Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΑΜΟΙΒΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται..

Η άγνωστη ιστορία του αρχαιότερου φάρου της ανθρωπότητας

Από το naftikachronika.gr
Ο θαλάσσιος δίαυλος ανάμεσα στο νότιο Πήλιο και τη Σκιάθο, όσο και αν φαίνεται ως ένα απλό και ακίνδυνο πέρασμα πλάτους μόλις 2,5 μιλίων, αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα περάσματα σε όλο το Αιγαίο και από την αρχαιότητα είχε χαρακτηρισθεί ως εξαιρετικά επικίνδυνο.

Εκεί, καταμεσής της θάλασσας βρίσκεται και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φάρους, που θεωρείται και ο αρχαιότερος για..

Δηλώστε συμμετοχή στην ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία 2019

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA και οι εταίροι του ένωσαν, για μία ακόμη φορά, τις δυνάμεις τους προκειμένου να διοργανώσουν εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες  ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ευρώπη από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Η φετινή ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας εξακολουθεί να στηρίζει..

Την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές

Από το energypress.gr
Στην 9η θέση μεταξύ του top-10 των πιο ακριβών σε κόστος βενζίνης χωρών σε όλο τον κόσμο διατηρεί τη χώρα μας η μέση τιμή βενζίνης που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το διεθνές παρατηρητήριο κόστους καυσίμων https://www.globalpetrolprices.com/ από την αρχή του χρόνου, η μέση τιμή της βενζίνης στη χώρα μας έχει αυξηθεί..

Τι θα ισχύσει για τους διαγωνισμούς ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών, Πτολεμαϊδα V, ΕΛΠΕ, ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με τον Κ.Χατζηδάκη

Από το worldenergynews.gr
Η αρχή του πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού θα διέπει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, όπως τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο WorldEnergyNews.
Κατά συνέπεια, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας δεν θα μπορούν να «κατέβουν» στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, και αντίστροφα.  

Ο υπουργός προσθέτει..

Bolsonaro (Πρόεδρος Βραζιλίας) : H πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσε να σαμποτάρει τη πετρελαϊκή δημοπρασία

Από το worldenergynews.gr
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro αμφισβήτησε την Παρασκευή 18/10/2019.
ότι η πετρελαιοκηλίδα βορειοανατολικά  της χώρας μπορεί να ήταν μια εγκληματική πράξη με σκοπό να βλάψει μια μεγάλη δημοπρασία πετρελαίου προγραμματισμένη για το Νοέμβριο.

"Συμφωνούμε ή όχι, έχουμε τη δημοπρασία..

Έρχεται το ψηφιακό ωράριο για όλες τις επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο - Όλο το σχέδιο Βρούτση

Από το mononews.gr
Με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και του λειτουργικού κόστους για 257.000 επιχειρήσεις αλλά και την καταβολή των υπερωριών και τον περιορισμό της μερικής απασχόλησης για περισσότερα από 2 εκατομμύρια εργαζομένους, έρχεται εντός του Νοεμβρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «ΕΡΓΑΝΗ IΙ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mononews», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης θα προχωρήσει στην εφαρμογή του «ψηφιακού ωραρίου» τον Δεκέμβριο για όλες τις επιχειρήσεις, ενώ στη συνέχεια..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ και έπειτα το Γενικό Συμβούλιο με τα εξής θέματα:

. Διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό
. Επιλογή διαπραγματευτικής ομάδας
. Εξουσιοδότηση στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ για απεργιακές κινητοποιήσεις

Σαν Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ συμμετέχουμε με τις δυνάμεις μας, ως μειοψηφία, σε αυτές τις διαδικασίες.

Πάγια θέση μας είναι..