Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Deloitte: Ποιές συνεργασίες και εξαγορές φέρνει η ενεργειακή μετάβαση

 







Σημαντικές αλλαγές οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε συνεργασίες και εξαγορές, οι οποίες θα αλλάξουν την συνολική εικόνα του ενεργειακού κλάδου, φέρνει η μετάβαση στην νέα κυκλική οικονομία σύμφωνα με έκθεση της Deloitte.

Σύμφωνα με την έκθεση για εταιρείες που εκπέμπουν ή και παράγουν..

GlobalData: Το LSFO αναδύεται ως προτιμώμενο καύσιμο καυσίμων σύμφωνα με τον κανονισμό IMO 2020

 




Παρά το σχετικά υψηλό κόστος του, τόσο οι ναυτιλιακές εταιρείες όσο και τα διυλιστήρια τοποθετούν στοιχήματα για καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (LSFO, 0,5% θείο m / m) για θαλάσσιες μεταφορές. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις LSFO στη Σιγκαπούρη, ο μεγαλύτερος κόμβος ανεφοδιασμού στον κόσμο, αυξήθηκαν από 174 χιλιάδες τόνους το Σεπτέμβριο του 2019 σε 2.896 χιλιάδες τόνους το Σεπτέμβριο του 2020, λέει η GlobalData, μια..

Shell plans to complete Convent, Louisiana, refinery shutdown in 10 days

 


Royal Dutch Shell Plc plans to complete the permanent shutdown of its 211,146 barrel-per-day (bpd) Convent, Louisiana, refinery within 10 days, sources familiar with the company’s plans said.

Shell spokesman Curtis Smith declined on Thursday to comment on the company’s timeline for idling the refinery.

Shell has been unable to sell the refinery since putting it on the..

ΕΛΠΕ: Ξεκίνησε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου Κοζάνης

 






Της εργασίες για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη ξεκίνησε ο Όμιλος ΕΛΠΕ.

Το έργο αποτελεί το σημαντικότερο έργο ΑΠΕ, στην Ελλάδα, και ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα, στην Ευρώπη, συνολικής ισχύος 204 MW.

Σημειώνεται ότι με την υλοποίηση..

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας βλέπει 2 εκατομμύρια Bpd Αύξηση παραγωγής OPEC + τον Απρίλιο

 



Μια ημέρα μετά ΟΠΕΚ κατέληξαν σε δύσκολη συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου ώθηση από μισό εκατομμύριο βαρέλια καθημερινά από τον Ιανουάριο, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι έως τον Απρίλιο, η σωρευτική αύξηση της παραγωγής..

Η Eni στην αγορά αιολικής ενέργειας της Βόρειας Θάλασσας με τη συμμετοχή στο Dogger

 


Η ιταλική Eni αγοράζει μερίδιο 20% στο έργο Dogger Bank Wind Farm από την νορβηγική Equinor και την βρετανική SSE, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως το 2050.

Το έργο στα βορειοανατολικά παράλια της Αγγλίας αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, βοηθώντας τις εταιρείες να επιτύχουν..

Tι κρύβεται πίσω από τις κινήσεις του Oruc Reis (χάρτες)

 


Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis της Τουρκίας, που η πρόσφατη δραστηριότητά του στη Νοτιονατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, διεξήγαγε από τις 9 Αυγούστου 2020 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020, ένα σεισμικό ερευνητικό πρόγραμμα, σε μια περιοχή νότια του Καστελόριζου και ανατολικά του 28ου μεσημβρινού. Με τo παρόν άρθρο, γίνεται προσπάθεια, μελετώντας..