Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Διαθέσιμο στα Ναυτικά Χρονικά το δωρεάν ψηφιακό τεστ για τον κορονοϊό

Από το naftikachronika.gr
Ένα πρωτοποριακό σύστημα που εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορoνοϊό προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, αναπτύχθηκε από την Docandu. H Docandu αποτελεί την πρώτη πλήρη ελληνική start up στον τομέα των digital εφαρμογών και καινοτομικών υπηρεσιών στην υγεία.

To νέο σύστημα- app αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

Η σημερινή εφαρμογή ήδη..

Χρεοκόπησε Αμερικανική Εταιρεία Σχιστολιθικού Πετρελαίου - Πρώτο "Θύμα" της Πτώσης των Τιμών Πετρελαίου Λόγω Κορωνοϊού

Από το energia.gr
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο Whiting Petroleum υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου και γίνεται έτσι το πρώτο μεγάλο θύμα της ελεύθερης πτώσης των τιμών του πετρελαίου στα 20 δολάρια το βαρέλι

Η πρόσφατη βουτιά των τιμών πετρελαίου έχει αφήσει τους παραγωγούς να αγωνίζονται να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους καθώς..

"Ψαλίδι" 28 δισ. δολ. στα επενδυτικά σχέδια των πετρελαϊκών παγκοσμίως

Από το energypress.gr
Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και αερίου παγκοσμίως περικόπτουν τις δαπάνες το 2020 μετά από μια κατάρρευση στις τιμές πετρελαίου που προκάλεσε η πτώση της παραγωγής εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού και ενός πολέμου τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Οι περικοπές που ανακοινώθηκαν ήδη από οκτώ μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Saudi Aramco και η Royal Dutch Shell, ανέρχονται..

Επί ξυρού ακμής η δραστηριότητα στον Πρίνο – Ανάσα από τα κυβερνητικά μέτρα αλλά αναζητούνται τρόποι μείωσης του κόστους

Από το energypress.gr
Στη δίνη της διεθνούς οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός αλλά και η μεγάλη πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου βρίσκεται και το κοίτασμα του Πρίνου της Καβάλας.

Η Energean Oil & Gas που έχει δαπανήσεις δεκάδες εκατομμύρια για να κρατήσει ζωντανή την εξορυκτική και παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα μας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στη λήψη νέων αποφάσεων για να διατηρήσει εν ζωή το μοναδικό κοίτασμα στη χώρα μας.   

Όπως αναφέρουν πηγές, η Energean σκοπεύει..

Ερχεται ιστορικών διαστάσεων διακοπή παραγωγής πετρελαίου

Από το euro2day.gr
Η πετρελαϊκή αγορά είχε κάποτε εστιάσει στο πώς ο OPEC θα τροποποιούσε την προσφορά σε μικρές δόσεις για να ενισχύσει τις τιμές. Αυτή η ανησυχία ξαφνικά φαίνεται γραφική: το μέγεθος της παγκόσμιας πτώσης της κατανάλωσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να ισοδυναμεί με ολόκληρη την παραγωγή του καρτέλ.

Η Σαουδική Αραβία έχει δεσμευτεί να..

Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε τα βήματα για αίτηση στο supportemployees.yeka.gr

Από το gsee.gr
Άνοιξε πλέον η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr στην οποία από σήμερα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους και είναι δικαιούχοι για το επίδομα 800 ευρώ.

Οι δηλώσεις θα γίνονται στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.

Προσοχή οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα 1.4.2020 για όσους ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν..

Μείωση 33% των πωλήσεων βενζίνης τον Μάρτιο – Πρόβλεψη για «βουτιά» 80% τον Απρίλιο

Από το worldenergynews.gr
Βουτιά στις πωλήσεις των βενζινών έφεραν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 57% από 20% την αμέσως προηγούμενη, με αποτέλεσμα ο μήνας να κλείσει στο -33% σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.

Με αυτά τα δεδομένα η αγορά εκτιμά ότι η ζήτηση βενζινών των Απρίλιο θα βυθιστεί στο 80% αφού δεν θα πραγματοποιηθούν και οι καθιερωμένες μετακινήσεις..

Η Saudi Aramco ζητά από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών να υποστηρίξουν την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Saudi Aramco ζήτησε από τις βασικές εταιρείες ενεργειακών υπηρεσιών να στηρίξουν τα σχέδιά της για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου έως τη μέγιστη χωρητικότητα των 12 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως από την 1η Απριλίου "για το άμεσο μέλλον", ανέφερε η πηγή της βιομηχανίας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στο Reuters την Τρίτη 31.3.2020.

Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε..