Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο για την Energiewende: "μπάχαλο η ενεργειακή πολιτική".


Από το greeklignite.blogspot.com
Η ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας, η διαβόητη Energiewende, για ακόμα μια φορά συγκεντρώνει πυρά εναντίον της και δεν χρειάζεται να τα γράφουμε στο ιστολόγιο, τα λένε οι ίδιοι οι επίσημοι Γερμανικοί κρατικοί φορείς! Στο τέλος Σεπτέμβρη το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε στη δημοσιότητα την "Ειδική έκθεση για το 2018 - Συντονισμός και διακυβέρνηση για την εφαρμογή της Energiewende από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας", όπου διαπιστώνει σημαντικά ελλείμματα εφαρμογής. Φυσικά η λέξη "μπάχαλο" δεν υπάρχει, αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Ολόκληρη η έκθεση εδώ.

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Kay Scheller δήλωσε στο Βερολίνο: "Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κινδυνεύει να αποτύχει με το μία φορά σε μια γενιά έργο της Energiewende. .

Προειδοποιήσεις συνδικαλιστών της EDF για τη διακοπή λειτουργίας των μονάδων άνθρακα

Από το worldenergynews.gr
Σε αναστολή των σχεδίων της γαλλικής κυβέρνησης για τη διακοπή λειτουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα μέχρι το 2022, προέτρεψαν τα συνδικάτα της EDF, λέγοντας ότι είναι απαραίτητα για την κάλυψη της υψηλής ζήτησης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

«Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τον τερματισμό της λειτουργίας» εξήγησε ο ean-Luc Magnaval, γραμματέας του συμβουλίου εργαζομένων της Γαλλίας (CCE).

Ανέφερε επίσης ..

Εξοικονομεί 1,5 δις. ετησίως η Τουρκία μέσω του διϋλιστηρίου STAR

Από το energypress.gr 
Η έναρξη λειτουργίας του νέου διϋλιστηρίου STAR στη Σμύρνη θα εξοικονομήσει 1,5 δις. δολάρια ετησίως στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το έργο εκ των πλέον σημαντικών της χώρας, καθώς θα καλύψει το 25% των αναγκών σε πετρελαϊκά προϊόντα. Το STAR θα παράγει..