Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ολλανδία: Απαγόρευση όλων των αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ ως το 2030

Από το naftemporiki.gr
Η νέα ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απαγορεύσει όλα τα αυτοκίνητα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ μέχρι το 2030, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αποτελώντας την τελευταία χώρα προστίθεται στο κίνημα προώθησης οχημάτων μηδενικών ρύπων.

Από την αρχή του χρόνου, η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται τα σχέδια που θα χρησιμεύσουν ως οδηγός για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα με τα σχέδια που σχετίζονται με την άμυνα, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα, η ηγεσία αποφάσισε να δώσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες λίγο περισσότερο από μια δεκαετία για να ολοκληρώσουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο, η απαγόρευση πιθανότατα θα ισχύει μόνο..

Πατσουλές : Το πετρέλαιο κυρίαρχος τόσο με εξέδρες όσο και με... κηλίδες

Από το insider.gr
Ο Dr. Μάριος Πατσουλές, Γεωλόγος Μηχανικός Ταμιευτήρων Πετρελαίου αντλώντας πρακτικές από την εμπειρία του στη Νορβηγία και την Αγγλία στην έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων μιλάει στο insider.gr για το πρόβλημα της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό, τους κινδύνους για την υγεία και τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν δημιουργείται μια πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα;

Επειδή «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», θα σας δείξω..

Φως στο μυστήριο με το ρουθήνιο -106

Από το tovima.gr
Μπήκε απρόσμενα στη ζωή των Ευρωπαίων σαν... ραδιενεργός εισβολέας άγνωστης προέλευσης. Το ισότοπο ρουθήνιο-106 άφησε τα ίχνη του στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Μούδιασμα και στο άκουσμα μόνο περί ραδιενέργειας - δεν είναι μόνο η μνήμη του Τσερνόμπιλ που ξύπνησε, είναι και η ζώσα πραγματικότητα μιας εποχής βίαιης, με το φόβητρο των πυρηνικών να έχει βγει από το καβούκι του.

Το Ru-106 παράγεται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες και δεν θυμίζει σε τίποτε το ευγενές μέταλλο ρουθήνιο που χρησιμοποιείται σε φωτοβολταϊκά, σε καταλύτες ή και στη μύτη ακριβών στυλογράφων.
Οι επιστήμονες είναι..

Ποια ενεργειακά projects κοιτούν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα

Από το capital.gr
Στην πρώτη γραμμή του αμερικανικού επενδυτικού – και όχι μόνο – ενδιαφέροντος για τη χώρα μας βρίσκεται ο ενεργειακός τομέας. Αμερικανικές επιχειρήσεις για πρώτη φορά μετά από χρόνια βρίσκονται σε συζητήσεις και εξετάζουν συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, την ίδια στιγμή που Αμερικανοί αξιωματούχοι με δηλώσεις τους, επισημαίνουν τον κρίσιμο ρόλο της χώρας μας, όχι μόνο από οικονομικής αλλά και από γεωπολιτικής σκοπιάς. Ζητήματα..