Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Mεγάλη ανακάλυψη της Shell στον κόλπο του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Η Shell ανακοίνωσε μια μεγάλη ανακάλυψη βαθέων υδάτων στο πεδίο  Norphlet στο Κόλπο του Μεξικού με το σκάφος Dover (100% Shell). Η ανακάλυψη του Dover είναι η έκτη  για την Shell στο Norphlet.
Η ανακάλυψη βρίσκεται περίπου 13 μίλια από την εξέδρα Appomattox και θεωρείται ελκυστική. Το Appomattox της Shell έχει..

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου και στο Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης.

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

        Το ΣΚΕΕΠ σας καλεί σε Ολομέλεια, την Τρίτη 29.05.18 και ώρα 16:00, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με θέμα : 

· Τρέχουσες εξελίξεις

Την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου εξετάζουν Σαουδική Αραβία - Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα συζητήσουν Σαουδική Αραβία και Ρωσία, σύμφωνα με το Bloomberg, έπειτα από 17 μήνες αυστηρών περιορισμών στην παραγωγή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζου..

Τα λόμπι καταστροφής του πλανήτη βρήκαν τρόπο μόνιμης αύξησης της τιμής του πετρελαίου

Από το greekmoney.gr
Οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες για τα επίπεδα των εκπομπών ρύπων, και ειδικότερα του διοξειδίου του θείου, στην εμπορική ναυτιλία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άνοδο της τιμής του πετρελαίου Brent στα 90 δολάρια το βαρέλι. Οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν τη χρήση καυσίμων με περιεκτικότητα έως και 0,5% σε διοξείδιο του θείου έναντι 3,5% σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοξείδιο του θείου, το οποίο έχει..

Motor Oil: Τα όπλα απέναντι στις κυρώσεις στο Ιράν

Από το euro2day.gr 
Με τα ρεκόρ παραγωγής και εξαγωγών πετρελαιοειδών, το νοικοκύρεμα του δανεισμού και την ευελιξία στην προμήθεια αργού, ο όμιλος της Motor Oil δεν ανησυχεί από τις διεθνείς αναταραχές στις αγορές του μαύρου χρυσού καθώς και τον ανταγωνισμό στην περιοχή της Μεσογείου.

Τα παραπάνω αναδείχθηκαν .

Ομιλία Δ.Κωνσταντόπουλου εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ν/σ του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Από το pasok.gr
Ομιλία Δημήτρη Κωνσταντόπουλου εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ν/σ του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/89/ΕΕ «περί θεσπίσεως πλαισίου για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό» και άλλες διατάξεις»

Κύριε Υπουργέ,

Καταρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί ..

Δικαστήριο στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την άμεση απαγόρευση των παλαιότερων οχημάτων ντίζελ

Από το naftemporiki.gr
Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στη Γερμανία εξέδωσε απόφαση που εξουσιοδοτεί τους δήμους να απαγορεύσουν τα παλαιότερα οχήματα ντίζελ, με άμεση ισχύ, επιδιώκοντας την καλύτερη ποιότητα αέρα στις πόλεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται αμέσως..