Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα για την υποβάθμιση του εδάφους στη Δ. Θεσσαλονίκη

Από το worldenergynews.gr
Έρευνα για τον προσδιορισμό του βαθμού και του είδους της υποβάθμισης του εδάφους στο δυτικό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, προωθεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την ανάδειξη σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων μέσω του έργου Terra Med, του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα-ΠΓΔΜ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η μόλυνση εδαφών από βαρέα μέταλλα, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος λόγω της ύπαρξης χώρων υγειονομικής ταφής αστικών και άλλων αποβλήτων, η καθίζηση της περιοχής του Καλοχωρίου, σε συνδυασμό..

IFC: Δάνειο $ 100 Εκατ. στα Τουρκικά Διυλιστήρια Tupras

Από το energia.gr
Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) χορήγησε επταετές δάνειο ύψους περίπου $ 100 εκατ. για στην εταιρεία διύλισης Tupras, τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο IFC την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, χορήγησε το δάνειο προκειμένου να στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια της Tupras για περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις, βελτιώσεις στην απόδοση και δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, με την επένδυση του IFC, η Tupras θα εγκαταστήσει ..

Πόσο αξίζει η Μεσόγειος; Τουλάχιστον $5,6 τρισ.

Από το protagon.gr
Η θάλασσα μπορεί να είναι μικρή αλλά ο θησαυρός της τεράστιος, ένας μοναδικός φυσικός πόρος αξίας τρισεκατομμυρίων. Αλλά η Μεσόγειος έχει πληγεί σοβαρά από τις όποιες δραστηριότητες των ανθρώπων που εξακολουθούν να μην ευαισθητοποιούνται και να αγνοούν τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Σήμερα, ωστόσο, και με στόχο την εξεύρεση νέων λύσεων για τη διάσωσή της, υπολογίστηκε για πρώτη φορά όχι μόνον η περιβαλλοντική αλλά η οικονομική αξία των φυσικών πόρων της Μεσογείου: τουλάχιστον 5,6 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Το νούμερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αποδεικνύει την εξαιρετική δυναμική της Μεσογείου, μιας υδάτινης λεκάνης που..

Θέσεις μαθητείας σε αποφοίτους ΕΠΑΛ από τα ΕΛΠΕ - Συνάντηση Τσοτσορού-Μπαξεβανάκη

Από το energypress.gr
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε στις 6 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. κ. Ευστάθιο Τσοτσορό. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα κι ακολούθησε εκτενής συζήτηση αναφορικά με την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας», το οποίο προσφέρει στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Τσοτσορός, αφού ενημερώθηκε για το επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑ.Λ., εξέφρασε..

Στοπ από τη ΔΕΠΑ στην προμήθεια φυσικού αερίου στην ELFE

Από το euro2day.gr
Με φυσικό αέριο «εξισορρόπησης» από το σύστημα του ΔΕΣΦΑ, λειτουργεί η ELFE -Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα (πρώην ΒΦΛ) στην Καβάλα, καθώς η ΔΕΠΑ προχώρησε από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 6 Οκτωβρίου σε διακοπή της προμήθειας, λόγω μη πληρωμής ποσοτήτων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της εταιρίας αερίου και της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΠΑ, η εταιρία παροχής αερίου κατόπιν πρόσφατης σχετικής απόφασης που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας προχώρησε σε «μηδενική δήλωση», καθώς η ELFE δεν τήρησε τις τελευταίες εβδομάδες τη συμφωνία για πληρωμή του αερίου που χρησιμοποιεί κατά 50% με την καταβολή μετρητών. Το υπόλοιπο σχεδιάζονταν να πληρώνεται με επιταγές πελατών της.

Το θέμα της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου έγινε γνωστό από τα σωματεία των εργαζομένων των εταιριών «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.», PFIC LTD και CENTROFAROSERVICES, οι οποίοι με ανοικτή τους επιστολή απευθύνονται ..

Τι κρατάει πίσω τις επενδύσεις στην ενέργεια

Από το insider.gr
Η οριοθέτηση των ΑΟΖ, η χαμηλή τιμή του πετρελαίου και οι αλλαγές σε γεωπολιτικό επίπεδο στον αραβικό κόσμο κρατούν πίσω τις επενδύσεις στο πετρέλαιο παρά το γεγονός ότι η ΝΑ Μεσόγειο αποτελεί μια περιοχή σχετικής σταθερότητας. Με παραδοσιακό εμπόδιο τις τουρκικές διεκδικήσεις η Ελλάδα και η Κύπρος υποχρεώνονται να τηρούν ισορροπίες οι οποίες επιφέρουν καθυστερήσεις ή ακυρώνουν σχέδια και επενδύσεις. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι..

Στο "παιχνίδι" των ελληνικών υδρογονανθράκων και η ιταλική ENI, μετά το κοίτασμα ZOR - Στα 4,6 δισ. ευρώ το cash flows του ομίλου

Από το worldenergynews.gr

Ενδιαφέρον για να εισέλθει στις έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο και ειδικά στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, δείχνει ο ιταλικός κολοσός ΕΝΙ.
Κατά τον τρόπο αυτό θα έλθει σε ανταγωνισμό με την κοινοπραξία ΕΛΠΕ- Total - Exxon Mobill που εστιάζει το ενδιαφέρον της στον τομέα αυτό.
Η ΕΝΙ είναι αυτή που έχει ανακαλύψει το περίφημο κοίτασμα ΖΟR στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και στο οποίο οι εξορύξεις ξεκινούν..