Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Έφτασε στην Ελλάδα ο ιός που σου «κλειδώνει» αρχεία στον υπολογιστή

Από το pronews.gr
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι το τελευταίο διάστημα όσοι χρησιμοποιούν υπολογιστές και έχουν e-mail, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε και στην Ελλάδα το νέο κακόβουλο λογισμικό «Dharma», το οποίο είναι τύπου «Ransomware – Cryptoware».

Αναλυτικά η ανακοίνωση..

Προς οριστική απόσυρση από τα κοιτάσματα της Βόρειας Ευρώπης οδεύει η Chevron

Από το energypress.gr
Η Chevron πουλάει και την τελευταία της άδεια εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στη Νορβηγία, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ως την οριστική απόσυρσή της από την λεκάνη της Βορείου Θάλασσας, αναζητώντας μεγαλύτερες αποδόσεις σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ειδικότερα, η δραστηριότητα της εταιρείας στην εν λόγω περιοχή έχει περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια όμως η απόφαση..

SOS των επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή - Περιθώριο 12 ετών για... την καταπολέμησή της - Βίντεο

Από το worldenergynews.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου για την κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δώδεκα χρόνια ακόμη για να διατηρηθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη σε κατώτατο όριο από τον 1,5 βαθμό.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι κίνδυνοι όπως..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για επίσκεψη βουλευτών ΚΚΕ στις ΒΕΑ και ΒΕΕ

Από το pseep.gr

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Στις 11&12/10/2018 επισκέφθηκαν τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και
Ελευσίνας των ΕΛΠΕ τα μέλη του Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτές του κόμματος Γκιόκας Ιωάννης
και Μανωλάκου Διαμάντω (αντίστοιχα). Συνομίλησαν..

Προειδοποιούν για μεγαλύτερες συνέπειες λόγω των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, παγκόσμιοι traders και αναλυτές

Από το energypress.gr 
Οι κυρώσεις σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν ενδέχεται να έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πετρελαϊκή αγορά σε σύγκριση με τα όσα εκτιμούν πολλοί, με την αμερικανική διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ διαρκώς να σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοίο, όπως επισημαίνουν κορυφαίοι ενεργειακοί traders παγκόσμιου βεληνεκούς.

Σύμφωνα το World Oil, ενδεχομένως 2 MΜbpd ιρανικού αργού εξαφανιστούν από την παγκόσμια αγορά, όπως σημειώνει..

Σε ιστορικά χαμηλά οι εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η συλλογή των δεδομένων από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας το 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 11/10/2018.

Τα ποσοστά χρήσης των Μεσοδυτικών διυλιστηρίων υποχώρησαν στο 73,3% την περασμένη εβδομάδα, τα χαμηλότερα..

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το πετρέλαιο των 100 δολαρίων

Από το worldenergynews.gr
Η προοπτική ενός απότομου “κλονισμού” προσφοράς στην αγορά ενέργειας καθιστά τους επενδυτές όλο και πιο νευρικούς όσον αφορά τη πιθανότητα οι τιμές του πετρελαίου να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι πριν από το τέλος του έτους.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού αυξήθηκαν περισσότερο από 25% φέτος, προτρέποντας τους επενδυτές να ποντάρουν ότι η επιστροφή σε τριψήφιο αριθμό θα μπορούσε να είναι κοντά.

Και όλα αυτά ενώ οι παράγοντες της αγοράς παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς και με μεγάλη ανησυχία την προσφορά, με τις επικείμενες..