευσίνας προωθείται η υλοποίηση έργου ¨μπλε¨ υδρογόνου με μονάδα δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και ένα πιλοτικό έργο παραγωγής ¨πράσινου¨ υδρογόνου με ηλεκτρόλυση από ενέργεια..